Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d_o_r_a

JAK PODAWAĆ ZAMROŻONE WCZEŚNIEJ MLECZKO

Polecane posty

Gość d_o_r_a

Wracam do pracy, niestety. Odciągam i zamrażam mleczkodla mojego maluszka na czas mojej nieobecności w domu. Jak je później podawać? Czy wystraczy je ogrzać do odpowiedniej tem przed podaniem, czy należy je przegotować?

Gość gofrownica z tesco
zamrażając , wsadzić w mleko patyk - po zamrożeniu podaje się jako lód na patyku

poprostu wyjmij z zamrazarki,odstaw w temperaturze pokojowej do odmrozenia,nalej mleczko do butelki i zagrzej w garnku z ciepla woda np. na gazie ,tylko nie rob tego w mikrofali bo mleko straci swoja wartosc odzywcza..Pozdrawiam

Mleka nie powinno się wyciągać z zamrażalnika na temp. pokojową tylko do lodówki bo wtedy dopiero będzie spadać prawidłowo temp. i stopniowo się rozmrażać. tak mnie uczono w szkole rodzenia i tak wyczytałam. Popzdrawiam

Gość mama 2 dziewczynek
Moja połozna twierdzi że mleko z piersi bez zamrazania moze spokojnie stac dobę w temperaturze pokojowej więc moze nie ma konieczności zamrazac :)

Gość nie wolno pod żadnym
pozorem pozostawiac mleka w temperaturze pokojowej , nie tylko na całą dobę, ale to mleko nie powinno stac tak dłużej niż pół godziny!! ono sie bardzo szybko psuje, ja nie wiem co to za położna opowiada takie rzeczy :O pokarm należy rozmrażać w lodówce, a potem podgrzać w podgrzewaczu do temperatury odpowiedniej do podania dziecku, nie przetrzymywać resztek, to co nie dojedzone wylać

Gość ajajaja
A ja wszedzie znajduje iformacje,ze mozna przechowywac w temperaturze pokojowej,oby z dala od zródeł ciepła do 6 godzin,w lodówce 48 god,a jesli na dłuzej jeszcze to do zamrazarki.pytałam o to swojego pediatry,równiez potwierdza

Gość ajajaja
ps:w czym zamrazacie mleko?Woreczki,słoiczki, pojemniczki?Co waszym zdaniem jest najlepsze?

Gość ajajaja
ps:w czym zamrazacie mleko?Woreczki,słoiczki, pojemniczki?Co waszym zdaniem jest najlepsze?

Gość nie wolno pod żadnym
mnie sie kiedys tak pozostawione w butelce mleko w temperaturze pokojowej zwarzyło po godzinie, więc nie wiem, a wyczytałam też że tak sobie po prostu stać nie może, jak juz to w lodówce, tylko nie wiem jak długo

Ja zamrażam w specjalnych woreczkach z Medeli. Bardzo wygodne w użyciu. Mleko wyjęte z zamrażalnika rozmraża się w lodówce a mleko ściągnięte może zostać w buteleczce w tem pokojowej jak najbardziej, nie ma przeszkód przez 6 h. Mleka nie powinno podgrzewać się w mikrofali bo wszystkie cenne składniki poprostu giną i jest bezwartościowe. Jeśli nie ma się podgrzewacza można butelkę wstawić do garnka z wodą i delikatnie podgrzewać sprawdzając czy nie jest za gorące. Ważne żeby mleka nie wygotować. Przed podaniem dziecku trzeba zawsze mleko sprawdzić czy się nie zważyło i czy jest dobre. Tak naprawdę to to że może być 6 h w tem. pokojowej to tylko dane, liczba. Ja pomimo że niby się nie psuje zawsze trzymam je w lodówce.

Gość d_o_r_a
Wszystkim dziękuję za porady. PS. Ja też w woreczkach medeli.

Gość powiem ze
kubki z aventu sa specjalne

Moim zdaniem najlepiej będzie je podgrzewać w podgrzewaczu. Ja mam taki marki LOVI. Jest świetny i bezawaryjny. Wyposażony jest w pojemnik plastikowy w którym bez problemu podgrzejemy pokarm. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.