Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigułki antyyyyyyyyyyyyyy

pigułki starej daty????

Polecane posty

Gość pigułki antyyyyyyyyyyyyyy

Z tego co wiem refundowane sa mikrogynon21,rigevidon,stedirie30 .Przeczytałam że są to pigułki starej generacji.Ale czy jeszcze sa przepisywane kobitką bez problemu przez gina czy trzeba o to walczyć?.A może wypowie się ktoś kto któreś z tych bierze i jak sie po nich czuje? Pytam się poniewaz z tego co mi wiadomo on koszują ok 10 zł a moje harmonet 40 !!! chciałabym zmienic.Czy lekarz wypisze mi je bez problemu??? i jak to z tym jest tańsze to gorsze????

Gość AAugu
Ja osobiście łykam mikrogynon21 i lekarz sam mi je przepisał. Są tanie a praktycznie niczym się nie różnią. Nie ma wielkiej różnicy czy będziesz łykać pigółki w ładniejszym opakowaniu i lepszej firmy skoro zawierają praktycznie to samo. Myśle, że nie powinnaś mieć problemu ze zdobyciem recepty na takie jakie chcesz. Pozdrawiam

Jak porównasz zawartość hormnów w nowoczesnych tabletkach i tych starszych to zrozumiesz dla czego warto wydawać głupie 20 czy 30 zł więcej.

Gość justa justa
ja biore harmonet i place 25:) a Ty kurde w jakims drogim miescie mieszkasz:)

Starsze pigułki są bezpieczniejsze. Te nowsze, czyli IV generacji znacznie zwiększają ryzyko zachorowania na zakrzepicę. Ale lekarze bardzo chętnie je przepisują...sama się domyśl dlaczego:) A poza tym pigułki, które są refundowane mają dobry wpływ na zdrowie np migrogynon zmniejsza bolesność miesiączek i ich obfitość i dzięki temu właśnie jest refundowany. Szczególnie polecany jest dla młodych dziewczyn.

Gość pigułki antyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a Ty w jakiej metropoli mieszkasz że są takie tanie???? ja najtańsze kupiłam za 37 zł .Dzięki dziewczyny za odp

Gość do miarki---------------------
nie każdego stać na pigułki które są za 40 zł.Są różne sytuacje w życiu a to tylko mąz pracuje a jak wiadomo życie nie jest tanie

Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że jeśli droższe to lepsze. Sama biorę Rigevidon który kosztuje ok. 7 zł. i jestem z niego bardzo zadowolona(a to już któreś moje tabsy z kolei). A do tego tak się składa że trochę się na tym znam bo jetem farmaceutką i powiem wam że lekarze częściej wypisują te droższe bo maja układy z firmami farmaceutycznymi a nie dlatego że są lepsze. Wszystko zależy do jakiego gina się trafi i czy obchodzi go czy cię stać na wydanie 40 czy 10 zł. No i oczywiście od kobiety, bo jedna się czuje dobrze po tych droższych a druga po tańszych. Nie można generalizować.

zgodze się z postem wyżej.Ja chodze prywatnie do gina i niby zadnych problemów mieć nie powinnam przy wyborze pigułek.Kiedyś zasugerowałam o tańsze pigułki(w chwili obecnej płace 40 zł) to poleciła mi tańsze o 2 zł :P hehehe zawsze tłumaczy że te sa dla mnie najleosze.Śmieszne to dla mnie jest bo przeciez jest tysiące pigułek więc wychdozi na to że i układ ma

Gość no to macie
hmmm... od lat biorę Diane 35, za 11 zeta i jest OK

Gość chwlaisz sobie diane35

Gość ololo
Oczywiscie, ze te nowsze tabletki są lepsze od tych starszych. Mają mniej hormonów i dzieki temu nie obciązają tak organizmu. Nie trzeba tez robić przy ich braniu przerw co kilka miesiecy:)

Gość kasiia
Lekarz przepisał mi mikrogynon21 możecie mi napisać kiedy powinnam go zacząc przyjmować. dzisiaj mam 2 dzień miesiaczki, juz powinam go przyjąć czy poczekac do nastepnej?

Musisz w pierwszy dzień miesiączki czyli trzeba poczekac do następnego okresu

Gość pigułki antyyyyyyyyy
do kasii - czy sama poprosiłas o te czy moze lekarz sam takie tobie zaproponował?

Gość pigułki antyyyyyyyyy
do kasii - czy sama poprosiłas o te czy moze lekarz sam takie tobie zaproponował?

Gość kasiia
Sam mi zaproponował i co najgorsze nic mi o nich nie opowiedział ( jak brać) eh... Wiecej do niego nie pójdę !

Gość kasiia
Ps. Na tym forum wyczytałam ze mozna stosowac pigułki anty albo do 1 albo 5 dnai cyklu. To prawda? Czy wyssane z palca? i lepiej poczekać do następnej @

Gość wyssane z palca zresztą
na każdej ulotce pisze że od peitrwszego dnia @ jak i sam gin to samo powie

Gość hop do góry

Microgynon, rigevidon i stediril maja 0,30 mg estradiolu. Tyle samo co np. Yasmin. wiec nie wiem w jaki to sposob bardziej obciazaja organizm :O Sprawdzcie informacje zanim je podajecie bo takimi bzdurami (o tym obciazaniu i wiekszej zawartosci hormonow) sie osmieszacie

Przez 5 lat brałam Cilest, 2 lata temu zamieniłam na microgynon i nie odczuwam róznicy, poza tym, że teraz za 3 listki płacę tyle, co kiedys za 1.

Gość beatrycze86
justa justa skad jestes ze kupujesz Harmonet za 25 zł ?? a mam do was jeszcze jedno pytanko bo niedawno przeczytałam ze pare miesiecy temu harmonet miał wadliwa serie i było wieksze prawdo podobienstwo wpadki! czy wy słyszaliscie cos na ten temat??

Gość miniii
ja biore od jakis 3 czy lat rigevidon dla mnie jest swietny nie odczuwam zadnych dolegliwosci...okres mam bardzo łagodny zadnych bóli .....poza tym pigułki starej generacji są bezpieczniejsze gdyz nie zawierają składnika ktory powoduje zakrzepicę....mają go te najnowsze 4 generacji....u mnie w miescie w szpitalu był przypadek ze młoda dziewczyna dostała zakrzepicy własnie przez branie tych nowych ale wieksze ryzyko wystepuje u osob genetycznie obciżonych gdy ktos w rodzinie chorował...

Gość KARKA__
hej.okolo roku temu bralam przez daw miesiace M21 ale nie wierzylam w ich skutecznosc i orzestalam.po ostaniej rozmowie z ginem znow zaczelam je lykac i niema czego sie bac wszystkie tabletki maja te same dzialanie tylko na kazda kobiete inaczej dzialaja.jedne maja skutki uboczne a drugie nie.spokojnie,kazde tabletki anty uchronia nasz przed ciaza czy maj 20 lat czy 2.

Ponad rok biorę RIGEVIDON płacę za nie 7 zł . Czuję się na nich swietnie od samego początku ...... niechcę innych absolutnie !

Gość właśnie dzisiaj byłam u gina
po receptę na kolejne opakowania microgynon21. Biorę już przeszło rok. Wtedy musiałam zacząć bra hormony po operacji ginekologicznej, a jako że miałam problemy finansowe mój ginekolg zaproponował mi właśnie M21. Na dzień dzisiejszy stać mnie na te droższe, ale po co mam przepłacać skoro po tych pigułkach czuję się dobrze. To co tańsze wcale nie musi być gorsze :)