Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _biedroneczka

czy są tu dziewczyny, które farbują włosy chną? Proszę o poradę

Polecane posty

Gość _biedroneczka

Jaka jest w użyciu chna? Bardzo kłopotliwa? Bo chciałabym nadać moim włosom jakiś ładny odcień np. miedziany ( mam włosy ciemny blond) Tylko obawiam się czy kolor nie wyjdzie dziko intensywny... Jest też złoty blond, ale pewnie nie da się włosów rozjaśnić chną :( Dziewczyny czy to co wychodzi po farbowaniu chną ma coś wspólnego z tym co sugeruje opakowanie? Jakiej firmy chnę byście poleciły, bo wiem że są różne w płynach, w proszku? Jak długo trzyma się ją na głowie? I jeszcze jedno pytanie, czy chna się zmywa? i po jakim czasie? Będę wdzięczna za porady :)

Gość delta112
Biedroneczko, ja kiedys używałam chny i włosy były po niej piekne, błyszczące i miały cudny kolor. Jestem szatynka a uzyskiwałam sliczny rudawy odcien. Nie wiem jak to wyjdzie na blond włosach ale na moich było super dopóki nie zaczęłam farbować. Zycze Ci pieknego koloru.

Gość _biedroneczka
Dziękuję Ci Delta :) A kolor długo się trzymał? Można wrócić do naturalnego, czy trzeba czekać aż odrosną?

Ja nie polecam chny. Co prawda osobiscie nigdy nia nie farbowalam, ale wiem,ze z chna moze byc problem. Po chnie wychodzi kasztanowy kolor. Jednak jesli chcesz go zmienic i zafarbowac wlsoy zwykla farba,to NIE MOZESZ jej nalozyc na wlsoy farbowane chna, tylko musisz czekac, az ci odrosna twoje naturalne, a to jest dosyc klopotliwe. To samo dotyczy niektorych zabiegow fryzjerskich. Dlatego szczerze ci radze, zafarbuj sobie jakims delikatnym szamponem koloryzujacym (koniecznie szamponem,a nie farba- farby trudniej sie pozbyc i chyba trudniej by ci bylo wrocic np do swojego naturlanego koloru), np wybierz szampon z Welli lub Palette. Powodzenia!

Gość _biedroneczka
To już brzmi mniej optymistycznie :( Ale dzięki za przestrogę :)

Gość henna ma różne kolory
ja farbuję henną już od dawna, włosy są grubsze, lśniące i ładnie się układają. Polecam.

Gość ulalala
w zielarskicg i kosmetycznych sklepach mozna kupic ziolowe farby o roznych odcieniach nawet jasny blond napewno nie zaszkodza wlosom .Ja farbuje sobie wlosy taka farba ale szybko sie zmywa

Gość Bubcia
Kup sobie balsam Venity na bazie chny.Kosztuje około 5 -6 zł.Nie niszczy włosów.Dość szeroka gama kolorystyczna.Kolory wychodzą sliczne.Cięzko go dostać, ale naprawde warto poszukać.Napewno jest dostąpny w supermarketach "Kaufland".Balasam ten jest w tubce, całkiem przyjemnie pachnie, łatwo się go nakłada.Na włosach możesz trzymać nawet do 2 godzin, zalezy to jak mocny chcesz uzyskać odcień.Najwazniejsze jest to, że nie niszczy włosów a je odzywia :) Poczytaj recenzje: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=15fec7e35ed694d12ca65da01d49d487&cmd=details&itemid=4893

Gość _biedroneczka
Dzięki wielkie, :) Bubcia, dzięki bardzo za linka 🌻 Myślę, że się odważę, tym bardziej że siedzę w domu z dziećmi także jakby coś nie wyszło to rodzinę i sąsiadów będę straszyć :D