Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gotika

Czy ktoś orientuje sie w sprawie paszportów?

Polecane posty

Gość Gotika

Mam problem, otóż mieszkam w Anglii mam dziesieciomiesieczne dziecko , ja jestm Polka , ojciec Anglikiem, córka ma nazwisko ojca, wysłałm formularz i dzis dostałąm odmowną odpowiedz poniewaz nie mamy ślubu dziecko musi mieć obywatelstwo matki czyli polskie.Więc podali mi nr tel i rózne inne, gdzie mam uderzyć ale moze ktoś z Was moze mi podpowiedziec trochę na ten temat.Mam zarezerwowane bilety do \Polski!!

Gość angole mają
prawo ziemi - każdy urodzony na terenie UK ma obywatelstwo z automatu.

Gość nazwisko ojca
mozna dac dziecku nawet bez slubu.jesli ojciec dziecka je uznaje to nie ma przeszkody

Gość Gotika
najwidoczniej to prawo ziemi działa tylko na dzieci ze zwiazków małzeńskich bo jak i naczej to wytłumaczyć a jest coś jeszcze ojc iec mimo ze jest ojcem i dał nazwisko nie jest pełnoprawnym opiekunem, to tak wygląda ze mała ma ojca a prawnie nic ten ojciec nie znaczy

Gość Gotika
No wiec jesteśmy ze soba 1,5 roku poznaliśmysie w Anglii kiedy przyjechałam tu do pracy, przywiozłąm pózniej moje dzieci i mamy wspólnie córkę , nie mam zadnych papierów ze razem mieszkamy:), poprostu wspólny adres,dziecko rodziłam tu W anglii rejestrowałam też tutaj , ma imię i nazwisko angielskie, no i teraz dochodzę do wniosku ze jezeli nie moz e mieć obywatelstwa ang, to polskiego też nie bo ona w Polsce wogóle nie istnieje, cholera nike wiem az sie boje co to bedzie z tym paszportem no ale poczekamy do wtorku , jak zadzwonimy moze to jakaś pomyłka.

balagan jak cholera bo teraz w home office sami nielegalni imigranci pracuja :classic_cool: najlepiej to napisz ze dzieciak urodzil sie w somalii to od razu dostanie brytyjskie obywatelstwo :classic_cool:

Gość Gotika
Dzieki Kirus za rade he he racja tylko sie z tego śmiać , cholerne lewusy:)