Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARKOPOLO

rozpoznanie histopatologiczne-pomocy

Polecane posty

Gość MARKOPOLO

Od kilku lat walczę z bólem w prawym boku ciągnącym się od pachwiny aż do tylnych pleców pod łopatką-któy ginie w pozycji poziomej i pojawia się gdy tylko wstanę do pionu. Po licznych USG ktgóre nic nie wykazały zdecydowałem się na kolonoskopię u prof Dzikiego. Wynik: wsio bez zmian oprócz : ,, w okolicy zastawki Bauchina ogniskowy, wrzecionowaty przerost błony śluzowej(włókniak, tłuszczak?), pobrano materiał do badania". Oto rozpoznanie histopatologiczne: 1. Fragment błony śluzowej jelita grubego z cechami COLITIS CHRONICA NON SPECIFICA o niewielkim nasileniu. 2. COLITIS CHRONICA NON SPECIFICA GRADU LEVI. I teraz zanim dotrę do prof. czy te zmiany to coś poważnego i czy te dwa rozpoznania mogą wywoływać opisywany przeze mnie ból? Te pierwsze to chyba przewlełe zapalenie jelita grubego a te drugie? Profesor coś w przelocie wspomniał że będziemy się leczyć Salofalkiem, a może coś podpowiecie? Pozdrawiam Markopolo

Gość doc
problem z jelitem to jedna sprawa i profesor na pewno sie tym zajmie, ale bole to raczej poblem z pogranicza neurologa, ortopedy i fizykoterapeuty ew specjalistow d/s leczenia bólu( tu pomocniczo). I tych specjalistow radze odwiedzic. Bole takie moga pochodzic z kregosłupa tzw "korzonki" , mogą BYC EFEKTEM STANU ZAPALNEGO POwIEZI POWŁOK BRZUCHA, MIĘSNI CZY TZW ZAPALENIA OKOSTNEJ I OCHRZESTNJ ZEBER DOLNYCH, W KTÓREJ TO DOEGLIWOŚCI BOLE PRZENOSZA SIE AZ DO PACHWINY PO JEDNEJ STRONIE BRZUCHA WŁASNIE GŁ W POZYCJI STOJACEJ

Gość sdfghjkl
mam podobny problem,tylko ciągły ból mam jak okreslono w lewym dole biodrowym,ból trwa już 6 lat.Byłam w szpitalu,miałam kolografie,gastroskopie i usg -wyniki nie wykazuja zmian.Dodam ze jestem kobietą.