Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama joasi

PAPKI PRZED UKONCZENIEM 4 MIESIACA??? KTOS DAWAŁ???

Polecane posty

Gość mama joasi

Mam problem. Moja corcia ma 3 miesiace i 20 dni. Jest strasznymmm niejadkiem! Nie dość, że je niewiele to jeszcze połowę później zwraca... Przez to bardzo malo przybiera na wadze i ma początki krzywicy (podaje regularnie Vigantol). Lekarka zasugerowala bym sprobowala podawac jakies papki (marchewke, zupke jarzynowa... takie co na sloiczkach maja "po 4 miesiącu")... Boje sie jak mała to zniesie, czy nie bedzie ja bolal brzuszek i nie bedzie kolek. Czy ktoras mama podawala takie rzeczy przed ukonczeniem 4 miesiaca???

ja podaje od ok 2 tyg jabluszko lekarz zalecil z powodu anemi-zalecil i pozwolil tez marczew ale po tym sa zaparcia wiec na razie nie ryzykuje , mozna tez sok jablkowy-ale zupki jarzynowe-ja bym nie radzila-zaczni od jabluszka to raczej najbezpieczniejsze

ejjjjjjjjjjjjj hejjjjjjjjjjj ;) moja corcia tez ma 3 mce i 20 dni!!!!!!!!!! :) czemu nie jestes na topiku termin luty 2006 ?! zapraszamy srdecznie!!!!!!!!!!!!!!

Ja zaczelam podawac przed ukonczeniem 3 miesiaca zaczelam od jabluszka potem jablko z marchewka marchew dynia z ziemniaczkami morele brzoswinie brokuly i po niczym nie wystacpilo uczulenie podaje tez soczki jablkowy marchewkowy brzoswina ananas banan w zasadzie wszytsko co jest po 4 miesiacy czyli pierwsze dania i deserki Zaczelam tak wczesnie bo mala strasznie ulewala mleko ze stalymi pokarmami jest znacznie lepiej

Gość oasia25
Witam! Mój synek ma 3,5 miesiaca i powoli zaczynam mu podawać jabłuszko - które zresztą uwielbia. Babcie również ugotowały mu juz pierwszą zupkę - ziemniaczek, buraczek i marchewka. Zjadł dwie łyżeczki. Odkąd wprowadziłam mu posiłki inne niż mleczko nie ma już problemów z wypróżnianiem i skończyły się kolki. Jest dużym chłopcem i waży 7.200 kg więc uważam że to juz dobry czas urozmaicić mu dietkę:)