Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Triada 1967

Mężowie w pracy za granicą- żony w Polsce- jak żyć?

Polecane posty

Gość Triada 1967

Witam, nie wiem czy bedzie to popularny temat jednakże czekam na wypowiedzi innych osób, czy ktoś jest w takiej sytuacji i poprostu jak sobie radzicie? Może kogoś temat zainteresuje to serdecznie zapraszam.

Na początku było mi bardzo trudno,teraz po trzech latach jego wyjazdów już się przyzwyczaiłam i doskonale ze wszystkim daję sobie radę. Jak pojechał wiele zeczy robiłam po raz pierwszy ,np wymiana żarówki w samochodzie czy bezpiecznika,wiem banalne ale wcześniej nawet się nie dotykałam bo po co jak był od tego facet. Jak męża nie ma żyje już swoim rytmem,już nie tęsknie tak bardzo jak na początku.

Gość Triada 1967
Moj maz wyjechal miesiac temu do pracy do Hiszpanii, jest mi ciezko, nic mnie cieszy, nie bawi, nawet nie chce mi sie nigdzie wyjsc bo tam bedzie nudno, moje mysli bladza miedzy Polska a Hiszpania, spotkamy sie dopiero w sierpniu o ile dobrze pojdzie tak srednio co trzy miesiace jak tu zyc?

Gość Triada 1967
Wiem, ze z czasem sie przyzwyczaje, nie chce trwac w takiej tesknocie, nie wiedzialam, ze bedzie az tak trudno, czasem nie wiem czego chce najpierw chcialam aby jechal, teraz tesknie, chcialabym juz miec za soba ta tesknote ale wiem ze na to trzeba jeszcze czasu, dziekuje Moni

No niestety taki mamy piękny kraj że nasi mężowi do pracy za granicę muszą jechać żeby mieć na cos więcej w zyci niż tylko na zycie od pierwszego do pierwszego. Tez chciałam żeby mąż jechał i nie zdawałam sobie sprawy że będzie mi tak trudno bo na poczatku nie wiedziałam jak żyć(byliśmy nie rozłacznym małżeństwem od siedmiu lat gdy wyjeżdżał). Ciężkie takie roztanie,takie życie niby razem a jednak osobno. Doskonale Cię rozumię.

Gość Triada 1967
Widze Moni ze tylko nas ten temat zainteresowal.A moze jeszcze sie rozwinie sama nie wiem. Moze za malo ciekawy temat lepsze sa " zdrada" " kochanki" tam to dopiero tyle osob sie wypowiada, czyzby bylo az tak zle. Sprzatam teraz, potem zrobie dzieciom obiad i spotkam sie wieczorem z przyjaciolka, ona tez ma meza za granica, troche postekamy i bedzie ok. Moje zycie narazie toczy sie wokól telefonu od meza. W sierpniu chyba tam polece a potem zobaczymy co dalej. Poczatki niestety masz racje sa bardzo trudne. Pozdrawiam.

Gość Triada 1967
A jeszcze nasz kraj jest tez piekny ale zycie w nim coraz ciezejsze, tymczasem patrzymy na przyszlosc naszych dzieci a takze na nasza choc my juz 18 lat po slubie ale mowia ze na zmiany nigdy nie jest za pozno.

Gość Kiedy wyjechał
pierwszy raz mysałam że umrę z tesknoty.jesteśmy ze sobą bardzo mocno związani uczuciowo.On szalał z tesknoty ja tez.Nic poprostu nic nie mogłam robic przez pierwszy miesiac.Prawie nie spałam,a jak sniłam to horrory.W końcu mąz zadzwonił i powiedział ,maleńka wszystko załatwiłem, przyjeżdżaj.Pojechałam na miesiac.Istny miesiac miodowy.Wróciłam do Polski po miesiacu.Maż wrócił przed Bożym Narodzeniem.Teraz jest znów za granica,ale ja jestem juz silniejsza.Wraca niedługo i znow oboje liczymy dni do powrotu. dziewczyny miłośc między ludźmi pokona wszystko nawet te długie rozsatnia.

Gość sama tu
hej dziewczyny! mnie i mojego faceta dzieli jedyne2000km.dlaczego mowie jedyne?bo pocieszam sie ze za praca mogl pojechac znacznie dalej. ciezko mi tu bez niego.z zazdroscia patrze na inne dziewczyny, ktore na codzien maja swoich facetow kolo siebie a kiedy jest im smutno zawsze moga sie do niego przytulic i jego sie poradzic.widujemy sie srednio raz na 3 mies. okres rozlaki jest dla mnie bardzo ciezki, wiadomo na poczatku to w ogole nie moglam sobie znalezc miejsca i caly czas plakalam jak male dziecko no ale teraz jest juz znacznie lepiej moze dlatego ze juz niedlugo jade tam:):)

Gość właśnie....
Teraz przy tanich liniach lotniczych...kiedy mąż pracuje w Europie, naprawdę nie macie tak źle :) Pomyślcie o mężach, którzy jechali do USA w latach 80 a bilet (dla jednej osoby!)wtedy kosztował pewnie roczna pensję. POWODZENIA

Hej widze ze temat sie troszeczke ruszyl i kazda z nas boryka sie z tym samym problemem.Fakt teraz jest znacznie lzej z uwagi na tanie linie. Jeszcze nigdy nie lecialam samolotem ale mysle ze dam rade.

Gość właśnie....
dasz radę :) Pomyślcie też o żonach marynarzy.....

Mysle i to mnie pociesza. W ogole ostatnio duzo mysle. Doszlam do wniosku ze jednak takie rozstanie samo w sobie jest dobre, bo wowczas wiesz co to jest tesknota a w szarej rzeczywistosci, w biegu codziennych spraw, gdy juz nawzajem sobie spowszednielismy widac teraz mocniej, ze sie kochamy. Ale przychodza tez takie mysli a jak nie wytrzyma i mnie zdradzi, te mysli odganiam, ale przeciez roznie moze byc. Aby tak nie bylo.

Gość właśnie....
Gdyby miał Cię zdradzić, mógłby to zrobic nawet z sasiadką! Nie można siedziec i wymyślać potencjalnego zagrożenia!

Gość sama tu
co do lotu samolotem to zawsze balam sie latac jak nie wiem.ale juz sie przyzwyczailam i do takiej podrozy nie moge sie doczekac.nawet nie musze brac lekow na uspokojenie

slyszalam ze najtansze linie to easy.jet. Chce leciec z Berlina do Madrytu a potem do Oviedo. Nie znam jezyka obcego ( zadnego) myslicie ze sobie poradze?

A tak pozatym to bede leciec z dziecmi i nie moge im pokazac ze sie boje, ale znam siebie moge wpasc w panikie. Aby tak nie bylo.

Gość sama tu
co do tych tanich lini to nie prawda bo trzeba spr oferty we wszystkich tanich liniach. ostatnio lot mial tansze bilety niz tanielinie.tez mnie to zdziwilo. pewnie ze sobie poradzisz!musisz!naucz sie kilku podstawowych zwrotow a dasz sobie rade na pewno!

Gość andrzejek
A ja chciałbym dołączyć do tematu. Moja żona wyjechala za granicę do pracy, zbiera pieczarki a ja się boje, że jak sie nachyli to ktoś ją wybzyka.

Gość właśnie...
Większość Polaków nie zna języków obcych....ale nie słyszałam o żadnym przypadku zaginięcia Polaków na lotnisku z powodu braku znajomości jezyka :) A jak dzieci zobaczą stres wynikajacy z braku znajomości języka obcego...będą lepiej zmotywowane do nauki ! Powtarzam- bedzie dobrze-ważne, że się kochacie i jestescie zdrowi:)

Gość andrzejek
Co z tylkiem mojej zony? 🌼

Gość andrzejek
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Gość właśnie....
Ja też boję się latać...nie chcę przekazywać swojego lęku dzieciom więc mówię, że boję się ...że zgubią nam bagaż! Dzieci czują mój lęk na pewno więc zamiast udawać, że wszystko w porządku wymyślam mały "strach zastępczy" :)

Gość andrzejek
{diabel}

Gość Ewa 000

Ja obecnie jestem szczęśliwa bo mąż już trzeci tydzień w domciu siedzi. Zdąrzyliśmy sie już nawet posprzeczać:),brakowało nawet tego gdy go nie ma. Pewnie w przyszłym tygodniu znowu wyjedzie na conajmniej cztery tygodnie. Pozdrawiam cieplutko.

Gość niezapominajka wiosenna
Hej- a moj maz tez wyjechal i ja dopiero zaczynam żyć, bawię się, nie gotuje, chodzę sobie gdzie chcę, nie musze prać jego brudnych skarpet ani gaci, jest spoko niech sobie tam siedzi jak najdlużej ha ha 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼

Gość właśnie...
Wytrzymasz...:) Dasz radę. POWODZENIA!