Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama Kasi

czym przemywac pepek,co dobre na kolkę

Polecane posty

Gość te straszne kolki
Zależy wszystko od uciążliwości tych kolek. Czasami wystarczy sam kompres czy masaż brzuszka, a czasami trzeba podziałać lekami. Znakomicie sprawdzał się u nas viburcol, zdecydowanie gorzej fanacol. Kilka razy podałam też nurofen, ale staram sie ograniczać jego podawanie.

Gość te straszne kolki
fenicol miało być a nie fanacol :P

Gość pepuszkowa
do przemywania pepka spray OCTENISEPT- uzywaja go w szpitalach, latwy w uzyciu- spsikac pepek i wytrzec w zaglebieniach patyczkiem higienicznym :)

Gość Octenisept
Octenisept używałam do dezynfekcji rany mojego psa, gdy ten był po operacji biodra :D Moja mama zaś stosowała ten spray do rany pooperacyjnej, bo ta nie chciała się jej goić. Jednak pierwsze słyszę, aby można tym przemywac pępęk dziecka. Może masz i rację - ja nie neguje, ani nie przytakuje, bo po prostu nie wiem :D Natomiast na kolki to herbatka koperkowa Hipp i czopki Viburcol.

Gość lekarstwo na kolki
Na kolki to tylko i wyłącznie czopki viburcol, które teraz już - z zgrozo - są na receptę. Jednak warto iść się pofatygować do przychodzi po receptę, ponieważ nie ma chyba bezpieczniejszego sposobu na załagodzenia zarówno kolek, rozdrażnienia czy bólu towarzyszącemu bolesnemu ząbkowaniu.

Gość afadro
Te czopki również są świetne przy wszelkiego rodzaju infekcjach, gdy dziecko jest niespokojne z powodu złego samopoczucia, ponad to mają działanie przeciwzapalne.

Gość mjófka
Nie jesteś odosobnionym przypadkiem wielu pracujących rodziców ma malutkie dzieci. My z mężem także mamy 7-miesięcznego synka i oboje pracujemy. Nasz mały skrzat kilka razy dał nam koncert w nocy i podobnie jak ty zastosowaliśmy czopki viburcol. Czopki te są w 100% bezpieczne dla organizmu dziecka, no i to homeopatyk.

Gość mjófka
Nie jesteś odosobnionym przypadkiem wielu pracujących rodziców ma malutkie dzieci. My z mężem także mamy 7-miesięcznego synka i oboje pracujemy. Nasz mały skrzat kilka razy dał nam koncert w nocy i podobnie jak ty zastosowaliśmy czopki viburcol. Czopki te są w 100% bezpieczne dla organizmu dziecka, no i to homeopatyk.

Gość mamamia1111
No to co, że viburcol jest na receptę. Ja robię tak aby zawsze mieć receptę na zapas i aby czopki na wszelki wypadek były w apteczce. Ja tam zawsze wszystko wolę mieć na zapas niż szukać potem w potrzebie.

Gość kaczorek456
Także zawsze mam czopki Viburcol w domowej apteczce. Ostatnio jak byłam z małą na szczepieniu to poprosiłam o przepisanie Viburcolu, bo w domu zostały mi jakoś 2 albo 3 czopki. Pediatra przepisała bez najmniejszego problemu. Tak więc jak się chce to się da, ewentualnie pozostaje żebranie w aptece hihi :D

Gość oooooooooooo
Tak OCTENISEPT to bardzo dobry preparat i zdecydowanie można spryskiwać pępek niemowlaka nim. Polecaja go położne, ma wiele zastosowań szczególnie na wszelkie rany także pooperacyjne, odleżyny. Naprawde swietny jest , POLECAM.

Gość Drobrebd
A ja niczym nie brałam pepek bardzo ładnie sie zagoil bez nie potrzebnych preparatów.moja koleżanka debilka używała czegoś tam i babral sie i babral pózniej dziecko miało strasznego strupa masakra

Gość szukam ciebie... * * *
Na pępek octenisept - najłatwiejszy, najwygodniejszy i najbezpieczniejszy Na kolki nie ma reguły. Na początek jednak radziłabym się zorientować dlaczego sab simplex jest dostępny tylko w de?! :o dlaczego jest zakazany do sprzedaży w polsce!!! Otóż zawiera bardzo duże dawki aspartamu uznanego za substancję rakotwórczą! Jeśli zaś chodzi o substancję czynną zawiera dokładnie tą samą co np espumisan w kropelkach - różnica jest w stężeniu 40 kropli espumisanu daje taką samą dawke espumiconu co sab simplex niedostarcząc przy tym aspartamu. Jednak nie ma rzadnej reguły że sab simplex czy espumisan pomogą. Radziłabym jak najczęściej kłaść malucha na brzuszku, masować i rozgrzewać brzuszek a nie podawać śmieci. Nie wierz też slepo informacjom typu "nie dopuszcza do powstawaniu gazów" bo skoro 2 leki mają tą samą substancje czynną to nawet debil wie, że działanie mają takie samo :o - nie ma to jak pleśc głupoty bez zbadania tematu :o U nas na kolki super sprawdziły się kąpiele , spanie ( drzemka w ciągu dnia) na brzuszku a w sytuacji ataku kolki herbatka z kopru włoskiego! Polecam

a ja polecam kropelki BioGaja, poleciła nam je pediatra i naprawdę są rewelacyjne, problemy przeszły po 3 dniach regularnego stosowania. Mała wzięła całe opakowanie i nigdy do tej pory żadne dolegliwości brzuszkowe nas nie nękały. Brałyśmy też infakol, ale pomagał na chwilę dosłownie. a na pępek spirytus na wacik i dookoła się przemywa, ja mam złe doświadczenia z octaniseptem.