Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o co kaman

wiecej niz 1 jajeczkowanie

Polecane posty

mozna miec pare jajeczkowanian??odstawiłam tabsy w trakcie drugiego opakowania ponad 2 ty temu i mam juz chyba trzecie jajeczkowanie bo trzeci raz pojawia mi sie białawy sluz taki jaki zawsze miałam w połowie cyklu w trakcie jajeczkowania

Gość lek med
NIE MOZNA-chyba ze jednocześnie

a moze byc tak ze ten białawy sluz pojawia sie jednego dnia a potem za pare dni i znowu za pare dni? ja czytałam ze moze byc tak ze po jednym jajeczku za pare dni moze sie uwolnic z drugiego jajnika jesli oba w danym cylku pracowały

Gość lek med
nie to nie mozliwe-tylko jednocześnie-wynika to z działania hormonów,sam śluz nie oznacza owulacji-po hormonach czesto są zaburzenia sluzu (mniej lub więcej) myśle ze Twoje jajniki trochę "fiksują" ale owulacja będzie tylko raza

Gość lek med
tylko RAZ :o

Gość AKW
Można jajeczkować dwa razy ale z tego co wiem to śluz w okresie płodnym jest przeźroczysty i "ciągnący" a nie biały...

Gość lek med
AKW A skąd te rewelacje na temat podwójnego jajeczkowania?

Gość AKW
z literatury med.,a tak jako ciekawostka - może też się zdażyć jajeczkowanie w trakcie okresu...

u mnie akurat jest białawy i raczej w połowie cylku. mogłabym sie martwic ale moja mama ma identyczny.ide jutro do gina moze cos wiecej mi poradzi

Gość pewnieże
może się zdażyć więcej niż jedno jajeczkowanie w ciągu cyklu.Np.z powodu stresu.Nie wprowadzaj dziewczyn w błąd,pseudo lekarzu.

Gość lek med
jajeczkowanie w trakcie krwawienia-jaknajbardziej (ultrakrótkie cykle) ale dwa jajeczkowania (niejednoczesne i dokonane) nie ma mowy.

Gość lek med
moze z powodu stresu nie dojśc do jajeczkowania które sie zaczęło natomiast jak juz jedno sie odbędzie to drugie juz nie moze bo jest blokowane.A tak na marginesie dlaczego mnie obrażasz?

Gość lek med
otwórz sobie strone głowną i na dole znajdziesz temat o podwójnej owulacji

a teraz mi jakiej białe gluty leca kurcze co to moze byc do jutra rana zjem nerwy. robiałąm tydzien temu hcg-beta i jesli ono nie wykazało ciazy to chyba impossible zebym mogłą byc w ciazy i to chyba nie objaw co?

Gość pewnieże
Ależ nie obrażam Cię.Stronka się nie otwiera,niestety.Kiedy moja kuzynka zaszła w ciążę stosując naturalne metody ginekolog powiedziała jej,że mogła mieć następną owulację,dlatego metoda zawiodła.

Gość pewnieże
No,otwarłam,ale jeżeli tam propagują NPR to ja w te badania nie bardzo wierzę.

Gość lek med
a ja nie wierze ze mogła mieć dodatkową owulacje-po prostu miała taką która wystąpiła w momencie kiedy się jej nie spodziewała ;-) ginekolodzy nie bardzo przejmują się samoobserwacją kobiety-no nie wszyscy rzecz jasna i na szczęscie- jeszcze raz podsumuje bo o tym ten topik-powtórna owulacja nie wystę puje -mam w domu podręcznik akademicki ginekologii-tam tez stoi to jasno napisane-ale pewnie i tak mi nie uwierzysz-pseudo lekarz ma pewnie samo pseudoinformacje i pseudopodręczniki prawda? :-)))

Gość o o o
taką propagande sie robi zeby kobiety wpadalay, bo jest maly przyrost naturalny kampanie dezinformacyjne, jak te o npr robi sie na maksa gdzie sie da , nawet tu

Gość lek med
spiskowa teoria dziejów-to ostatnio modne.Natomiast intensywne propagowanie hormonalnej i mechanicznej antykoncepcji (miliony pln w skali roku) ma na celu troskę o zdrowie kobiet :-)))

Gość anii
Do lek med powiedz tak szczerze czy polecasz hormonalną antykoncepcję czy nie?

Gość lek med
nie polecam

Gość A ja wierze lek med
Kiedy stosowałam naturalne metody dla zapobiegania ciaży to odnosiło skutek. Przez cały okres szaleństw młodości ;) nie musiałam nawet razu robic testu i wcale nie mialam super regularnych cykli. Doskonale za to znałam swoje ciało. Kiedy zaplanowałam ciąże to zaszłam w nią dzięki temu za pierwszym razem. Jednak kiedy potem zaczełam brać tabletki i po jakimś czasie chcialam zajsc w druga ciąże to nestety staram się o nią od ponad dwu lat a swojego ciala od tej pory kompletnie nie czuje i nie rozumiem !!

Gość lek med
otóż to i generalnie problemem jest to żeby przekazać to kobietom -gdybyż tylko chciały w to wierzyc! a nie uczyć sie dopiero na własnych błędach, prawda? No ale cóż-napisz coś na temat NRP a od razu-Radio M,Mocherowe berety,zacofanie i ..."pseudolekarz" ech!

Gość A ja wierze lek med
lek med---> kobiety nie zrozumieją bo: - chłopak chce do środka - chłopak nie lubi gum ( co oznacza że nie umie ich zakładać, ewentualnie nie stac go na taki wydatek ) - " które tabletki powodują u was powiekszenie piersi" Nie ma podwójnej owulacji a hormony są złe choć czasami konieczne. Ale tylko leczniczo!!

Gość lek med
:o

Gość A ja wierze lek med
Dokładnie

Gość anii
mam bardzo regularne cykle i nie decyduję się na antykoncepcję naturalną, bo nie chce sobie cyklu zachwiać. do lek med, a co myślisz o prezerwatywach?

Gość A ja wierze lek med
A w jaki sposób antykoncepcja naturalna może ci zachwiać cykl?? :O