Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna i oczekująca odp.

poce sie- ratunku !

Polecane posty

Z reguły przez cały rok dośc intesywnie sie pocę, ale teraz w upały to porażka nie moge załozyc obsisłego t-shirtu bo zraz (doslownie zaraz) mam kilkunasto cm plamy potu, przez to siedze w roznych krteczkach, bluzkach rozpinanych itp. zeby nie bylo widac tych plam a w tym oczywiscie znowu mi gorąco. czasem siedze w staniku popiskam sie deodorantem a dosłownie za 2/3 mibuty juz czuję ze pod pachami mam wszytsko mokre. Znacie mzoe jakies porządne deodoranty z apteki który działają ?? nie chce zadnych domowych sposobów bo nie mam na to czasu. z góry dzięki :)

Gość soulseeker
Antidral - kilkanascie zlotych Etiaxil - ok 45 Oba do kupienia w aptece.Uzywa sie ich na noc na czyste suche pachy, rano zmywa. Mialam taki sam problem co Ty, etiaxil mnie uratowal. Chociaz podobno antidraj tez jest skuteczny. pozdr.

Gość soulseeker
To nie sa dezodoranty, te preparaty reguluja proces wydzielania potu. Pachy sa suche.

Kiedyś miałam to samo. Mogę pisać w czasie przeszłym, bo zaczęłam stosować Etiaxil. Do kupienia w aptece. To taki dezodorant, który stosuje się na noc, a potem zmywa, a zwiazki jakiegoś metalu powodują zwężenie gruczołów potowych. jest to bezpieczne dla skóry. Kosztuje ok. 35 zł. Niemało,ale naprawdę warto, bo problem przestaje istnieć. Pozdrawiam.

ETIAXIl - moge polecić z czystym sumieniem, przy pierwszym uzyciu moze troszke piec, ale da sie wytrzymać:) Zreszta wszystko bedziesz miała na ulotce:)

myślę tez ,ze sama sie troche \"nakręcasz\" czyli im bardziej o tym myslisz tym bardziej sie stresujesz i plamy coraz wieksze pod pachami..pij sobie melise na wyciszenie i uzyj dezodorantow które poleca przedmówczyni.

Gość kasians
antidral uzywaj co noc na umyta skore, musisz tylko przygotowac sie na okropne pieczenie i swedzenie, skora moze byc zaczerwieniona, podrazniona, najlepiej w tym czasie nie depiluj pach. rano zmyj i naloz zwykly antyperspirant. po jakims czasie uzywaj co druga, trzecia noc. z czasem wystarczy raz na dwa tygodnie. zreszta sama zobaczysz. powodzenia :)

Gość smutna i oczekująca na odp.
To fajnie dziekuje za odp. :) ja się az tak bardzo tym nie przejmuję ale wolałabym aby ten problem mnie nie dotyczył bo niektórych bluzek nie mogę nosic przez te ciemne plamy potem :/

Wprawdzie nie chcesz domowych sposobów, ale może spróbuj pić 1-2 razy dziennie mocny napar z szałwii? Hamuje nadmierne pocenie, a nie wymaa zachodu, po prostu zamiast herbaty czy kawy robisz sobie szałwię. Pamiętaj też, że picie gorących napojów w upały ochładza organizm i też zmniejsza uczucie gorąca i pocenie się.

Gość kasians
smigaj po antidral, naprawde nie warto sie meczyc i ciagle czegos sobie odmawiac. Mialam taki problem i wiele sie przez to wycierpialam, rece nadal mam czasem wilgotne bez powodu ale lat mi juz przybylo i inaczej troche na to patrze :)

Gość maja racje
kup antidral albo etiaxil i po klopocie;) ja tez mialam taki problem...niezaleznie od pory dnia i pory roku pocilam sie i nie wiedzialam dlaczego. trafilam kiedys na topik o poceniu, gdzie zachwalany byl ANTIDRAL i nie zastanawialam sie nawet tylko kupilam go(tym bardzej ze kosztuje tylko 14zl:) )i teraz po prostu mam ten problem z glowy:):)

Gość tylko cierpliwości
ja też mam ten problem, dzięki temu forum dowiedziałam się o antidralu i etiaxilu... I od miesiąca stosuję etiaxil i... trochę pomaga, ale nie zawsze...na początku stosowałam co3-4 dni, teraz co 2gi, tzn. co 2gi wieczór, bo to się stosuje na noc, i jest trochę lepiej... Ale w moim przypadku cud się nie stał, dalej się pocę, choć naprawdę duuużo mniej,a to już coś. Moja znajoma kupiła sobie antidral i niestety na nią nie działa...a ja właśnie chciałam się przeżucić,bo etiaxil drogi:( ja kupiłam za 37 z kartą znizkową w aptece. Tak czy siak biegnij do apteki po któryś z tych specyfików!! Dodam jeszcze,że mam etiaxil do skóry wrażliwej i mnie nic nie piecze jak go używam!!! No może 2,3 pierwsze razy...potem już nie. Pozdrawiam

no więc kupiłam już antidral i mam nadzieję, że pomoże chociaz na opakowaniu nic nie pisze ze na noc to uzywać :/ myślałam ze mozna normalnie w dzien jako deodorant ale tam pisze ze moze niszczyc ciuchy i odbarwiac no i wy piszecie ze na noc wiec chyba będzie na noc a rano zmyje i naloże zwykly i zoabczymy czy pomoze :)

Gość kasians
to błąd, że na opakowaniu nie ma żadnych wskazówek, producent powinien coś z tym zrobić, kiedyś sama nie wiedziałam, jak używać i odstawiłam zniechęcona, a mogłam już wtedy sie problemu pozbyć. bądź wytwała, trzymam kciuki :)

on moze cie podrazniac wiec mozesz sie posmarowac jakims kremem albo balsamem i dopiero nalozyc antidral. ja tak robie i jest ok;) chociaz balam sie ze moga jakies dziwne reakcje zachodzic:P

Gość smutna i...
no faktycznie troche szczypal i swędzial ale oki dzis juz znacznie lepiej jest :) czasami mialam wrazenie ze jestem spocona a tu sucho albo b.niewielkie plamy :) oby tak dalej