Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellaaa

schiza ciążowa.. jak z nią walczyc?!

Polecane posty

Gość bellaaa

jak to pokonać? juz mam tego serdecznie dosyc.. tak sie nie da zyć.. cały czas wyobrazam soebie ze mam dzidziusia w brzuszku.. czy ktoraś z was tez tak ma?

Gość że się wtrące
hmm te co są normalne i wiedzą skąd się biora dzieci i że nie da się zapłodnic przez spodnie lub dotykanie palcami nie mają takich schiz :P

Gość bellaaa
no nie wiem.. moze to dlatego ze tak naprawde dopiero wszystko zaczynam i wszystko jest dla mnie obce.. moze sie tego podswiadomie boje..

Gość że się wtrące
no moze ale skoro masz takie schizy to znaczy ze nie doroslas jeszcze do seksu nie w sensie fizycznym tylko psychicznym w takim razie zalecam wstrzymanie sie na jakis czas bo seks to ma byc przyjemnosc a nie zadreczanie sie z tego powodu mozesz sie nabawic jakiejs psychozy i juz nigdy nie bedziesz czerpac 100 % satysfakcji z seksu

Gość bellaaa
chyba masz racje.. daruje sobie to przez pewien czas.. ale jestem na siebie zła za to jaka jestem..

Gość że się wtrące
nie bądź zła po prostu nie jestes jeszcze na to gotowa i tyle zdarza sie wszystko nadejdzie w swoim czasie :) a ile masz lat ?? ja zaczelam jak mialam prawie 19 bo wczesniej tez czulam ze nie dojrzalam do tegp bo seks to nie tylko akt fizyczny ale tez ogromne przezycie psychiczne :)

Gość bellaaa
no własnie mam 19.. i mam chłopaka któego kocham wiec nie rozumiem czemu tak jest.. dziwne to wszystko..

Gość że się wtrące
no dziwne ale tak czasami bywa widocznie Twoje 19 lat to jeszcze za malo :D poczekaj az nadejdzie odpowiedni moment a jak nadejdzie to zapewniam ze bedziesz wiedziala ze to juz :) a jesli chlopak kocha to wytrzyma wiec nie rob nic na sile :)

Gość bellaaa
no tak no na przyszłość.. a jak mam si e teraz z tego wyleczyć? z obsesyjnego myslenia o brzuchu.. eh.. chyba nawet jak kupie test ciazowy to nie pomoze bo sobie wmowie ze jest błedny..

Gość sorry ale ja takie schizy
miałam jeszcze w wieku 23-25 lat, a przecież z racji wieku niby byłam gotowa już na "te" sprawy

Gość że się wtrące
zrob sobie test zeby sie uspokoic :) a pozniej wstzrymaj sie na jakis czas z seksem to nie bedziesz miala schiz no bo jak skoro nie bedziesz seksu uprawiac ?? :)

Gość bellaaa
no tak to oczywiste :) koniec z seksem !!!! jej tzn ze ja tak długo moge sie z tym meczyć.. eh.. ;(

Gość że się wtrące
no bedziesz sie meczyc dopoki nie stwierdzisz ze to juz ten moment :) a tak poza tym to ja proponuje tabletki anty :D wtedy na 10000 % nie bedziesz miala takich schiz a seks stanie sie przyjemnoscia

Gość sorry ale ja takie schizy
ja brałam tabletki anty i nadal miałam schizy szczególnie przez to, że koleżanka ze studiów zaszła w ciążę biorąc tabletki i poroniła, a później leżała długo w szpitalu na szczęście udało jej sie znowu zajść w ciążę i urodziła zdrowego chłopca:)

Gość bellaaa
coś tu nie gra.. seks powinien byc czysta przyjemnościa a nie stwarzac takie problemy..

Gość tralalalalaa
eh..

Gość a ja mam 21 i też się boję
wszystkiego. Boję się samego stosunku, wydaje mi się to takie obrzydliwe, nierzeczywiste, nie mam na to ochoty, boję się:( Mam chłopaka, który bardzo mnie kocha, będziemy już razem, ale ja i tak się boję.... No i nie chcę mieć dzieci, bo tego boję się panicznie. Boję się, że coś będzie we mnie i potem będzie musiało ze mnie wyjść:(

Gość lulalalalalalalalalalaaaaaa
ja tez mam takie schizy....a do tego mam problem bo okres mam praktycznie jak kotka 4 razy w roku ;) i zawsze sie boje ze jestem w ciązy...na testy to chyba majątek wydam:P

Gość bellaaaa
hehe no niestety.. my kobiety nie mamy łatwego zycia.. wiecie dla mnie dziecko to tragedia, porazka .. a jeszcze ciazy nade mna taka mysl, ze moja mama zaszła w ciaze w wieku 19 lat.. wiec juz w ogole schiza sie powieksza..

oo...to rzeczywiścia skłania do myślenia...ehh...a ja dzisiaj musze zrobic test ;) bo juz 60 dni nie mam okresu...:| ale taka juz moja natura..dziecko teraz zabiłoby mnie...

Gość bellaaaaa
jej ja gdybym tak długo nie miała to bym chyba zwariowała.. napisz wyniki testu :)

Gość ja tam normalnie mam okres
co 45-60 dni, a czasami nie mam 3-4 miesiące, no i muszę wtedy się leczyć:(

kurcze...dzis nie miałam czasu kupic..ale zrobie go w sobote na spokojnie ;) :P bo jutro tez mam straszny dzien...a wtedy podam wynik ;)

Gość belaaa
ja tez nie kupiłam... bo to w ogole wmoim wieku nawet tak głupio troche isc do apteki po test ciazowy..

Gość ja też miałam
schizy kiedy stosowaliśmy z partnerem tylko zabezpieczenie chemiczne. Natomiast od 3 lat stosuję antykoncepcję hormonalną (Harmonet) i już nie mam tych stanów chronicznej ciąży :)

Gość Pracuje Służbie Zdrowia
ale takiego okreslenia jak "schiza" jeszcze nie slyszalam(czy to ma cos wspólnego ze scizofrenią?) Radziłabym stosowac wkładkę domaciczną a partner- prezerwatywę. To daje prawie 100% zabezpieczenie . Hormonalne srodki antykoncepyne jednk maja uboczne działania...

a ile masz latek jeśli moge spytac???:> ja tez nie mam "za duzo" bo 18 ;)

Gość bellaaa
ja mam 19 :) no to jestesmy w podobnej sytuacji.. mysle, ze z czasem nto nam minie.. mam ntaką nadzieje ;)

zobaczymy ;) u mnie najlepsze jest to ze po testy faceta swojego ganiam:P smiesznie jest jednym slowem ;)

Gość bellaaa
heh dobry pomysł :) jutro mojego wysle :) ciekawa jestem jak zareaguje.. on w ogole uwaza ze przesadzam.. ale to jest silniejsze ode mnie.. moze powinnas isc do ginekologa z tym okresem... bo to troche nienormalne, chyba ze niedawno zaczełaś miesiączkować :)