Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123zuzia_o

Ciaza czy nie ciaza...

Polecane posty

Gość 123zuzia_o

Czesc dziewczyny. Mam takie pytanko... Bralam tabletki przez 2 miesiace, pozniej mialam miesiac przerwy i nastepnie brala przez poltora cyklu. Po pierwszym pelnym mialam okres i po 7 dniach wzielam pierwsza tabletke. Pozniej bralam przez 12 dni i odstawilam.. zdarzalo mi sie zapomniec wieczorem i bralam rano wowczas. Kochalam sie z facetem przez ostatnie 7 dni brania tabletek w zasadzie codziennie.. ostatni raz dzien po odstawieniu tabletek - jakies 16 godzin po. Po odstawieniu tabletek dostalam okres po jakis 5 dniach... teraz minelo 21 dni od poczatku okresu... no i troche mnie pobolewa brzuch, jajnik jeden i drugi, teraz to juz nawet wydaje mi sie ze piersi mi urosly... zrobilam test tydzien temu ale nic nie wykryl (z popoludniowego moczu). Tak sie zastanawiam czy moge byc w ciazy? W sumie by to mnie jakos strasznie nie zmartwilo, ale mimo wszystko chciala bym wiedziec tak czy nie.... i nie wiem czy czekac jeszcze z dwa tygodnie czy jak? Pozdrawiam, Zuzia

---> 123zuzia_o - wiesz, wcale się nie dziwię, że coś Cię pobolewa, bo co to jest za branie pigułek? Zdecyduj się, czy je bierzesz, czy nie? Bierzesz przez dwa cykle, potem na jeden odstawiasz, a potem znowu przez cały cykl i następnego już tylko w części??? Tak nie wolno! Albo je bierzesz, albo nie. A kiedy odstawiasz w połowie opakowania, to tylko z jakiegoś, bardzo ważnego, zdrowotnego powodu, a nie dlatego, że już Ci się odwidziało. W ten sposób tylko rozregulowujesz sobie całą gospodarkę hormonalną. I stąd teraz te kłopoty. Przepraszam, ale musiałam nakrzyczeć, bo sobie zasłużyłaś. A teraz odpowiem na pytanie.... Mało prawdopodobne, żebyś była w ciąży. Dostałaś okres 5 dni po odstawieniu, i to była reakcja organizmu na nagłe obniżenie się poziomu hormonów. Pobolewanie brzucha, jajników są najprawdopodobniej spowodowane huśtawką hormonalną jaką zaaplikowałaś sama swojemu organizmowi. A piersi zareagowały na podwyższony poziom hormonów z czasu kiedy brałaś pigułki. I tyle. Jeśli juz nie będziesz brała więcej pigułek, wszystko najprawdopodobniej w ciągu dwóch, trzech cykli wróci do normy.

Małe prawdopodobieństwo ( choć jest:) ale kiedyś wkońcu zajdziesz bo wogóle nie znasz się na braniu tabsów... To hormony a nie witaminy...