Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana-mama

Jak to mozliwe ze moja corka ma inna gr.krwi niz my-rodzice???

Polecane posty

Gość gość
Gosciu z 20:57 no i? To akurat zadna rewelacja ani ani noezwyklego. Tal samo jalby mialy grupe a,b albo ab. Ale z dwoch 0 nie ma szansy na a,b albo ab.

Gość gość
Ojciec Matka dziecko 0 0 0 A A A lub O A 0 A lub O A B A, B, O lub AB A AB A,B lub AB B B B lub 0 B 0 B lub O B AB A, B, lub AB I koniec w tym temacie ....

Gość gość
Tak ex debil geupa dzieciczona po sasiadach tez moze.byc.

Gość gość
matka 0 ojciec 0 dziecko 0 matka A ojciec A dziecko A lub O matka A ojciec 0 dziecko A lub O matka A ojciec B dziecko A, B, O lub AB matka A ojciec AB dziecko A,B lub AB matka B ojciec B dziecko B lub 0 matka B ojciec 0 dziecko B lub O matka B ojciec AB dziecko A, B, lub AB I koniec w tym temacie .... wcześniej coś mi się coś pochrzaniło i tekst był nieczytelny ...

Gość gość
Kurde, WSZYSTKO dziedziczy się tylko po rodzicach, bo to oni dają komórki rozrodcze, chromosomy, geny... Jeśli jakaś cecha jest recesywna, po prostu u rodziców może być ukryta pod genem dominującym, a u dziadka może być widoczna, bo nie ma on genu dominującego. U dziecka znów się może ujawnić, bo oboje rodzice dadzą gen recesywny, który u nich był schowany za dominującym. Geny są dziedziczone po rodzicach a nie po dziadkach. Czy to tak trudno pojąć? Mieliście biologię? Chodziliście w ogóle do szkoły?

Gość gośćKrewZkrwiKebaba
A mi lekarz powiedzial ze moj bobas ma grupe krwi AA 2 (do kwadratu) ja na to ale jak to,przecie takiej krwi niema a on na to jest-KEBABY ja maja.Zaczerwienilam sie lekko i zabralam bacha pod lape i ucieklam.

Gość gość
matka 0 ojciec 0 dziecko 0 matka A ojciec A dziecko A lub O matka A ojciec 0 dziecko A lub O matka A ojciec B dziecko A, B, O lub AB matka A ojciec AB dziecko A,B lub AB matka B ojciec B dziecko B lub 0 matka B ojciec 0 dziecko B lub O matka B ojciec AB dziecko A, B, lub AB I koniec w tym temacie .... wcześniej coś mi się coś pochrzaniło i tekst był nieczytelny ... XX zapomnialas o 0 matki i ab ojca :D Tak czy siak zawsze z zera, do tego wystarczy wpisac w internecie jak sie nie wie tak banalnych rzeczy i najbardziej rozbawil mnie wpis pani ktora twierdzi ze gr.krwi dziedziczy sie po dziadkach( dodam ze ja sama mocno wagarowalam i na biologie nie chodzilam a tak tepa nie jestem by wymyslac takie p*****ly) =)

Gość gość
Ja jestem 100 % biologiczną córką mojego ojca, a u mnie wygląda sytuacja tak: mama ma A rh +, tata ma A rh -, a ja mam 0 rh - :P

Gość gość
dizecko moze w niektorych przypadkach miec grupe inna niz rodzice i nie jest to niczym dziwnym. Ale przypadki ze rodzice ) a dziecko A lub B są rzadsze chociaz tez sie zdażają na tle różnych mutacji genetycznych. Wiec do tych co mówią "genetyka, puszczałaś się" ja mówie "genetyka wyższa ;P a nie ta z liceum"

Gość gość
*ze rodzice 0 a dziecko A lub B ps jak ktos ma 0 a rodzice mają A czy B to nic nadzwyczajnego :)

Gość gość
Wiesz, ale chyba nawet genetyka wyższa nie uwzględnia, że plemnik dziadka był w s*****e ojca :P

Gość gość
Nie tylko, bo rodzice mogą mieć krew np. B i A, a dziecko "po dziadkach" może mieć 0 x Takich bzdetów jeszcze nie słyszałam. Grupę dziedziczy się zawsze po rodzicach. xxx Widzisz, że po dziadkach jest w ""? To było streszczenie tego, co napisałaś. "Mądrej głowie dość w dwie słowie". No cóż, widać nie wszyscy mają mądrą głowę.

Gość gość
W sumie można by napisać też "po sąsiadach" ;-) Nie?

Gość gość
Grupa krwi po dziadku :D ha ha większej głupoty nie słyszałam..

Gość gość
gość dziś Ja jestem 100 % biologiczną córką mojego ojca, a u mnie wygląda sytuacja tak: mama ma A rh +, tata ma A rh -, a ja mam 0 rh - jezyk.gif xxx No i co w tym nadzwyczajnego? Każde z rodziców jest heterozygotą A0. Matka jest heterozygotą +- a ojciec homozygotą --. Od każdego dostałaś po jednym zerze i po jednym minusie i Ci wyszło 0 rh-.

Gość gość
a jak to jest z czynnikiem rh? mozliwe, ze dziecko ma ujemny, mimo, ze oboje rodzice maja dodatni?

Gość gość
Ja mam grupe krwi 0 rh + a moj maz ma A rh- a moje dziecko ma 0 rh - no fakt 0 napewno po mnie a rh - po tacie ale od czemu tak ma to jest dopiero do myslenia

Gość gość
gość dziś Ja mam grupe krwi 0 rh + a moj maz ma A rh- a moje dziecko ma 0 rh - no fakt 0 napewno po mnie a rh - po tacie ale od czemu tak ma to jest dopiero do myslenia xxx Ale co tu do myślenia jest? Ty 00 (homozygota) i Rh +/- (heterozygota). Mąż A0 (hetero-) i Rh -/- (homo-). Dziecko dostało po 0 i - od każdego z Was. Proste jak budowa cepa. Wszystko jest w najlepszym porządku. Dziecko nic nie dziedziczy po jednym rodzicu tylko po obojgu, ale różne kombinacje alleli, dają różne efekty w fenotypie.

Gość Sgość
Ja mam grupę Brh+ Mąż O Rh+ CÓRKA A RH + Gdy córka miała mieć operacje, robili jej badania i jak zobaczyłam grupę krwi inną niż my mamy to się zdziwiłam, lekarz powiedział że zdarza się to żadko ale jest możliwość że dziecko może mieć grupę krwi inną niż rodzice Ja też się sugerowałam tym co uczą w szkole na genetyce

Gość gość
Ja mam A Rh +, mąż AB Rh +,a nasza córka ma A Rh -. Czyli taką samą,jak moja matka. :D A syn nie wiem niestety,bo póki co,badanie jego grupy krwi nie było konieczne.

Gość gość
Sgość dziś a listonosz jaką ma grupę krwi? bo on tu jest jedynym wytłumaczeniem. Albo pomyłka w oznaczeniu.

Gość gość
gość dziś A tu akurat nie ma nic dziwnego, wszystko w zgodzie z genetyką.

Gość gość
Podmienili ci dziecko w szpitalu

Gość gość
autorko a czy było u ciebie inv albo inseminacja?