Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tłusta

BŁAGAM, polećcie mi coś na skórę tłustą i błyszczącą do granic możliwości!!!

Polecane posty

Gość tłusta

potrzebuję jakiegos kremu lub/i pudru, który rzeczywiście matuje, i nie tylko na 10 minut.. i czy te kremy matujące rzeczywiście sprawiają że cera staje sie mniej tłusta i wydziel amniej tłuszczu?? jak sobie z tym radzicie??

Gość idź do dermatologa i już

Gość idź do dermatologa i już

ja uzywam kremu matujacego z optycznym reduktorem połysku skóry....Dermika MAT-B complex jestem zadowolona nie błysze sie tak jak kiedys:-polecam naprwde

Gość Pirx
A uzywalas dax cosmetics matujacego? Jak dla mnie - super. Skora minimalnie esie blyszczy (w porownaniu z tym co bylo wczsniej - kolosalna roznica)

Gość tłusta
nie używałam.. a ile to mniej więcej kosztuje?

dax cosmetics ma dobry peeling do skóry tłustej. Mała tubka kosztuje ok. 10 złotych. ja używam z LaRoche kremu Effaclar K. Do tego żel do mycia też LaRoche. Kosztują nie mniej jak 30 zł każdy. +/- 5zł, nie pamiętam. puder w płynie kupiłam Isadora, na bazie wody - też chyba ok. 37 zeta. Nie sprawię że skóra wogóle się nie błyszczy ale zawsze mniej... :(

wiesz co..na to to żaden krem nie pomoże:o bo skóra przetłuszcza się od wewnątrz...czyli przyczyna tkwi w naszym organiźmie... ale dobra wiadomośc jest taka,że na to pomaga znakomicie zielona herbata pita w dużych ilościach(przynajmniej u mnie),piję jej 4 szklanki dziennie i cera mniej się przetłuszcza.Na jakiś czas odstawiłam i znów miałam mega tłustą twarz,ale znów do niej powróciłam i nprawde różnica jest wyczuwalna!:):):)

Gość Pirx
Mandylia, mam wielka puszke zielonej herbaty...dzieki za rade

Gość jedna wielka bzdura z tą zielo
ną herbatą piję ją od kilku lat w sporych ilościach i skóra przetłuszcza mi sie tak samo w ogóle co ma zielona herbata do wydzielania przez skórę tłuszczu?

jejku..nie wiem,czy to bzdura,ale na mnie tak to działa,więc chyba kompletna bzdura to nie jest!skoro mi pomaga... nie wszystkim może pomóc,ale warto spróbować.

Gość jedna wielka bzdura z tą zielo
Mandylia-----> muślę, ze to jednak coś innego Tobie pomogło:) pytanie tylko co? bo sama byłabym zainteresowana

no serio to zielona herbata...jakieś dwa miechy temu piłam ją regularnie,bo odchudzałam sie trochę i cera mniej się przetłuszczała..potem odstawiłam,bo miałam problemy z żołądkiem i znowu gęba tłusta,a teraz kilka dni temu znów pije i twarz mniej tłusta.Też sie zastanawiam,jaki jest związek między jednym,a drugim:o,bo to dziwne troszkę,ale i korzystne,bo makijaż dłużej się trzyma:)

Gość kaskaa5
mydlo siarkowe

Gość popieram pomysł
z dermatologiem, też idę

ja mam ten problem i pomógł mi (wiem, że zadziwiające) filtr przeciwsłoneczny z svr. kosztuje ok. 50, b. wysoki, barwi skórę, więc można używać zamiast podkładu (lepszego podkładu nigdy nie miałam!) jeśli masz b. jasną cerę i właśnie matuje. u mnie b. silnie i na długo. nie mogę się już bez tego obejść. http://www.svr.pl/index.php?id=25 oczywiście wizyta u dermatologa jest konieczna.