Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jałć

znieczulenie

Polecane posty

Gość jałć

Ile moze trwac znieczulenie u dentysty, tzn. jak dlugo jest spuchnieta geba? Mi juz nie puszcza od prawie 4 godzin, zdretwiala bez zmian:( Czy to normalne?

Gość Kocham moją Warszawę
szczerze mówiąc NIE

Gość jałć
hmm, a moze zbyt duza dawka tego, martwie sie bo nie moge mowic, ani nic

Gość jałć
uciazliiwe to jest...

nie, zgrywasz sie czy naprawde? Ja raz mialam tak, ze jak wyszlam od dentysty, to ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli... okazalo sie, ze polowe twarzy mam dziwnie wykrzywioną...od znieczulenia... bylo podwojne... mialam te sztywnosc jakies 2-3 godziny........ potem sie zmniejszala... moze zadzwon na ostry dyzur???

Gość jałć
nie swiruje, naprawde. I tez dostalam 2 zastrzyki a nojgorsze jest to ze mam wrazenie jakby mi sie tez szczeka wykrzywiala. Dodam jeszcze tylko ze 2 lata temu mialam zlamana szczeke i teraz tak jakby przesowa mi sie w te strone co wtedy mialam. Moze to glupio brzmi ale boje si ze mi sie jakos znowu skrzywi, bo w koncu kosc po upadku nie zrosla sie idealnie:(

Gość jałć
z tym ostrym dyzurem to moze poczekam jeszcze. Zobacze jak bedzie jutro rano

Gość jałć
ale dziwne to, mialam duzo doswiiadczen z tymi znieczuleniami, ale jeszcze nigdy nie trwalo zadne tak długo!!

ja mialam kilka znieczulen a tylko jedno bylo usztywniajace cala szczeke z wukrzywieniem twarzy... nie martw sie, lekarz wiedzial chyba co robi...

Gość ząbki
Do jałć Ja miałam niedawno usówane 5, 6 i 8 i miałam znieczulenie, które też długo trwało...i całe szczęscie, bo jak minęło to tynk ze ścian zrywałam....wszystko ok. niedługo minie i miej pod ręka tabletki przeciwbólowe..

Gość ząbki
a jaki ząb miałas wyrywany ??? bo ja po 8 to ponad trzy tyg. dochodziłam do siebie...szczęką od niedawna mogę swobodnie ruszać, a miałam też zakarzenie bo w ranie był fleczer...i też nie mogłam mówić ani jesc ani łykać ....koszmar.. i też dostałam dwa zastrzyki...

Gość jhjdsahajkasf
do 8 godz to normalne... jedzenie lodow czyli mocne schladzanie przyspiesza "zozchodzenie sie" znieczulenia.

Gość jałć
dzieki za odpowiedzi, niektorych nie zdazylam przeczytac bo poszlam kompki i spac. Nic nie szlo wczoraj juz robic. Dopiero rano mi przeszlo, ale nie moge teraz do konca otwierac szczeki.Ale to pewnie niedlugo minie. NIc nie mialam wyrywane, tylko zaczete kanalowe leczenie.