Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionaaa...

dostałam zaproszenie na ślub i co dalej.....

Polecane posty

Gość zagubionaaa...

Witam wszystkich! Dostałam zaproszenie na ślub jako osoba towrzysząca od kolegi (jego znajomi robia wesele, ja ich nie znam...), przyjęłam je...tyle że teraz pojawiło sie pare pytań. Po pierwsze, prezentem mają byc pieniadze,,,i czy ja powinnam się dokładać?!Czy pozostawiam ta kwestie jemu...?(zważając na to że nie mam zbyt duzo kasy :/) Poza tym co z kwiatami ?,,kto kupuje, daje, i komu?...zupełnie sie w tym nie orientuje.... Jeżeli ktoś z Was orientuje sie w tych kwestach bardziej niż ja, ,proszę piszcie,,,bede wdzięczna :)

Gość jako osoba towarzysząca
nie masz obowiązku dawać prezentu. Kwiaty możesz dać.

zwykle jest tak ze osoba która Cie zaprasza daje prezent a osoba towarzysząca kupuje parze młodej kwiaty... ja z moim ukochanym jesteśmy przed slubem ale nas obowiązuje własnie taka zasada...wesele kogoś z jego strony on daje kase z mojej ja i jest ok

Gość bleds
zagubiona mam dokladnie ten sam problem ale ja sie chyba pokusze na prezent hmm albo na pól z chłopakiem zreszta jest mi to obojętne kwiaty kwiaty hm mysle ze jak kupicie razem i on je wreczy to bedzie dobrze;)

Jak zostalam zaproszona przez kolege na osobe towarzyszaca to sie nie skladalam (sam mi nie kazal), chcialam kupic kwiaty ale dowiedzial sie, ze maja byc pluszaki, wiec tez kupil pluszaka :) Za to ja jechalam samochodem, bo to spory kawalek poza miastem, zeby mogl sie napic :D Ucieszyl sie :) Mysle, ze fajnie bedzie jak kupisz kwiaty :)

Gość bleds
albo pogadaj z kumplem ;)) to chyba rozwiaze problem,co nie ?