Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endrjuuuuuu

Jak sie robi smazone ziemniaki, trzeba je wczesniej ugotowac?

Polecane posty

Gość endrjuuuuuu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ramparamparam
niekoniecznie,można surowe pokrajac w plasterki i w ten sposó smażyć,ale takie mocno pryskają-przeciez frytki robi sie z surowych ziemniakow :) z gotowanymi w plastrach mniejszy problem-nie trzeba ich tak pilnować :),tylko smakiem się róznią,ale smaczne są obie wersje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość endrjuuuuuu
ale gotowane w całosci? nie gniecione? czy po ugotowaniu zgniesc i usmazyc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani dyrektor
dobrze jest trochę podgotować - nie całkiem na miękko , do takiego twardawego stanu , ale już czuć , że miekną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani dyrektor
zgnieść? nigdy nie widziałam smażonych gniecionych ziemniaków :) zawsze krojone w kawałki , plasterki ipt.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jasmaze i gniecione jak mi z

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani dyrektor
ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jasmaze i gniecione jak mi z
zostaja z obiadu,i tez są dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ramparamparam
z ziemniakami to pelna dowolnosc,mozna smazyc tez gniecione,zalezy jakie zostaną :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lilka_21
można ugotować ziemniaki ( tak, żeby sie nie rozlatywały) i w całości ułożyć na blasze i zapiec w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kroję surowe ziemniaki w plasterki, posypuję przyprawą do dań z ziemniaków, solą, kroję cebulkę i na smalec, a potem z mleczkiem mniam mniam :D A pieczone moja mama orbi tak: podgotowuje trochę ziemniaki, potem wydrążyć trzeba dziurę w ziemniaku i włożyć do środka doprawione mielone mięso, a potem przykryć czubkiem ziemniaka, wcześniej odkrojonym. No i pieczemy aż się zarumienią, pychaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też smaże takie gniecione i zwykłe w plasterki, ale ostatnio nudziło mi sie i chciałam troche poeksperymentowac i ugotowałam młode ziemniaczki pokrojone w kosteczke, odcedziłam, wrzuciłam na patelnie (ale taka srebrną jak sie używa do mięs) na masełko i dodałam przyprawy do smażonych ziemniaków-pychotka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kauket
pyszne sa ugotowane, potem polozone na blasze i posypane papryka, na to daje sie potarty zolty ser i zapieka sie pychota:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×