Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawiedliwość tego świata

Panowie zobaczcie na co skazujecie Kobiety!

Polecane posty

obejrzałam wszystko.... no mnie to mimo szacunku i podziwu dla matek, które rodzily naturalnie utwierdziło w przekonaniu, że tylko cesarka u mnie wchodzi w gre...... robi mi się słabo jak pomyślę, że tam gdzie mi się 3 palce ledwie mieszczą ma się zmiescić głowa dziecka - to jest k@@wa niemożliwe!!

Gość możliwe możliwe
:), bo macica podczas noszenia ciązy się rozciąga, i w czasie rozwarcia pochwa osiąga 10 cm srednicy:). Panikujecie jak potrzaskane, od wieku wieków tak przychodzi się na świat. To jest naturlane, i nie widzę potrzeby poddawania się operacji-cesarce, kiedy tak chciala natura. co z was za kobiety!

Gość czas płynie
Odniose sie do tego o czym wczesniej była mowa, czyli nacinania krocza i cesarskiego cięcia. Prawda jest taka: lekarze nacinanie krocza wykonuja standardowo i niewazne czy jest ku temu wskazanie czy nie, podobnie jest z cesarskim cieciem u starszych kobiet - wykonuja je rutynowo, nawet gdy kobieta mogłaby urodzić normalnie. Po co to robią? Wyłącznie po to by chronic swój tyłek w razie gdyby coś nie poszło, zabezpieczają się w ten sposób przed odpowiedzialnościa prawną. W moim mieście ( i myśle że nie tylko w moim) w szpitalu tak właśnie jest, guzik ich obchodzi rodząca kobieta. Wystarczy poszukać w necie i poczytać sprawozdania z konferencji naukowych na ten temat, zwracana jest tam uwaga na odpowiedzialnośc karna i zabezpieczenie sie przed nia a nie chodzi o wygode, komfort , bezpieczeństwo i późniejsze konsekwencje związane z nacinaniem krocza i cesarką dla kobiety. PS. Skoro rutynowo nacinane jest krocze przy kazdym porodzie to wiadomo że położne inaczej porodu nie potrafia odebrać bo niby gdzie sie tego miały nauczyć? Jak pomysle że mam tu rodzic to mi sie odechciewa.

Gość czas płynie
Najgorsze że kobicie robia cesarke bez jej akceptacji, tylko dlatego ze ma lat np 30-ci, mimo ze moglaby urodzic normalnie. To jest swinstwo.

Gość czas płynie
Do cecece: Nie wiem skąd masz takie informacje że u kobiet , które rodzą po 30-tce pochwa nie wraca do stanu normalnego. W tym wieku jeszcze sie jest młodym a scianki pochwy są elastyczne , bo taka jest jej budowa. Poza tym na obkurczanie sie pochwy po porodzie wpływ mają hormony, więc ona sie obkurcza.

Gość czas płynie
Po cesarskim cieciu trudniej wszystko wraca do normy, trzeba brac leki żeby macica się obkurczyła itp.

ja urodziłam dwójkę dzieciaków i to duże dzieciaki bo jedno miało 3900g a drugie 4000g za pierwszym razem miałam nacięte krocze i potem zdjęcie szwów no nie było miłe a ja jestem straszną panikarą więc to było bardzo nie miłe za drugim razem samo się rozerwało położna założyła 3 szwy rozpuszczalne i nic nie bolało to wygląda strasznie ale ja na przykład nie pamiętam tego bólu

Gość jestem za bardzo
to matka natura was na to skauzje nie facecia dzis ktroa cche moze miec cesarke moze za nia urodzic matka natura:):):) wolny wybor:)))

Gość gość
Apropos sluzby zdrowia...nie wiem, czy ogladalyscie w niedziele Pod Napieciem na TVNie..bylo o lekarce z pogotowia, ktora przyjechala do porodu i uznala, ze dziecko zmarlo, zawinela je w worek foliowy i rzucila pdo sciane, a zajela sie matka i komentowaniem stanu jej bielizny:o W szpitalu sie okazalo, ze dziecko jednak zyje. Mimo prob reanimacji zmarlo. Sory, ale tez bym umarla, jakbym w worku foliowym lezala przez 2 godziny:o To tylko utwierdza mnie w pzrekonaniu, ze w panstwowym szpitalu mozna rodzic tylko majac jakies 10 000 na dawanie w lape calemu personelowi:o Barbarzynstwo!

Gość gość
Nosi sie pasy wyszczuplajace i skora na brzuchu znika. Obejrzyj brzuch swojej mamy i zobacz, czy ma na nim wiszaca skore. Moja nie ma, ma bardzo ladny, szczuply brzuch, a urodzila 4 dzieci:)

znika bez pasów, po kilku miesiącach nie ma sladu:) bezposrednio po porodzie trochę jest rozciągnieta ale również mięsień macicy, można wyczuć kladąc rękę na brzuchu, trzeba karmić piersią, oksytocyna przyspiesz proces skurczania

Gość czas płynie oryginał oryginału
Pochwa sama w sobie jest rozciągliwa i ma właściwości adaptacyjne, poza tym przed porodem działaja hormony , które powoduja rozszerzanie się narządów rodnych, potem hormony reguluja proces zwężania. To wszystko to procesy fizjologiczne. To prawda ,że jak się karmi piersia to szybciej sie wszystko goi i wraca do normy. Cesarskie cięcie to jednak operacja ( przeciez przecinaja ci powłoki brzuszne) i tez mogą byc komplikacje. A myslisz,że branie leków na obkurczenie ( w zastrzykach) pozostaje bez wpływu na zdrowie i urodę? PO cesarce później wychodzisz ze szpitala niz po normanym porodzie, to tez o czyms świadczy. Moja znajoma ma przez te zastrzyku posladki ze zrostami itp, które jej nie zginą. Po cesarce ( to była konioecznośc w jej przypadku) mówiła że wolała by normalny poród. Ale Twój wybór.

Gość a taki jeden ...
jak to zobaczyłem to pomyslałem sobie, że zajęcia z fistingu powinny być w programie wychowania fizycznego dla dorastających dziewcząt. Jak trzeba nacinać to to znaczy, że coś tu jest nienaturalne ?! albe te główki za duże albo te cipki niewyćwiczone. ;)

"A taki jeden": Nacinac to trzeba jak widac że zaraz zacznie pekać, tyle ze nasz personel medyczny pewnie tego momentu rozpoznac nie potrafi....i nacina ot tak sobie profilaktycznie, czy to potrzebne czy nie...

Gość cecece
pozdro600 Owszem, moja mama nie ma obwislej skory ale urodzila mnie i to bardzo mlodo (23 lata) wiec w sumie nie ma sie co dziwic). a taki jeden bardzo dobrze to podsumowal- skoro nacinaja, skoro peka to to nie jest do konca naturalne;) czas plynie Mialam w swoim zyciu mnostwo zastrzykow i nie mam ani pol zrosta ;) Od razu zaznaczam, ze byly to silne leki i bralam je przez dluzszy czas :) Co do tego czy wszytsko wroci do normy to jest to przede wszystkim kwestia indywidualnych cech kazdego organizmu. Podobnie jak tendencje do tycia. Wiem, ze cesarka to operacja- ale u znajomych mi kobiet, ktore mialy ja przeprowadzana na zyczenie a nie z koniecznosci nie spotkalam sie jeszcze z negatywnymi opiniami.Zostaje sie dluzej w szpiotalu, ze wzgledu nato, ze macica tez zostala przecieta i musi sie to kontrolowac. Jedno jest pewne- wole w ogole nie miec dzieci biologicznych niz rodzic naturalnie:)

Ja od moich znajomych, które miały cesarskie cięcie slyszałam, że wolałyby poród naturalny niz cesarkę. Tak jak napisałam Twój wybór, masz do niego prawo.

Gość karaaaa
ja pierdole!!!masakra!ale za to dzidzia jaka kochana

Gość ajika
da mi ktos linka tak zeby sie otworzylo od razu bo mi cs nie wchodzi

nie taki diabel straszny jak go maluja ;) u mnie bylo spoko , porod w Usa , znieczulenie zewnatrzoponowe w kregoslup (boli jak porazenie pradem ) ;), zanim bylo to , to dostalam tez w zyle - wczeniej , usnelam , spalam 2 godz ,obudzilam sie jak pijana , zesikalam sie na lozko ;), bo nie dalam rady wstac tak mi sie w glowie krecilo, pielegniarka jak przyszla ( a trafila sie stara ) byla wkurzona na maksa , ze musi zmieniac posciel , potem w kregoslup i dalej drzemka ;) w miedzy czasie darlam sie na calego , potem sie obudziam z maska tlenowa , zjawil sie maz , zaczelo sie cos dziac....polozna byla super , maz za jedna noge , drugi facet za druga , ja za porecza lozka i pchamy do bolu.... pol godziny i jest ....facet , co prawda maly ale facio, :) dzis jest Kamilem , ma 16 miesiecy i jestem najszczesliwa mama pod sloncem.Porod wspominam milo , dla mnie tragedia bylo to ze byly komplikacje i musialam lezec 1 tydzien w szpitalu pod kontrola, nie wychodzac z lozka - KOSZMAR tak wiec wszystkie dziewczyny kochajmy sie (stosunek przeywany :D) i rodzmy dzieci - bo to piekna rzecz - polecam :)

Kurcze dziewczyny...ja rodziłam trzy razy i jakos traumy nie dostałam ani nie umarłam.Mąz był przy kazdym porodzie i nie wyobrażamy sobie zeby miało byc inaczej.Rodziłam naturalnie, bóle były straszne, owszem,ale jak juz dostałam swoje dzieci do rąk, to byłam tak scześliwa, ze zapominałam natychmast o wszytkim co nieprzyjemne...Planujemy jezcze jedno dziecko,mamy nadzieję na dziewczynkę i tez chcę rodzic naturalnie, kazdy poród jest zazwyczaj łatwiejszy...a jaka to duma ze się dało radę:-) Mamy zdjecia z porodu i film nagrany,ale bez drastycznych ujęc :-) Operacje i rwanie zęba tez wyglądają niezbyt ładnie ale ratują zdrowie i zycie. Ja jestem dumna z tego ze jestem kobieta, że urodziłam troje dzieci,czułam jak rosną pod moim sercem...zaden mezczyzna nigdy tego nie doswiadczy

Gość dyziek
co za durny tytuł topiku co znaczy skazujecie? ja tam nigdy nie chciałem mieć potomstwa w większości przypadków to baby same na to nalegają

Gość m82
nie otwieraja mi sie te filkmiki... pisze ze sa juz niedostepne...wy tez tak macie???