Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka mala

filmiki z porodu

Polecane posty

Gość ninka mala

czesc wam mam dla was filiki z porodu rodzinnego jezeli ktos ma inne linki do filmikow z porodow to wklejajcie przeciez musimy sie przygotowac na to co nas czeka:) http://www.hsn.pl/zdjecia/film-z-porodu/

Gość MartaSK
ja ciesze się że przed urodzeniem mojej córeczki nie oglądałam...takich filmów ani nikt mi nie mówił co mnie czeka... poród, każda z nas przeżywa inaczej ja rodziłam 10 godzin i miałam ZO znieczulenie i wiem, że żadna z moich koleżanek wolałaby o tym nie słuchać.... a filmiki spoko...

A mnie to tam nie rusza Urodzic trzeba czy sie chce czy nie!!! a jak sie na to odpowiednio przygotujesz to sie potem nie rozczarujesz

Gość MartaSK
dziewczyny każda z nas inaczej rodzi.. ale fakt faktem...cesarka to nie znaczy wcale że nie ma skurczy i bólu.... a ślad pozostaje....

Gość trzymamn kciuki
az mi sie zle zrobilo nigdy nie urodze

Gość MartaSK
jak dzidziuś już będzie w waszym brzuszku to nie będzie wyjścia i urodzić trzeba będzie.. a najważniejsze w tym wszystki będzie wasze maleństwo... wy będziecie musiały tylko regularnie oddychać... powodzenia p.s. na pocieszenie powiem wam że bólu porodowego po 2 dnaich nie pamieta się wogóle... bo jest się tak zafascynowany małą istotką...

Gość wiesz co ninka mała
i po co Ci te filmiki ?? Mnie przez całą ciążę różne życzliwe osoby uświadamiały o porodzie, że straszny ból, że długo trwa i takie tam. A prawda wyglądała tak, że większość bóli porodowych przespałam. Na porodówce znalazłam się o 7.00 a o 7.40 urodziłam łożysko. I po porodzie. Nie czułam żadnego bólu !!! I tylko 3 skurcze parte.Bardziej mnie polało zakładanie szwów!!! PS. Nie miałam cesarki tylko poród naturalny. I żadnych kroplówek czy tabletek.

Gość MartaSK
dokładnie ja tez uważam że niepotrzebne są te filmy....

Gość up..
Ej nie przesadzajcie aż tak straszne to nie jest. Jak rodziłam swoją małą, to podczas porodu nie myślałam o bólu w ogóle.

Gość MartaSK
...no ja np...zaczełam rodzić o 12... a o 18 do 22 10...musiałam krzyczeć w niebogłosy tak mnie bolało... więc różnie to bywa.... a nacinanie krocza, szczerze to nawet nie wiedziałam, że już nacinali, jest po... nie wiem jak wy ale bóle parte są najprzyjemniejsze z całego porodu...

Gość MartaSK
...no ja np...zaczełam rodzić o 12... a o 18 do 22 10...musiałam krzyczeć w niebogłosy tak mnie bolało... więc różnie to bywa.... a nacinanie krocza, szczerze to nawet nie wiedziałam, że już nacinali, jest po... nie wiem jak wy ale bóle parte są najprzyjemniejsze z całego porodu...

Gość do dziewczyn
do dziewczyn ktore twierdza ze w zyciu nie urodza! a raczej twierdza ze sobie nie poradza z porodem! Powiedzcie mi co zrobicie jak juz bedziecie w ciazy??? wyplujecie diecko buzia??? Przeciez porod to jest normalna zecz! I nie przesadzajcie ze to jest takie obrzydliwe! to jest normalne!

Ja mam już to za sobą. 9 dni temu urodziłam moją córeczkę. Była wielka!! Nacinanie krocza to pestka w porównaniu ze skurczami.

Gość MartaSK
śliczna córeczk Grzywa... GRATULACJE!!!!!

No właśnie... A dla mnie bóle parte to był horror, ale samo parcie i rodzenie było szybkie i łatwe.

Gość up..
grzywa:) gratuluje i naprawdę śliczności:)

Kurde mnie się zrobiło słabo jak zobaczyłam, ten film z nacięciem :( I nie chodzi tu o to, że jest to obrzydliwe (poród) nic pięknego i cudownego to to nie jest również, ale mnie \"osłabiał\" sam fakt cierpienia kobiety, która rodzi. Mnie też się dzieci odechciało po tych filmach. Jak przez taką małą cipkę można urodzic takiego olbrzyma !! i czemu ta głowa tak długo wychodzi ?! :( :(

Boże, poród to musi być horror, którego się nigdy nie zapomina. I te leżenie nago przed ludźmi..okropne upokorzenie.

Gość śliczną masz córeczkę
Grzywa a jak długo trwają te bóle parte?? tzn. jak długo trwały w Twoim przypadku??

Gość up..
martka upokorzenie!! Co ty pierdzielisz??

Jakieś 40 min. Cały poród, od chwili odejścia wód trwał 7 godzin. Urodziłam w niedzielę a w poniedziałek miałm się wstawić na cesarkę, bo doktor obawiał się że dzidzuś jest za duży, a to moje pierwsze.

No jak dla Ciebie leżenie ze wszystkim na wierzchu jest normalne to ok...dla mnie to okropnie upokarzające.

Gość dkh
W szpitalu gdzie bede rodzic normalny jest porod ze znieczuleniem.Na zyczenie mozna sobie probowac sredniowiecznych metod na zywca.Co kto lubi.

te filimiki daje chyba ktos, kto nie lubi kobiet i ma jakies problemy przynajmniej emocjonalne. .... z tego co wiem, zadna rodzaca nie zaglada sobie miedzy nogi i chyba dobrze to jest \"urzadone\". Wiec lepiej \"nie zagladajcie\"...Dziewczyny, porod to nie koniec swiata. To jedna z najwaznieszych chwil w zyciu kobiety, odbiera sie ja na rozne sposoby - niekoniecznie masakryczne - istnieje cos takiego jak znieczulenie. To jest XXI wiek.

Gość chcę mieć to za sobą
U mnie w szpitalu nie ma ani znieczulenia za które można zapłacić, ani CC na życzenie. Jestem skazana tylko i wyłącznie na ból i jeśli nic takiego nie zacznie się dziać, to nie zrobią mi CC i mam szansę cierpieć z 15 h i to też minimum. Jestem przerażona, boję się i zaczynam czuć coraz większą niechęć do tej całej instytucji jaką jest macierzyństwo.