Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monkey brain

PROBLEMY W KUCHNI? - CHĘTNIE POMOGĘ

Polecane posty

Nie jesteś pewna swoich umiejętności kulinarnych? Nie wiesz jak przygotować kolację przy świecach i co konkretnie podać? Przerasta Cię przyrządzanie obiadu dla teściowej? Nie wiesz jak się obiera krewetki? Z przyjemnością odpowiem na te i podobne pytania. :D Od lat zajmuję się nie tylko podszywem, ale również regularnie kucharzę. Zapraszam. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZPARAGOWA
Dlaczego szparagi po moim gotowaniu są zawsze łykowate????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego jak robie
omleta, to nie da sie go przewrócic na drugą strone, tylko mi sie rozwala? Co robie zle i czego za mało?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurze jajko
Jak trzeba gotować jajko, żeby było na miękko, ale nie było śpikowate?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *dooot*
ło matko :( monkej :D:D kurze - co chodzi z tym śpikowatym ?? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZPARAGOWA
Gdzie jesteś KUCHARZU MONKEY? Szukasz przepisów w książce kucharskiej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurze jajko
śpikowate ma konsystencję gila z nosa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Minister Zdrowia i Opieki Specjalnej ostrzega: Szparagi są niezdrowe, zatem Twoje pytanie jest nie na miejscu. :O Gdy podrzucisz omleta staraj się go później złapać.:classic_cool: Od momentu, gdy woda w zacznie wrzeć - odmów 3 zdrowaśki. :classic_cool: Nie dziękujcie. :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chwała Ci
cudnyś, chyba dupne Ci pomnik :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZPARAGOWA
To co w takim razie zamiast szparagów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Składniki: 300g kurek, 1/2 kostki masła, cebula 5 szt., główka czosnku, śmietana 32%, 2 bulion (kostki ros.). Przygotowanie: Pokrojoną cebulę w kostkę dusimy na maśle aż będzie miękka, dolewamy bulionu, przegotowujemy. Przelewamy całość do głębszego naczynia i miksujemy duszoną cebule z bulionem... Następnie przesmażamy przebrane wcześniej kurki oczywiście na maśle i łączymy w całość. Do całości dodajemy sparzoną śmietanę i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz maggi. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15-20 min, aż odparuje woda z bulionu i sos zgęstnieje. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ehh..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to co z tym pomnikiem
dupnąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurze jajko
Szparagowa- zamiast szparagów - makaron z sosem kurkowym :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ehh..Monkey B.
dobry Jesteś może Ciebie zinstaluje w mojej kuchni.;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poproszę o przepis na
monkeya w sosie własnym :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZPARAGOWA
Co to jest sparzona śmietana?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to taka gdyie do smietanki dodajesz tego juz troche podgotowanego sosu zeby sie nie zwazyla... Monkey małpo! Nie małpuj z Bon Apetit :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZPARAGOWA
Taki Monkey w szafce kuchennej, to jest to !!! Otwieram drzwiczki a Monkey wyskakuje i gada, i gada, i gada.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dupnij. :classic_cool: Szparagowa - wstydu nie masz. :O O takie świństwa pytać. :O Kurze jajko: 2 kegi i możesz brać się do pracy. :classic_cool: ehh..Monkey B. - brzydzę się tym pomieszczeniem. :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ehh..Monkey B.
prosze o przepis na pyszne naleśniki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ehh..Monkey B.
ja też :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SZPARAGOWA
Ta sparzona śmietana to jakieś świństwo ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to co z tym pomnikiem
dupnąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Naleśniki z grzybami suszonymi Wykonanie: 1. Grzyby zalej na kilka godzin przegotowaną woda, ugotuj, odcedź i drobno posiekaj. 2. Drobno pokrojoną cebulę usmaż na łyżce oleju, dodaj grzyby i chwilę smaż mieszając. 3. Do grzybów dodaj śmietanę, przypraw solą i bardzo mocno pieprzem, dokładnie wymieszaj. 4. Z jajek, szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, szczypty soli i mąki zrób rzadkie ciasto naleśnikowe, dodaj do niego 2-3 łyżki oleju, odstaw na pół godziny, a potem usmaż cienkie naleśniki. 5. Naleśniki napełnij farszem, zwiń w ruloniki i podsmaż na rumiano na oleju. Przygtowanie grzybów : 1 godzina + moczenie grzybów. Składniki na 4 porcje: 2 garście suszonych grzybów - duża cebula - łyżka gęstej śmietany - olej - 2 jajka - szklanka mleka - mąka (ok. szklanki) - sól - świeżo zmielony pieprz. Ja wolę jednak: naleśniki + paprykarz szczeciński. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DUP DUP DUP DUP
Dupnięty !!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×