Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aabbccd

po jakim czasie można ustalić płeć dziecka?

Polecane posty

Gość aabbccd

w którym tygodniu ciązy udało Wam się ustalić płeć dziecka w trakcie badania??

Gość mama 2 dziewczynek
26 i 26 :)

Gość kingaaaac
na usg 3d/4d szybko kolo 20 tyg. ale fakt chlopca najpredzej rozpoznać

Gość justalala
mi juz gin w 17 powiedział ze chłopiec-zaznaczył ze zadko mowi tak wczesnie ale jest pewien i moze powiedziec pozniej potwiedził i mysle ze nie bedzie zaskoczenia przy porodzie:)

Gość maja73
Ja przy dwójce moich dzieci chodziłam do takiego specjalisty od usg, płeć określał w 18 tygodniu

Gość R_off
Jestem w 14 tc i już wiem że będę miała chłopca. Lekarz robil mi USG genetyczne i już na 90 % był w stanie stwierdzić płeć, miło iż nie ma jeszcze wykształconych organów. Mojej koleżance ten sam lekarz okreslił płeć już w 12tc tyle iż wtedy dawał jej na dziewczynke 70 %, ale sie sprawdziło. To jest dobre badanie, polecił mi je mój ginekolog, bardzo szczegółowe i można nim wykluczyć wiele wad rozwojowych u dziecka. Polecam.

Gość do r off
bardzo cie prosze napisz cos wiecej o tym badaniu.. ile kosztuje, w ktorym tc sie je wykonuje, czy jest nieinwazyjne... i jak sie nazywa.. dzieki z gory

Gość ja wiedzialam
w piatym miesiącu że bede miec coreczke,i sprawdzilo sie.

Gość Wózeczek
Ja usg genetyczne mialam w 12 tyg, ale potrzebowalam do tego skierowanie. Nie wszyscy lekarze potrafia je wykonywac i niestety nie wsztskie gabinety maja odpowiednie przyrzady do tego. Spotkalam sie z opiniami ze lekarze prywatnie przyjmowali pacjentki i wciskali im kit ze takie usg robia tyle ze jest ono drozsze. A do takiego usg jest potrzebny specjalistyczny sprzet, ktory ma duzo wieksza czulosc. Ja mialam robione te usg dlatego ze bralam leki w ciazy nie wiedzac o tym. Dostalam skierowanie do poradni patologii ciazy w Bytomiu, a stamtad na oddzial aby wykonac usg. Zarowno do poradni jak i na badanie potrzebowalam skierowania. Wszystko wyszlo dobrze :) Ale jaka jest plec dziecka sie nie dowiedzialam bo dzidzia lezala bokiem. Teraz za ok 3 tyg wybieram sie na usg 3D ale to juz prywatnie u siebie w miescie koszt to 150 zł ale ponoc warto, no i dodaja do tego film z badania. Wtedy mam nadzieje ze sie dowiem jaka jest plec dzidziusia :)