Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała Kasia

Kiedy pierwsza tabletka???

Polecane posty

Gość mała Kasia

Mam zacząć brac novynette....jak to sie zaczyna brac tzn kiedy???pierwsza tabletka pierwszego dnia cyklu czyli pierwszego dnia krwawienia????? aha i czy wtedy jak w czasie okresu zaczne brac te tabletki to krwawienie bedzie wtedy mniejsze????

Gość Wioletka
tabletke 1 dnia miesiączki a krwawienie może będzie mniejsze po miesiącu lub 2

Gość Wioletka
a zresztą przeczytaj dokładnie ulotkę:) tam pisz wszystko

Gość mała Kasia
Ja rozumiem ze po jakis 2 miesiacach ale potem przeciez jak bedzie krawienie to mam zrobic przerwe w braniu tabletek??? a teraz biore jak mam okres ....to ja cos pokreciłam?????

Pierwsza tabletka w pierwszym dniu krawienia. Bierzesz 21 dni , po 7 dniach czyli 28 dnia zaczynasz nowe opakowanie. Cała filozofia.

Gość Justynka_19
mała Kasia: ile masz lat?

Gość Wioletka
krwawienie będzie dopiero jak zrobisz przerwe jeśli będziesz brała tabletki bez przerwy krwawienia nie będzie.a teraz napisze jaśniej od pierwszego dnia okresu zaczynasz brać tabletki i tak każdego dnia aż do końca opakowania jak się skończy to przez 7 dni nie bierzesz i w tym czasie pojawi się krwawienie po 7 dniach zaczynasz od nowa nawet gdy będzie jeszcze krwawienie

Gość M***
jesli okres zaczal Ci sie w piatek na przyklad bierzesz pierwsza pigulke;) i tak kolejno o stalej porze (najlepiej wieczorem) przez kolejne 21 dni... nastepuje 7dniowa przerwa i na 3-4 dzien najczesciej dostajesz okres... czasem okres jeszcze trwa ale przychodzi piatek i znow bierzesz pigulke przez kolejne 21 dni... czyli: nie patrzysz na to czy okres jeszcze trwa czy juz sie skonczyl zawsze tego samego dnia zaczynasz nowe opakowanie pigulek:-) krwawienie jest mniej bolesne albo w ogole nie boli (ja nawet nie wiem teraz co to znaczy bol brzucha, a wczesniej zwijalam sie z bolu biorac 2-3 pyralginy) i mniej krwi tracisz czyli nie jestes narazona na anemie na przyklad:-) 🌼

Gość mimiiiiiiiii
dziewczyny zaczynam brać tabletki i mam pytanie: czy jak już skończę to opakowanie i będę czekała za okresem,to w tym czasie mogę kochać się bez zabezpieczenia tj przez tych 7 dni? Proszę o odpowiedź :)

Gość susi
mimi --> możesz się kochać bez obaw. podczas 7 dniowej przerwy jesteś zabezpieczona. a poza tym to przeczytaj ulotkę bo tam to pisze :P