Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość La Camisa Negra

Czy tabletki antykoncepcyjne powodują problemy z zajściem w ciąże...?

Polecane posty

Gość La Camisa Negra

ostatnio wszyscy mnie niepokoją że to prawda, a ja już właściwie smam nie wiem:/ nie wiem jaką metodę antykoncepcji wybrać ponieważ uważam że same prezerwatywy są mało bezpieczne...:( może to dziwne, ale wolę i tabletki i gumki;) więc jak, można zajść noramlnie w ciąze jeśli je będę zażywała np. 3 lata to czy po tym czasie, gdy je odstawię i będę się starała o dziecko to nie będzie żadnych problemów??? Napiszcie mi, proszę:) ps. przepraszam za wszystkie ORTy, interpunkcyjne i literówki;) pa

Nie , tabletki antykoncepcyjne NIE powodują problemów z (późniejszym) zajściem w ciążę ! Jeżeli takie problemy się ma tzn., że miało się zawsze jakieś problemy ale tabletki na to nie wpływają. kobiety po tabletkach chcą zajść a nie mogą i dopiero wtedy się badają no i zwalają winę na tabletki, a to bzdura !!!

nie powinno byc problemu, jesli wezmiesz jakies nowoczesne z mala dawka hormonow pigulki... jak je odstawisz to bedziesz normalnie jak bomba rozplodowa;) jedynie nie probuj tych starszej generacji, bo maja wieksza dawke hormonow i niszcza zdrowie, ani zastrzykow....najlepiej nowoczesne piguleczki;) a takich jest masa...najlepiej spytaj sie ginekologa sam ci poleci jakies;)

Gość La Camisa Negra
dzięki za opinię, ale jedna mnie nie przekonuje do tego abym je zaczęła brać:/ bardzo bym chciała jednak, ponieważ słyszałam że od nich rośnie biust:D:D:D co byłoby w moim przypaku (A70) zbawieniem;) może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość La Camisa Negra
a jakie to są te 'starej generacji'?może jakieś konkretne nazwy? a Cilest to są te nowsze???

tak Cilest to te nowsze...a starszej to te refundowane np. Rigevidon

W pierwszą ciaże zaszłam bez żadnych problemów. Jako antykoncepcję stosowałam gumy i kalendarzyk. Zaplanowałam i po miesiącu byłam w ciąży. Potem lekarz namówil mnie na tabletki - brałam je dwa lata. Odstawiałm żeby zajsc w druga ciaże i staram się o nią od ponad dwu lat. Tabletki są złe. Przedtem nie miałam żadnych problemów zdrowotnych w kierunku ginekologicznym a teraz tak!!!

Gość La Camisa Negra
bo ja właśnie o Cileście słyszałam że są dobrej jakości;) a refundowane tzn. że za darmo, taak? a czy słyszeliście kiedyś o przypadku żeby kobitea, która prawidłowo przyjmowała tabletki anty, zaszła w ciąże? podkreślam PRAWIDŁOWO:D

Gość La Camisa Negra
ojjj:/ czyli 2 na tak, a jedna na nie:/ kurcze już sama nie wiem:( a co myślicie o tym żebym je brała np. tylko przez wakacje? czy po tak krótkim czasie może dojsć do niepłodności u mnie albo jakichkolwiek powikłań???

Gość anii
Myślę, że nie ma sensu brać je tylko przez wakacje. Wedlug mnie są teraz bardzo dobre prezerwatywy, które zabezpieczają bardzo dobrze.

jeju, nie kieruj sie jedna wypowiedzia, jak ktos napisal juz, czasem problemy wcale nie musza byc spowodowane tabletkami;O a poza tym nie wiadomo jakie brala ani jak? powinno sie raz na rok robic przerwe... a z zachodzeniem w ciaze podczas brania do naprawde rzadkie przypadki, jedynie 1% kobiet;)

Gość La Camisa Negra
dlaczego nie ma sensu??? nie będą skuteczne przez tak krótki okres czasu? a w ile dni po zażyciu pierwszej zaczynają działac?

Gość anii
zależy jeszcze, co masz na myśli pisząc wakacje, czy np. 2 miesiące czy może 4 miesiące(od czerwca do października)? teoretycznie zabezpieczają od pierwszej tabletki. nawet jak na 2 miesiące powinny zadziałać, tylko ty raczej dość mocno obawiasz się ciąży, także pewnie i tak prze np. 2 miesiące używałaś byś jeszcze gumek oprócz tabletek. także przy czymś takim, to orazem tabletki w ogóle.

Gość La Camisa Negra
boję się samych gumek stosować...:/ rozumiesz: tyle kumpeli jużwpadło, nie chcę być kolejną...;) ale jedno drugiego nie wyklucza, prawda? z resztą to chyba dobrze ze się chcę zabezpieczyć?

Gość teoretycznie
chronią od pierwszej tabletki ale mnie lekarz poradzil, żeby przez pierwszy miesiąc stosaowania jeszcze czymś się zabezpieczac bo z własnego, dlugiego doswiadczenia wie, że w pierwszym miesiącu ta ochrona może zawieść.

Gość La Camisa Negra
dzięki:* ja i tak będę razem z nimi gumki stosowała;) bo się bojjję:(

Gość anii
ile masz lat?

Gość La Camisa Negra
prawie 18, a dlaczego pytasz??

Gość anii
Musisz się zastanowić, czy chcesz tego na pewno, czy jeszcze możesz trochę poczekać z rozpoczęciem współżycia?

Gość La Camisa Negra
poczekać mogę... nie chcę tego robić tylko dlatego że kilka koleżankek ma to już za sobą;) to byłoby nieuzasadnione po prostu kochamy się z moim facetem psychicznie jak narazie więc dlaczego nie i fizycznie? jednak do niczego mnie nie zmusza... bo gdyby zmuszał to bym sie poważnie zastanowiła czy aby nie jest ze mną tylko dla sexu:P

Gość anii
Biorąc pod uwagę Twoją rozwadzę wydaje mi się wpadka jest mało prawdopodobna. Tylko mam taką opinię o tym, że to może Ci zabrać trochę radości życia, ta obawa żeby nie wpaść. W wieku 18 lat, to według mnie powinno się myśleć, dążyć do tego, aby dostać się np. na wymarzony kierunek studiów, starać się wyjechać na jakieś fajne wakacje ze znajomoymi i tego typu podobne rzeczy. Pomyśl sobie, że wyjeżdzasz na jakieś wymarzone wakacje i okres Ci się spóźnia, może to ciąża, a może nie, przez tydzień na wakacjach myślisz tylko o tym. Tak być nie powinno...

co do tabletek to ja jako spec nie jestem taka optymistycznie nastawiona. Mimo wszystko ingeruje się w organizm. Kwestia jak długo zamierzasz je brać, np po 8 latach non stop brania antyków u kobiet stwierdzono o 75% większe szanse na raka piersi. Czasami po długim czasie występuje też zjawisko rozleniwienia jajników. Co do szans na ciążę, prawdą jest, że zazwyczaj problemy mają te osoby, które zaczęły brać antykoncepcję ze względu na problemy z miesiączkami, owłosieniem itd i one zazwyczaj mają problemy z zajściem. Pamiętajmy, że poprzednie antyki powodowały różne problemy obecne też nie są do końca zbadane. Dlatego należy rozważnie podejmować decyzję i ja jednak zawsze sugerowałabym badania hormonalne przed to koszt 150 zł ale masz pewność, że dobrano antykoncepcję do twojego organizmu a nie do reklamy firmy farmaceutycznej