Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CIEKAWAAAAAAAA

Maseczka z DROŻDŻY!!!

Polecane posty

Gość CIEKAWAAAAAAAA

Napiszcie mi jak przyzadzac i na ile kłaśc na twarz ta maseczke? Ile drożdży i jaka ilośc mleka, ciepłego czy zimnego?Z góry dziekuje!!! Pozdrawiam

Gość turalalam
kupujesz drozdze bierzesz w łape pod kran (troche wody) albo w mleko i nakladasz na pyszczek . czekasz az sie zacznie kruszyc i zmywasz proste;d kocham te maseczki

Gość CIEKAWAAAAAAAA
Aha a ile tych drożdży bierzesz? Rozumiem ze woda zimna tak?

Gość aj em de czołzen łan
Ja brałam trochę drożdży,odrobinę mleka i miodu i na 15 minut na twarz.dla lepszego efektu piłam też drozdże rozcieńczone z wodą-cera piękna i promienna,polecam!

Gość a..
a czy ktos moze przyblizyc na co dokladnie jest ta maseczka..? jaki daje efekt.. ?

Gość kkkkaaaaaaaav
a jak rozcienczałas te drozdze z woda? jaka woda zimna czy goraca czy ciepła?

Gość aj em de czołzen łan
woda bardzo ciepła ,koniecznie,to łatwo się rozpuszczą.Na szklankę wody łyżka drożdży,chyba taka proporcja to była. Maseczka pomaga oczyścić twarz,po jakichś dwóch tygodniach stosowania jej (2 razy w tygodniu) i piciu drożdży znikneły WSZYSTKIE syfy z mojej twarzy.Miałam wtedy jakieś 16 lat.

Gość kkkkaaaaaaaav
ALE MI CHODZI O DROZDZE DO PICIA-JAKA TA WODA MA BYC, CZY GORĄCA CZY GOTUJACA CZY INNA

Gość CIEKAWAAAAAAAA
Jesli chodzi o drożdże do picia to wiem wiem bo tazke pije działaja na cere ja zalewam 1/4 kostki drożdży sklanką gorocej wody KONIECZNIE! Bo przeciez drożdz to grzyb wiec gdy stosujesz doustnie to muszą bo zalane ciepła woda lub mlekiem powyżej 75 stopni a jesli chodzi o maseczki to dziekuje ze odpowiedzi =))

Gość czy ktos w końcu powie
na co dokładnie ta maseczka jest dobra ?? :O

Maseczka oczyszcza, rozjasnia skore delikatnie, wygladza, polecana do cery zanieczyszczonej. Mozna dodac platki owsiane, ziola.

Gość to maseczka
do cery tłustej, tradzikowej - mnie pomaga:)

Gość Zakłopotana..
Stosowana już przez nasze babcie maseczka z drożdży piekarskich jest równie skuteczna jak przed laty. Bardzo proste wykonanie: weź około 1/4 kostki drożdży piekarskich i wymieszaj z łyżeczką ciepłego mleka. Maseczkę można nakładać nie tylko na twarz, ale również na inne miejsca na których występuje trądzik. Po około 10 minutach maseczkę poprostu zmyj ciepłą wodą. Maseczkę należy stosować codziennie przez co najmniej miesiąc. Nawet jeśli w niektórych przypadkach trądzik pozostanie, to na pewno Twoja skóra stanie się delikatna, wygładzona i bardzo przyjemna w dotyku. Użycie naturalnych substancji nie powoduje uczuleń, koszt jest prawie żaden, a jedynym mankamentem może być charakterystyczny zapach drożdży, którego trudno się pozbyć. Jeśli domowe sposoby są nieskuteczne, to niestsety trzeba rozpocząć farmaceutyczne leczenie trądziku.

stosuję maseczkę z drożdży drugi dzień i moja twarz jest dużo ładniejsza! Jej stan się znacznie polepszył! Skóra się nie tłuści, rozszerzone pory się zwęziły! polecam!

Gość Judi.
Maseczka jest cudowna, ostatnio nie wiem co sie stało z moją twarzą ale była całą w pryszczach ropnych próbowałam drogimi lekami, pastą cynkową- ale nic, a tu nagle przypomniałam sobie o maseczce z drożdży, kiedyś ją stosowałam, ale po przeczytaniu opinii na jej temat ( jak bakterie się przedostają, i powodują zakażenie) przestałam stosować, ale po 3 dniach stosowania zauważyłam efekty. Moja twarz goi się : ) A le i tak potrzebuję słońca a jak narazie na to się nie zapowiada :( Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce ze szkodnikami.

Gość Wygrałam walkę
A więc wszystko co piszę wywnioskowałam z własnego doświadczenie.Mam 15 lat ,Trądziku już się prawie pozbyłam miałam go chyba pół roku ale był uciążliwy i okropny czasami było lepiej czasem gorzej.Teraz jest naprawdę dobrze chociaż nadal używam podkładu i pudru.Ten topik jest o maseczce z drożdży więc nie będę tu pisała jak ja się go pozbyłam ( i to bez dermatologa chociaż byłam 1 ) .A więc maseczka z droższy działa ja efekty widziałam na 2/3 dzień .A gdyby ktoś był zainteresowany moją pomocą przy walce z trądzikiem to to piszcie swoje gg lub maile .Na peweno pomogę .:) Będę tu zaglądać !

Gość PROSZĘ O ODPOWIEDŹ.
CO ILE POWINNO DAWAĆ MASECZKE NA TWARZ? :)

Gość Kachnaa.
witam :) slyszalam ze po tej maseczce najpierw wyskakuja wszystkie pryszcze a pozniej stopniowo schodza. to prawda?

Gość Mirelka 1701
Jestem po pierwszej maseczce :) Nigdy nie miałam problemów z cerą. Miałam wręcz idealną... nawet w wieku dojrzewania nic mi nie wyskakiwało. Mamy lato a więc pojawia sie kaszka na czole.... drobne wypryski w okolicy ust i nosa. Być może pojawiły się tam one dlatego że podrażniam skórę depilując wąsik :) no nieważne, w każdym razie zdecydowałam się na maseczkę z drożdży i ciepłego mleka. Przed sekundą zmyłam ją z twarzy. Niektóre miejsca są trochę zaczerwienione ale już powoli to znika. Zaniepokojona złymi opiniami trzymałam ją tylko jakieś 7 minut. Muszę powiedzieć że skóra jest bardzo delikatna, gładsza. Zauważyłam że w miejscach gdzie wypryski juz sie goją pozostało coś w kształcie folijki którą delikatnie zdjęłam. jak widać wysusza też skórę. Ogólnie na plus ale obecnie nie mogę powiedzieć nic więcej ;) Będę stosować przez jakiś czas to odezwę się :)

Gość usgzxvbf
Ja osobiście polecam gotową maskę drożdżową Bandi. Swego czasu miałam mnóstwo problemów ze skórą(zaskórniki, wypryski), po kilku użyciach maski problem zniknął. Po za tym zastosowałam krem ochronny na dzień (Charmine Rose) i Bandi nawilżający na noc. Po zwykłych domowych maseczkach drożdżowych i przereklamowanych kremach problem z wypryskami tylko się nasilał. O maseczkach aspirynowych, i tym podobnych nie wspominając.... :(

Gość gość
Tż używałam maseczkę drożdżową Bandi, jest rewelacyjna. Kosztuje chyba 25zł i wystarcza na bardzo długo. Kupuję ją w salonie kosmetycznym w Poznaniu.

ja sama sobie stosuję maseczkę z drożdży ,też już jestem w pięknym wieku i nie chcę się chwalić ale z pewnością dzięki niej moja cera jest jędrna i jakby naprężona .Myślę .że to nie jest nic złe ani dla młodego lub starszego człowieka:-)

ja sama sobie stosuję maseczkę z drożdży ,też już jestem w pięknym wieku i nie chcę się chwalić ale z pewnością dzięki niej moja cera jest jędrna i jakby naprężona .Myślę .że to nie jest nic złe ani dla młodego lub starszego człowieka:-)