Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elfridee

Krople do soczewek-jakie stosować?

Polecane posty

Gość elfridee

Mam od niedawna nowe soczewki Dailies, mają wprawdzie funkcję nawilżającą oko, ale profilaktycznie chcialabym zakraplac sobie krople,bo w pracy strasznie męczy mnie klimatyzacja i monitor, czy mozecie doradzić mi jakie krople powinnam zakupić do soczewek?

Gość pritylitylditi
Ano ja osobiście, ajko znawczyni tematu:) polecam Ci moja droga kropelki do oczu, które ja mam przyjemność w tejże chwili używać czyli: Hydrabak firmy Laboratories Thea - do kupienia raczej w aptekach oraz Aquify tej samej firmy co Twoje soczewice czyli Ciba. Oba produkty to sztuczne łzy, ale som doskonałe. Ściskam.

Gość arbuzia-buzia
Co do kropelek, to rzeczywiście te Hydrabak są bardzo dobre, dobre są też sztuczne łzy Aquify, kiedyś używałam jakichś o straszniej trudnej nazwie, ale mój Dr powiedział, ze nie powinnam ich mieszczać z soczewkami, więc pewnie to nie były sztuczne łezki. Ale te co wymieniłam są naprawdę dobre. Można używać w trakcie, przed i po soczewkowym czasie.

Gość haniutela
Niech Ci poleci lekarz, albo Pani u optyka, no albo sam lekarz to najlepiej. Ja do soczewek Ciba stosuję też ich płyn Solo Care aqua polecony przez lekarza.