Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szmaragd

harmonet - plusy, minusy

Polecane posty

Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze lub brala kiedys HARMONET? Ostatnio moj ginekolog przepisal mi je, biore juz 3 dni i nie widze jakis niepokojacych zmian z organizmem, ale w ulotce sa rozniaste rzeczy.... Moze poza tym ze nie chce mi sie jesc... Glownie chodzi mi o to czy: - sa skuteczne (biore te o zawartosci 0,02 mg etynyloestradiolu), - czy sie od nich tyje - czy sa klopoty z cera - jakies zmiany nastroju - czy wplywaja na libido i jak - czy maja jakies inne uboczne skutki pozytywne lub negatywne Wiem, ze tabletki na kazdego dzialaja troche inaczej, ale bylabym wdzieczna za Wasze opinie. Jesli uwazacie, ze sa do kitu to jakich uzywacie i jak sie maja do Harmonetu?? Z gory dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość llulu
hej ja chcę zacząć brać harmonet i też zastanawiam się jak z tymi negatywnymi i pozytywnymi skutkami ich zażywania,więc jak dziewczyny macie na ten temat jakieś informację,to bardzo proszę

Witam. Brałam Harmonet prze dwa lata, pozniej mialam okolo roku przerwy, tera znów biorę - w tej chwili 4 miesiąc. Za pierwszym razem nie było niepokojących objawów - za wyjątkiem plamień w środku cyklu przez pierwsze miesiące. Wynika to z małej zawartości hormonów w tabletkach. Teraz tez mi się to powtarza, ale powinno niedługo wszystko sie ustabilizować. Innych ubocznych objawów brak :) Może za wyjątkiem lekkiego powiększenia piersi :) Jeśli o to chodzi, to słyszałam od lekarki, do której kiedyś chodziłam, że znany jest jej przypadek znacznego powiększenia biustu po Harmonecie. Ale podobno nie było to nic przyjemnego i pacjentka musiała zmienić tabletki.

Gość llulu
dziękuję za informację :)

Tu już był gdzieś temat-ankieta poświęcony plusom i minusom Harmonetu, sporo wypowiedzi, myślę, że Ci się przyda.

Gość co mam powiedziecANULA
hej mam pytanko.kilka miesiecy temu przed rozpoczeciem wspolzycia poszlam do ginekologa aby przepisal mi tablet.po zrobieniu usg przeppisal mi wlansnie harmonet. ale nie zaczelam ich brac. i teraz ponownie musze sie wybrac do lekarza ale nie wiem co powiedziec jesli spyta sie o stosunek i w jaki sposob ma mnie zbadac. nadal nie wspolzylam ale to nie znaczy ze nie robilam innych rzeczy. czy tzw 'palcowke' mozna do tego zaliczyc?z gory dzieki za odpow

Gość M***
hej Anula... kiedy ja pierwszy raz bylam u ginekologa tez jeszcze wowczas nie wspolzylam i bylam badana normalnie - zapewne lekarka uzyla mniejszego wziernika... co masz powiedziec?? po prostu, ze nie bylas jeszcze wtedy gotowa na pigulki, ze teraz psychicznie sie na nie nastawilas i to zalezy - mysle - od lekarza, w jakis sposob Cie zbada:-)

Gość Madziorek22
Witajcie kobietki! W sobote zakonczyłam pierwsze opakowanie harmonetu. Czuje się po nich dobrze, na początku występowanły lekkie migreny, mdłości ale to tak przez kilka dni, w dodatku jeszcze małe plamienia. Ale to i tak bzdura w porównaniu z tym co nawypiywali na ulotce dołączonej do tabletek. Moja ginekolog powiedziała żebym sie tym nie martwiła bo oni specjalnie wypisują tyle objawów, wrazie gdyby ktoś miał do nich jakieś roszczenia. Teraz zastanawiam sie co zrobic mój chłopak właśnie wyjechał za granice, ja do niego wyjeżdzam w lipcu i tak sie zastanawiam czy jest sens przerywania brania tych tabletek, czy któraś z was tez tak miała, nie chce sie faszerować nie potrzebnie lekami ale nie wiem jak to na mnie zadziała jak przestane je brać na miesiąc a potem znowu wróce.

Gość Kocica 23+
Biorę Harmonet od 3 mieisęcy -jak na razie są skuteczne;) -tyję;( dostało mi się 4cm w biodrach i trochę w brzuch - widać wyraźnie, niestety w piersi nic a nic:/ -kłopotów z cerą jak nie miałam tak nie mam -zmian nastrojów też nie zauważyłam -libido się troche obniżyło...już nie rzucam się na mojego miśka chyba, że seks wychodzi z jego strony... -żadnych innych skutków ubocznych nie zauważyłam... Ogólnie rzecz biorąc kicha z tymi tabletkami... chyba poproszę moją ginekolog o założenie spirali:/ Pozdrawiam:)

Gość spokojnie to tylko awaria
Skuteczność jest mniej więcej jednakowa jeśli tabsy są nowszej generacji(starszej chyba też,ale nie czytałam)Skuteczność możemy sobie darować.Mnie łeb bolał,migreny z aurą,miewałam,ale raz,dwa w roku.A z Harmonetem co 3 dni...koszmar.Po (nie pamiętam...regewilon?no mam na końcu języka,czyli pewne jest,że sobie do jutra nie przypomnę,czułam ciągły ucisk w klatce piersiowej.A po Depo pro Vera miałam atak nerwicy:(

Gość a.....
ehh:( właąśnie zaczęłam brać harmonet... dzisiaj trzynasta tabletka. i od tych trzynastu dni trwa mój okres:| chyba wiem na czym polega antykoncepcja - najpierw dwa tygodnie okresu (ja końca nie widzę nadal:( ), potem krwawienie... znów okres i tak mija miesiąc... po takim czasie jesteśmy pewne, że tabletki działają :/ mam już dość! poza tym jednak, prócz zmiennych nastrojów (od płaczu po permanentne zadowolenie) - na samym początku, nie ma skutków ubocznych, ale te ponoć w różnym czasie występować mogą... wiem że cera narazie bez zmian i zdecydowanie mniej jem:)

Gość hej heja
Ja biore harmonet juz chyba od 3 lat i zadnych skutkow ubocznych, o ktorych moglabym wiedziec, nie mialam Mieszkam w holandii, i nie wiem jak w Polsce, ale tu Harmonet zmienil nazwe na Meliane

Gość Lamb
Biorę Harmonet od roku. Nie tyję, mam ładniejszą cerę, libido mi się nie obniżyło - mam wrażenie, że jest nawet lepiej:)

Gość Marta1983
Są skuteczne jak dobrze je bierzesz.. Skutki uboczne są jak są źle dopasowane(lekarz przepisuje beż żadnych badań) Ja przez pierwsze 3 tabletki miałam mdłości i nerowowa jestem do dziś..

A co do harmonetu, to mam małe pytanie (aczkolwiek bardzo ważne) Czy jeżeli zapomniałyście tabletki (wiecej niż 12 godzin) to czy okres przesunął się jakoś w czasie? tzn. czy np. jak dostajecie okresu zaraz po odstawieniu (1-2 dzień 7dniowej przerwy) to czy po pominiętej tabletce spóźnił się (rozciągnął w czasie do 3-5 dnia 7dniowej przerwy?) Proszę o odpowiedź gdyż mam obawy czy przypadkiem nie zaciążyłam :D

Gość Rudek
Biorę aktualnie 3 opakowanie Harmonetu,jednak początki były okropne.Miałam straszny nastrój,wręcz depresyjny,wszystko mnie denerwowało.Bolały mnie nogi,miałam okropne plamienia (przy 1 opakowaniu).Aktualnie jednak jest świetnie.Bardzo poprawił mi się stan cery (żadnych wyprysków,czy przebarwień),samopoczucie dobre,powiększyły mi się piersi,a co najważniejsze,wciąż mam ochotę na seks;) Czytałam wiele opinii kobiet,na temat tych pigułek i uważam,ze skutki uboczne,jak i zalety,są indywidualne dla każdej z Nas. Pozdrawiam.Rudek;)

dziewczyno na sam dzwiek tej nazwy mnie ciarki przechodzą...niemal po tym gównie wzroku nie straciłam!! odstawiłam przy drugiej tabletce bo straciłam rano na kilka godzin widzenie w lewym oku...:( i na prawie dwa tyg.pożegnałam się ze szkłami kontaktowymi,....

Witam, posiadam kilka listków Harmonetu do odsprzedania 35zł/op + wysyłka. W razie zainteresowania proszę o kontakt. Pozdrawiam

Witam, sprzedam kilka listków Harmonetu. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam