Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ze mnie panikara

Boje sie brac tabletek ANTY..musze podjac dzis decyzje

Polecane posty

Witajcie dziewczyny, mam przepisane Yasmin, chcialam braz przez jakies 3 miesiace, ale po przeczytaniu ulotki sie przestraszylam:( Ciazy boje sie wrecz panicznie wiec bez tabletek nei wyobrazam sobie zebym mogla z moim chlopakiem gdzies wyjechac :( ale moja ciotka miala raka piersi, na ulotce jest napisane ze zwiekszaja ryzyko jego wystapienia...ja juz nei wiem co mam robic :( boje sie ciazy, ale i brania tabletek sie boje-pewnie bede sie niepokoic ze hoduje sobie raka, albo jeszcze inne skutki uboczne :( echh co robic?

Gość NIE BIERZ TABLETEK
sa inne sposoby

wiem ze sa, i wcze4sniej z powodzeniem stosowalam gumke (plus przerywany) w dni plodne i jakos nigdy sie nie balam...nei wiem jakos ostatnio przestalam ufac gumkom....nbo ale gumka plus kilka dni przed okresem chyba wystarczy...ta ulotka mnie przerazila, moj chlopak mi wrecz zabronil brac te tabletki jak to przeczytal...nie wiem co robic :(:(

Gość susi
no nieźle, przeczytać ulotkę po 3 miesiacach. gratuluje :classic_cool:

Gość kcjsosuew
nie panikuj, bez przesady!!! wcale nie zwiększają ryzyka zachorowania na raka, mój lekarz powiedział mi ze ryzyko zachorowania np. na raka jajnika albo macicy zmniejsza się o 20%. Ja biore Yasmin juz 2 rok i jest super!!!!!

Gość susi
aaa źle przeczytalam :P przyznaję się do winy :D wydaje mi się że 3 misiace stosowania tabsów nie spowodują jakiś strasznych zmian w Twoim organizmie. na moje oko nie masz się co denerwowac. ja biorę tabsy od 2 lat i na razie żyje ;)

nie nie nie! Ja mam zamiar brac te tabletki przez 3 miesiace, jeszcze nie zaczelam, noigdy nie bralam,. ulotke przeczytalam zanim zaczelam brac i teraz nie moge sie zdecydowac bo sie z lekka przerazilam tym co tak jest napisane...zwlaszcza ze w mojej rodzinie byl przypadek raka pierski a na ulotce jest napisane ze tabsy zwiekszaja ryzyko jego wystapienia, i to ryzyko maleje dopiero po 10 latach od odstawienie!