Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiara22

Tyłozgięcie macicy...

Polecane posty

Witam, jakiś czas temu byłam u ginekologa i podczas badania stwierdził on u mnie tyłozgięcie macicy. Chciałabym się dowiedziec czy to w przyszłości utrudni mi poród ? Pytam gdyż prawdopodobnie jestem w ciąży (jutro rano zrobię test) i chciałabym się dowiedziec czy tyłozgięcie macicy może byc jakimś zagrożeniem w przypadku ciąży. Będę bardzo wdzięczna za Wasze wypowiedzi :)

Gość fyttghg
tez mam to samo, podobno moga byc problemy przy porodzie, tak mi powiedziala znajoma lekarka internistka, tyle wiem

Gość Hanna Wroniewicz
Nie martw się, nie będziesz mieć problemów w czasie porodu,bo dzięki tyłozgięciu macicy nawet nie zajdziesz w ciążę.

Jak to nie zajdę w ciążę ? Lekarz u którego byłam powiedział że dużo kobiet ma tyłozgięcie macicy i że z tym jest tak samo jak z tym że niektórzy są praworęczni a niektórzy leworęczni... nie wspominał że istnieje możliwośc że nie będę mogła zajśc w ciążę :(

ja tez mam tylozgiecie a urodzilam synka,fakt,ze porod byl ciezki i skonczyl sie cesarka, ale wszystko da sie przezyc,powodzenia,zycze 2 kresek!:)

Gość co za glupoty
piszecie .Oczywiscie ,ze mozesz zajsc w ciaze .Ja tez mam tylozgiecie macicy i jakos mi to nie przeszkadzalo w zajsciu w ciaze . To nie jest zadna choroba .Kiara poprostu taka nasza "uroda" ;)

a lekarz dobrze cie poinformowal,taka natura,wiekszosc kobiet ma tylozgiecie:)

Gość ooohh..ohhh...
a mój pan ginekolog powiedział że zna takiego jednego ginekologa który swojej pielęgniarce ciągle próbuje wyprostować macicę.....hihihi

Gość ooohh..ohhh...
taki topik jest już na ginekolog antykoncepcja podobno na początku ciąży zaleca się spanie na brzuchu.

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :) Pocieszyłyście mnie :) Dziękuję 🌼