Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralka_

skupienie w kościele przed ślubem - ile trwa?

Polecane posty

Gość tralka_

j.w.

Gość za długo kochana za długo

Gość tralka_
tzn. ile czasu? prosze o odp.

Gość perla przed wieprzem
ale o so chodzi? nie rozumiem - jakie skupienie ?

Gość teoddora z wora
ale kupe robi sie przed slubem a nie w trakcie

Gość tralka_
chodzi o to, ze mamy odbyc oczywiscie nauki przedmalzenskie, wizyta w poradni, 2 spowiedzi przedslubne i oprocz tego mamy jeszcze isc na skupienie przedslubne w kosciele - niewiem na czym to polega i ile czasu trwa dlatego sie pytam tu na forum, moze ktos byl na takim spotkaniu.

Gość okolo 3 dni
j.w.

Gość perla przed wieprzem
i tam się tak siedzi non stop 3 dni czy mozna iść na noc do domu?

Gość tralka_
bardzo smieszne, wiem napewno ze to jest kwestia godzin, a nie dni, wiec nie wciskajcie kitu jak nie wiecie. prosze o odp. osob, ktore byly na takim spotkaniu, a nie nabijania sie z mojego topiku.

ja byłam na czyms takim jak dialogi narzeczenskie (inaczej mówia na to dni supienia dla nazeczonych) - to byl wyjazd od piatku wieczorem do niedzieli do obiadu i caly czas gadalismy, gadalismy, gadalismy no i byly przerwy na posiki i na nocleg rowniez tez u was moze odbywa sie to na miejscu w parafi, a ile to bedzie trwalo u ciebie? zalezy naprawde od parafi, od ksiedza, nie mozesz poprostu prowadzacego nauki zapytac?? przeciez to oczywiste ze tego nie wiesz, bo niby skad?

U nas w prafii to jest msza i potem pogadanka. Zamyka się to w jednym popołudniu. Słyszałam o takich wyjazdowych, ale nie wiem, na jakiej to jest zasadzie - trzeba sobie płacić za ten wyjazd? To ja dziękuję taką przyjemność. Nam na szczęście ksiadz nawet te popołudniowe darował :-)

Gość tez się tym interesowałam
i poszłam do kościoła,żeby poczytać ogłoszenia, czy jest w ogóle coś takiego organizowane, kiedy i ile to trwa i w ogłoszeniach było napisane,że DNI SKUPIENIA to inaczej NAUKI PRZEDŚLUBNE. Ja je mam już na szczęście za sobą, trwały przez 4 niedziele maja po 2 godzinki. Została jeszcze poradnia....