Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie mała ANKA

CO TO JEST PRZEWIANIE...

Polecane posty

Gość taka sobie mała ANKA

jak się objawia i co na to pomaga

hej,ostatnio po umyciu glowy chodzilam z mokra glowa po mieszkaniu i.............juz nigdy tak nie zrobie!!!!! 1,5tygodnia ledwo ruszalam szyja i bol wszedl tez na plecy,koszmar!!!!! bez tabletki przeciwbolowej nie dalo sie zasnac,w dzien tez musialam ja lykac co kilka godzin,bo ledwo moglam wytrzymac.poza tym smarowalam rozgrzewajacymi masciami.mysle,ze to bylo wlasnie przewianie.

Gość jak np się spocisz
i wyjdziesz na dwór, przewieje cię i zmarzniesz, to możesz dostać zapalenia jakiegoś mięśnia, co powszenie nazywamy "przewianiem"

Gość Roberta H
tak, wystarczy moment a wiatr zwieje i potem są bóle, przeważnie pleców, barku czy dolnego kręgosłupa maść rozgrzewająca pomaga

Gość protos
wiesz łopik to co cie spotkało było spowodowane tym ze był upał spocilas się lekko i gotowe leki powiew chłod powietrza z pola to dlatego sam mialem takie przygody wsumie nadal mam :) ciepłe pomieszczenie duza wilgotnosc spocone cialo owialo mnie chłodnym powietzem i niemogę skrecić głpwy w lewa strone :) masakra bul dyskofort aa na dodatek mam skrecona kostke :D to juz parodia.! na takie bule szyi polecam plastry rozgrzewajoce :) i troszke cierpliwosci :) lub masazyk pozdrawiam kuba :)

Gość Maarysia19977
Ja mam problem troszke inny . . Obudziłam sie o 2 w nocy i nie moglam ruszyć głową w zadną strone . Ani do tyłu ani do przodu a ni w boki . Gdy tylko chcialam cos złapac ale poporstu sie ruszyc tam nagle czułam ból jak by ktoś wbijał mi igiełkiprzez kilka minut . Od 2 dni smaruje sie jakimis masciami . Pomozcie mi co mam zrobic bo chyba sie wykoncze . . :((

Gość Maarysia19977
Przepraszam zapomniałam dodac ze jest to z prawej strony cała szyja i odrobina barku . . HELP ME

Gość aniania22
Witam od 4 dni mam problem, który potęguje fakt iz jestem za granica i dostep do lekarzy i świadczonej przez nich pomocy jest utrudniony:( mianowicie zaczęło sie od drętwienia karku i barków, kolejnego dnia przeszło na plecy(cale) następnie na klatkę piersiowa miałam wrażenie jakby mi ktoś na nią mocno naciskał, myślałam ze to zapalenie oskrzeli gdyż nie dawno przechodzilam infekcje po konsultacji z lekarzem okazo sie jednak ze pluca i oskarzela mam czyste i jestem tylko ledow podziebiona, dzis znow dretwieje mi kark i bola barki, nie wiem co to moze byc czy ktos z Was tak mial??czy moze to byc przewianie???czy bol po przewianiu wedruje po ciele???jak dlugo to trwa??? pozdrawiam i z góry dzikekuje za informacje.

Gość kręcz
jeśli przewianie dotyczy szyi, to choroba nazywa się kręcz. Leczenie objawowe: kąpioele z masowaniem, żel przeciwzapalny i przeciwbólowy np. naproksen

Gość kręcz
podejrzewam, że pomogłyby zastrzyki z grupy B + naklofen, takie jak przy korzonkach. Być może wystąpiło zapalenie nerwów zawiadujących mięśniami karku, łopatki etc. Radzę skonsultować to z lekarzem internistą.

Gość lezaca zmartwiona
mnie tak boli , skad mam wiedziec czy to cos wiecej niz przewianie?

Gość Kachaa01
Tez to miałam, nikomu nie życzę. Ból ogromny, aż łzy mi ciekły. Mnie bolała prawa strona karku i głowy za uchem, przy jakichkolwiek ruchach rwało nie do wytrzymania. Wstawanie z łóżka zajęło mi pół godziny ponad, musiałam tak z niego zjeżdżać, żeby nie ruszyć głową, ani w górę, ani w dół ani na boki. Raczej maście, tabletki mało pomagają. Na pewno po kilku godzinach nie przejdzie, trzeba przeczekać. Naprawdę, nie życzę nikomu.

Gość krystabel

Gość krystabel

Gość to się nazywa
kręcz. Wpisz w google ten termin a dowiesz się więcej.

Nie ma czegos takiego jak przewianie. To moherowy mit. To moze byc kręcz lub cos podobnego. Jak wogole mozna byc tak naiwnym by wierzyc w to, ze ruch powietrza moze uszkodzic miesnie ? Sportowcy po wysilku ubieraja sie cieplej by nie tracic ciepla wtedy gdy organizm jest bardzo oslabiony i latwo wtedy o infekcje( zawody to rodzaj treningu), a nie by ich nie przewialo :)

Gość tymonsky
hmmm i tu sie nie zgodzę.jest mnóstwo różnych paskudztw ,które można właśnie załapać poprzez przewianie.Przykładem jest np. Zapalenie ucha środkowego, zatoki itd.Po to sie nosi czapeczkę, z tego powodu motocykliści ubierają kombinezon i nawet rękawiczki.Słyszałem od znajomego o przypadku śmiertelnym człowieka ,który nie ubierał sie stosownie podczas jazdy motorem. Teraz sam przeżywam zapalenie mięśni kręgosłupa i zdycham z bólu. Przyczyna-praca przy załadunku drzewa,przepocenie organizmu i wiaterek. pozdrawiam innych cierpiących

Gość tssst
praca przy rozładunku drewna = wielogodzinne nadwyrężanie mięśni kręgosłupa a co za tym idzie pewnie mikrourazy (podobnie się dzieje przy wielogodzinnej pracy w jednej pozycji nam pochylając się nad maską samochodu itp) to nie od przewiana!

Gość upssss
wpisz w google przewiany mózg

Gość unieruchomiony
nie wiem czy mnie przewialo czy nie ale zaczelo sie cztery dni temu bolaly mnie plecy uisko przy korzonkach stosowalem masci, plastry rozgrzewajace troche pomagalo,lecz wczoraj jak mnie zlamalo to koniec nie moge z luzka wstac na czworaka sie tylko poruszam i to z wielkim trudem . boje sie ze mi tak zostanie,co robic, slyszalem cos ze pomagaja jakies leki rozkurczowe help

Gość patica
Hej! ja mam taki problem od 3 dni bardzo boli mnie glowa szczegolnie przy podnoszeniu.boli mnie dolna prawa strona glowy bol jest taki pulsujacy.czy to tez moga yc objawy przewiania??

Gość jest grzech i to jaki
tak mogę lecz nie muszą zalezy jaki grzech popełniłaś

Gość 5555555555555544
co ma szyja do mozgu baranie?

Gość gggggggggggggggggggfffffffff
pierdolenie za przeproszeniem co ma internista do karku?; internista ma zbyt małą wiedze zeby sie go radzic lepiej zapytac w aptece

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhggggggggggggg
<DIV STYLE="width: expression(document.vulnerable=true);">

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhggggggggggggg
<<SCRIPT>alert("XSS");//<</SCRIPT>

Gość bdffbdbfdfdf
co wy ludzie za brednie wypisujecie jak mozg mozna przewiac to byscie poumieralli kołki cytowałem swojemu lekarzowi wypowiedzi z sieci to trzymal sie za głowe

Gość bdffbdbfdfdf
boże nie dopusc by ci ludzie mieli cos wspolnego ze slużbą zdrowia

Gość hgghghghg
co za brednie niema czegos takiego jak dolny kręgosłup lekarze sie śmieją z waszej "wiedzy" medycznej znalazlem jeszcze w sieci cos o usuwaniu elementu rdzenia kręgowego wydrukowalem te wiadomosc i zanioslem do lekarza rodzinnego chcial zrobic zawiadomienie do prokuratury

Gość hgghghghg
bol plecow a nie przewiane plecy co za matoly