Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysza*

fundusze inwestycyjne

Polecane posty

Gość mysza*

czy ktoś śłyszał cos na temat inwestowania kasy w fundusze inwestycyjne??? słyszałam ze to dobry sposób na zarobienie kaski??? czy wiecie o co tam chodzi ??

Gość Doradca ze śląska
Ja wiem :) Jeśli jesteś ze śląska napisz na maila możemy się umówić na spotkanie i wszystko Ci wtedy wyjaśnię. Na forum ciężko by było to robić Pozdrawiam

Gość Doradca ze śląska
No i co, że bessa idzie. Jak jest bessa na giełdzie to inwestuje się w fundusze obligacyjne lub rynku pieniężnego i wtedy masz też większe oprocentowanie niż w banku :) A wogóle kto Ci nagadał że bessa idzie, to co się teraz dzieje na GPW to tylko korekta :)

Gość Doradca ze śląska
No i co, że bessa idzie. Jak jest bessa na giełdzie to inwestuje się w fundusze obligacyjne lub rynku pieniężnego i wtedy masz też większe oprocentowanie niż w banku :) A wogóle kto Ci nagadał że bessa idzie, to co się teraz dzieje na GPW to tylko korekta :)

Gość mnie denerwuje
Jak ktos pisze tak jak Ty umow się pogadamy etc. napisz maila a mało to oszystow co szukaja kogoś z kasa a potem obrabiają

Gość Doradca ze śląska
Mail jest podany, jeśli niewidzisz to napisze: dagus83@o2.pl Niema problemu możemy się spotkać i pogadać :)

Gość Doradca ze śląska
Tak wogóle ja jako doradca niemam prawa brać kasy od klienta, który się zdecyduje na to. Klient wpłaca pieniążki na konto. Pracuję dla firmy Skandia www.skandia.pl Wejdź, poczytaj i się przekonaj że to nie jest żaden blef ani przekręt :)

Gość mnie denerwuje
a wśród doradcow nie ma oszustów:P zbyt piekny jest ten kraj żeby ufac ludziom ot tak z nikąd

Gość Doradca ze śląska
Doradcami są osoby posiadający licencję państwową z KNUiFE. Przeszkoleni, po egzaminie. Aby być doradcą trzeba być czystą osobą, żeby wyrobić licencję dokłądnie Cie sprawdzają, musisz im dostarczyć zaświadczenie o niekaralości, itp :)

Gość mnie denerwuje
jak na doradcę jesteś młoda osobą......no cóż ja z natury jestem nieufna więc chyba wole tradycyjnie iśc do doradcy w banku albo znależć biuro doradztwa.A tak na marginesie uwazasz że warto kupić fundusze akcji Arki wbk

Gość Doradca ze śląska
Ogólnie z funduszami akcji teraz bym się wstrzymywała, gdyż zapewne jak sama zauważyłaś jest korekta na giełdzie i wg specjalistów może ona potrwać do jesieni. Póki co inwestowałabym w fundusze obligacji. A co do zakupu jednostek w bankach, biurach maklerskich, itp to jak byś się ze mną spotkała to bym Cie napewno przekonała że inwestowanie poprzez Skandię jest bardziej opłacalne gdyż odpada Ci prowizja przy zmianach funduszy :) Co do mojego wieku to hmmmm Uważam że 23 lata to wcale nie aż tak mało że nie można by było mi zaufać. Jeśli obawaiłabyś się rozmów na gruncie domowym to mogłabym Ci zaproponować rozmowy w siedzibie firmy w Katowicach. Poza tym jeśli byłabyś zainteresowana to zaprosiłabym Cię na forum finansowe poświęcone funduszom organizowane przez Skandię :)

Gość mnie denerwuje
Jesteś bardzo przekomująca osoba le musze się zastanowić.Mam Twojego maila jak uznam że chcę to dam Ci znać .TYmczasem dziekuję ale ja w fundusze obligacji nie zainwestowalabym nigdy .Z moich obserwacji wynika ze to intratna inwestycja no ale widocznie zle obserwuję rynek i przyznam że oststnie dwa lata zmarnowalam w funduszach stabilnego9 wzrostu.No i wlasnie ...pomyłki i zbytnia asekuracja srodkow spowodowała że zarobilam odrobine więcej niz na lokacie.Moje zdanie jest takie.........albo duża woda czyli fundusze akcji albo tylko lokata inne fundusze to kasa do obrotu dla nich a nie dla klientow.

Gość Doradca ze śląska
Ja już dzisiaj mykam z forum. Jak masz jakieś pytania to zadawaj albo tu albo na maila. Napewno odpowiem z tym, że dopiero jutro. Pozdrawiam

Gość Doradca ze śląska
Zgodzę się z tym, że jak zarabiać to w akcyjnych, ale inne możliwości są dobre w sytuacjach kiedy giełda ma spadki i wtedy na czas spadków wrzucić pieniążki w coś innego a jak się zauważy że giełda ma się lepiej wrócić do akcyjnych i znów zarabiać :) A co do tych stabilnego wzrostu czy zrównoważonych to mam podobne zdanie :) Pozdrawiam

Gość mnie denerwuje
ten nick mi sie za bardzo nie udal ......ale jak jest to niech sobie zostanie.Posledzilam dziś z rana notowania funduszy i jest tak jak myslalam akcja w dół pieniężne i obligacji w gore .Powiem Ci że ostatnio to nawet mnie jedna pani w banku rozbawiła koniecznie namawiala mnie ze pora wejśc a fundusz zrownowazony jak do tej pory byłam w stabilnym i tak własnie doradzaja pracownicy banku.Maja kase do obrotu a zysk to pozal się boże.Gdybym wtedy posłuchala wlasnego rozsądku i przyjaciól dzis zarobilabym na tym 100% ale strach ma wielkie oczy niestety:(

Gość mysza*
nie kjestem ze śąska jestam z mazur

Gość Doradca ze śląska
Witam ponownie, co do dzisiejszych notowań akcyjnych to sprawdzałam przed chwilą w wyborczej i dalej są spadki :( Niestety. Ale tak jak już pisałam korekta może trochę potrwać. Co do banków to faktycznie oni lubią robić przekręty :\ mysza*: jeśli byłabyś zainteresowana to znam jednego doradcę co dużo jeździ po Polsce. Napisz do mnie maila i zdobęde dla Ciebie jego numer telefonu :) Pozdrawiam

Gość mnie denerwuje
WEidzisz chyba nie potrzeba specjalnego wyuczenia w tym temacie to malezy do dobrej obserwcji giełdy i .....no niestety intuicji i wyczucia trzeba miec choc ciu ciut a ja bylam zbyt leniwa i to mnie zawiodło .Mój obecny plan to odczekac na spadek fumduszy akcyjnych i zakupienie ich mysle że w perspektywie dwoch lat powinnam nieżle na tym wyjśc ...ale jak zwykle czas pokaże

Gość mysza*
wiecie..dzieki za porady, ja naprawde nie mam zielonego pojecia na temat tych funduszy i zainim zainwestuje chciałabym cos na ten temat poczytac, znacie jakies stronki?

Gość Doradca ze śląska
www.skandia.pl Stronka firmy dla której pracuję. Tam jest wiele informacji na temat funduszy, aktualne notowania, itp

Gość mnie denerwuje
No mam akurat pecha bo weszlam na jakies forum finansowe i akurat o skandii nie było pochlebnych opini

Gość Doradca ze śląska
No to jestem zaskoczona, bo ja słyszałam same pozytywne rzeczy nt tej firmy :) Mogłabyś mi podać linka do tej stronki wejde i sobie poczytam co tam piszą ciekawego :)