Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy alimenty

kiedy alimenty

Polecane posty

Gość Do tej gosi 2
To nie trzeba była tak zaciekle obnizac tych alimentów.Nie zgrywaj sie ze cie intersuja awnatury w domy eksy. Bo to juz poniżej pasa zagrywka.

moze jak piszesz to bys chociaz przeczytala i zrozumiala awantury sa w domu mojej ciotki anie ex mojego meza . My placimy alimenty ustalone przez sad i to sad a nie ja zasadzil taka kwote pisze ze pieniadze nie zawsze trafiaja do dzieci bo mam okazje ogladania rowniez 2-giej strony ,, barykady ,, tj zeby bylo jasne mojej ciotki i jej ex meza. A w domu ex mojego meza moga sie pozabijac nic mi do tego . JASNE TERAZ

Gość Do tej gosi 2
Sama sie placzesz w swoich pisaniach. Na topiku córka męża dokładnie opisałas co robiłas i jaka masz satysfakcje z tego ze alimenty zostały obniżone.Twój wujek i ciotka to teraz twój temat zastepczy. Juz zapomniałas jak szczerzyłas zęby ze udało sie wam obnizyc do 300 zł???

Gość córka z pierwszego małżeństwa
Mój bogaty ojciec płaci alimenty kompletnie nieadekwatne do swoich możliwości finansowych, moich potrzeb itp. Moja mama ma 860 złotych renty, ojciec płaci na mnie 120 złotych, a biorąc pod uwagę, że ma dwa domy, mieszkanie, własną firmę itp., pieniędzy mu raczej nie brak. Mama unosiła się godnością i radziła sobie jak mogła, dopóki była zdrowa. Staram się studiować i dorabiać jak mogę i gdzie mogę, żeby nie być dla mamy ciężarem. 5 lat temu miałam wypadek, przeszłam kilka operacji, dzięki którym nie jestem kaleką. Moja mama próbowała schować dumę do kieszeni i poprosić mojego ojca o pieniądze na moje leczenie. Odmówił. Mama powiedziała, że wobec tego wniesie sprawę do sądu o podwyższenie alimentów. Ojciec nie miał odwagi przyjść do mnie sam, tylko wysłał na zwiady swoją drugą żonę.... Żeby sprawdziła, czy rzeczywiście jestem w gipsie i na wyciągu... Nie zadzwonił, nie spytał czy czegoś nie potrzebuję. Nic. Dał 1000 złotych... Resztę dali obcy ludzie. I tak też w zyciu bywa.

Gość Do tej gosi 2
No Gosiu2 a teraz spójrz tej dziewczynie prosto w oczy. Teraz tez bedziesz tak bezczelna??Co jej powiesz na to co zrobił jej ojciec.Ponoc twój maż ma kupe kasy!!!

Gość córka z pierwszego małżeństwa
I na wszelki wypadek, komputer kupiłam od kolegi za 400, internet jest mi potrzebny do pracy, płacę za niego 35 złotych miesięcznie. Pewnie mogłabym wnieść sprawę do sądu o podwyższenie alimentów do jakiejś sensownej kwoty, ale nie mam siły, nie mam siły spotkać mojego ojca, walczyć z nim, pewnie jestem biedna bo głupia... Mam tylko cholerny żal do ojca. Nawet nie dlatego, że nie pomógł bardziej, ale dlatego, że nawet nie obeszło go, co się ze mną dzieje.I jest mi przykro, kiedy czytam, o tych cwanych pierwszych żonach i egoistycznych dzieciach z pierwszego małżeństwa.

TO JEST ZUPELNIE INNA sytuacja dziecko mojego meza jest zdrowe , ma sie dobrze i zawsze dostawala to co chciala , ale sama przebrala miarke . A MY ofszem placimy alimenty w wysokosci 300 zl ale podkreslam ja ich nie zasadzilam tylko sad . A dziewczyna mogla razem z matka wystapic o podwyzszenie alimentow nie pisze tez slowa o kontaktach z ojcem nie znasz calej sprawy , widzisz tylko jej punkt widzenia . I nie moj maz ma kupe kasy tylko oboje mamy bo ja rowniez pracuje i bardzo dobrze zarabiam a budzet domowy mamy wspolny jak to w malzenstwie .

do ty gosiu jestes pojebana dziewczynko poczytaj uwaznie bo chyba masz problem ze zrozumieniem tekstu popros tatusia o forse na korki z j.polskiego . ciekawew ja zlapalam faceta bo ma kase dziewczynko oboje mamy takie same majatki , powiem wiecej mielismy bo teraz mamy ogromna czesc majatku zapisana na naszego synka wlasnie zeby w przyszlosci nie mial do czynienia ze swoja harpiowata siostrzyczka bo ona moze dostac tylko ................................nic.

Gość Do tej gosi 2
To przypomnij wszytskim teraz na tym forum kto pozwał pierwsza do sadu i jak to zmyslnie zrobiliscie ja w balona ta swoja wielka kasa.Nie zapomnij dodac jaka byłas dumna z siebie,ze sad obnizył te alimenty. jakos na córkach nie chwaliłas sie ze to sąd tylko wy tacy mocni.

oczywiscie ze sad a to ze mamy dobrego adwokata to juz chyba nasza sprawa i jak jeste choc troche inteligentna to wiesz jak dzialaja sady i prawnicy w polsce.

Gość Do tej gosi 2
Musiałabys trafic na taka hahahaha,ona by ci w kosc dala,az by ci szpilki w tyłek wlazły. Co i tak cie w końcu spotka, bo tak to jest kto mieczem wojuje ten od miecza ginie.

Gość Do tej gosi 2
No wiem,takie same przekręty ja ty , do czego sama sie przyznałas. Po to się kochane pierwsze bierze adwokata,który wie któremu sedziemu dac w łape zeby wyrok był po myśli drugiej żonki.taka to Polska nasza , a nie jak ujełas niezawisłe sądy.

no wlasnie dostaly do co chcialy tylko alimenty bez dodatkow dawanych bardzo czesto . Ja jestem zadowolona i to jest najwazniejsze .

sad jest byl i bedzie niezawisly wystarczy popatrzec na sprawy ciekawe w TV . a adwokat jest od reprezentowania interesow swojego klienta ktory mu za to placi a reszte to juz ty dopowiedzialas.

Gość Do tej gosi 2
Wiesz jestem bardziej inteligentna niz ci sie wydaje.A ty jestes only mała cwaniara i nic wiecej.

jasne pochlebiaj sobie jeszcze ja i tak nie zwracem uwagi na takie osobki zwlaszcza jek pisza jakie sa inteligentne . I jak daleko mi do ,, malej cwaniary ,, ja twardo chodze po ziemi i dbam o interesy mojego synka zeby uchronic go od kontaktow z harpia .

A jak ex twojego męża dba o interesy swojego dziecka, to jest źle. Zwłaszcza, że to dziecko ma wrednego tatusia, który o jego interesy nie potrafi zadbać. Przeciez przepisanie swojego majątku na jedno dziecko, żeby drugie nic nie dostało to podłość. Gratuluję takiego męża, dobraliście się. A twoja podłościa jest twierdzenie, że nie dacie więcej, bo nie. Dla własnej satysfakcji. Chorej satysfakcji.

Gość bez zawiści
gosia2=meggi2 - jesteś czymś (bo nie kimś) co nalezy z daleka omijać. Masz o sobie bardzo wysokie mniemanie. Rozwaliłas małżeństwo bo wlazłas w nie a twój kochaś poleciał na twój majatek i twoje ustosunkowanie (przecież twój tatuś to byle łachudra tylko ze ma kasę i znajomości). Twoja rodzina jest patologiczna. Twoja- a nie ta poprzednia twojego meza. Twój synuś bedzie takim samym łachudrą jak jego ojciec i dziadek. Też będzie miał kasę ale nic poza tym. Nie można dziecka nauczyć tego czego się samemu nie ma. I pamiętaj ... życie często wyrównuje rachunki. Wtedy tylko bedziesz mogła zapłakać.

Gość Do gosi 2
NO w końcu ktos napisał prawde o gosi.Mam nadzieje ze wiecej sie tu ani nigdzie nie pojawi.

Hehe, pojawi. Bo ona uważa, że jest wspaniała i cudowna, a jak ktoś ja krytykuje, to jest porzuconą ex i jej zazdrości. Do takich osób krytyka nie dociera, bo są za głupie, aby ją zrozumieć. Nie zgadzam sie, że to meggi, bo tamta jakoś tak infantylnie określała swoje dziecko w każdym zdaniu. Czy ktoś pamięta? :)

Gość Do gosi 2
Cholerka nie pamietam dokładnie who is who.ale z tym adwokatem to przegięła na maksa.

Gość Do gosi 2

Gość boszeeeeeeeee
i pomyśleć że takich gosi-kochanek jest całe multum, rozbijają małżeństwa, kradną kasę, ktora się należy dzieciom z pierwszego malżeństwa i jeszcze dra pysk jakie one poszkodowane. Gosiu jesteś harpią i hieną w jednym, załosna kochanką i materialistką.

nigdy nie napisalam ze jestem poszkodowana czytaj sloneczko uwazniej jak piszesz komentarz