Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa mama

jakie kosmetyki dla niemowlaków polecacie??

Polecane posty

Gość nowa mama

Gość Wiewioreczka
Ja uzywam tylko Musteli.Sa dosyc drogie,ale maja dozowniki z pompka,wiec sa wydajne.

Gość nowa mama
Wiewioreczka >> napisz co konkretnie używasz ??

Nie polecam Jonsona bo moja mała miała bardzo wysuszoną skórę po oliwce. Nie wiem jak inne kosmetyki tej firmy bo po oliwce zrezygnowałam i nic więcej nie kupiłam. Polecam Nivea Baby są dobre ale dla nas najlepsze są kosmetyki niemieckie Bubchen więc te są moim faworytem. Pozdrawiam.

ciężarówka>> których kosmetyki Bubchen stosujesz bo mnie ostatnio bardzo zainteresowała ta firma ...

ja uzywam oilatum do kąpieli, oliwkę bambino i krem balneum do pupy linomag a w razie problemów sudocrem.

Gość Wiewioreczka
Z Musteli uzywamy:zel do kapieli 2w1 dla niemowlakow(mydelko=szamponik 300ml),Krem do pupy 50ml,puder 200ml,kremik z filtrem 50ml i balsam do ciala 200ml.Rewelacyjne kosmetyki i bardzo wydajne.Moja mala ma 5 miesiecy,a dokupilam tylko kremiki do zmiany pieluch.

Gość mama74
Bardzo dobre są Bambino - olejek, mydełko, a szamponu używałam Nivea :)

Gość mama74
Zapomniałam o kremie do pupy - świetny Nivea przeciw odparzeniom. moja córka NIGDY nie miała odparzonej pupy!! :)

Gość powiem ze
penaten głównie, szampon, puder krem oraz na pupke krem z weleda to tak niemiecka firma , droga ale super.

Bubchena mamy oliwkę i krem do pupy. Oliwkę dla delikatnej skóry bo jest też normalna. Bardzo ładnie pachnie. Krem do pupy jest świetny w dotyku, taki milutki inny niż Nivea Baby chociaż Nivea też jest dobry. Miałam próbkę płynu do kąpieli Bubchena i tez był swietny dlatego kupię go.

Ja używam do wszystkiego kosmetyków nivea i jestem b. zadowolona

Gość mama 2 dziewczynek
Do smarowania ciekła parafinka (cipeczka, pachwiny) i krem p/odparzeniom Nivea lub Linomag (pupa). Do kąpieli na poczatku Oilatum a teraz plyn Johnsona z oliwką i mydełko w płynie, tez Johnsona. Oliwka w sprayu Johnson (ciałko po kąpieli). Krem Bambino, wazelina dla niemowląt Oeparol (buzia).

Gość SaraLee
Ja tylko kosmetyków Avene - są drogie fakt ale bardzo wydajne i skuteczne.Np na wysuszoną skórę nie NALEŻY w ogóle używac oliwki - bo wysusza ją jeszcze bardziej.I to prawda po zastsowaniu emulsji i odstawieniu oliwki skórka jest cudnie mięciutka :) polecam naprawdę

Gość babyonotka
a gdzie można kupić takie kosmetyki Avene bo pierwszy raz słyszę o takich. Może w aptece? bo w drogeriach nie widziałam

Gość kimi80
a gdzie można kupić kosmetyki firmy bubchen?

Gość tamaraa
Avene można kupić w aptece. Na pewno o nich słyszałaś bo to jedna z najlepszych aptecznych marek.

Gość maja73
Avene to francuska firma.Produkują kosmetyki na bazie wody termalnej, jak vichy. Są nawet dla alergików, rewelacyjne ale drogie. A bubchen są tez super.Ja uzywałam oliwki, szamponu i kremu na kazdą pogodę. Sprawdziła się też maść nivea z pantenolem do odparzonej pupy, no i sudocrem. Johnson rzeczywiście uczulają i mają zbyt intensywny zapach. Używałam też mydełka i oliwki bambino, też bez zarzutu.Kiedyś używałam u pierwszego dziecka penaten, były super. Ale teraz przejęła ich firma Johnson i została tylko nazwa. Reasumując polecam bubchen, nivea, bambino, wszystko w przystępnej cenie.

Jeżeli ktoś ma dzidziusia, który tak nie lubi kąpieli jak mój, to polecam emulsję do kąpieli Oilatum. Emulsję wlewa się do wody i tą wodą obmywa się dziecko. Później nie trzeba stosować żadnej oliwki, bo emulsja jest na bazie parafiny i świetnie natłuszcza. Cała kąpiel jest krótsza i mniej stresująca. Oliwkę (Nivea) stosuję tylko w razie potrzeby, np w fałdkach. Położna mojej koleżanki polecała tez tanie, rossmannowskie kosmetyki BABY DREAM. Pewnie też będę wypróbowywała:)

Gość Blanka M
Sudocrem jak już jest bardzo odpażona pupcia

a gdzie kupić te kosmetyki weledy i ile kosztują?????

sudocrem bardzo wysusza skórkę. ja używam linomagu na codzień. oliwka bambino uczuliła moje dziecko.

Gość Oszczęddna
Ja stosuję Sudocrem po każdej kupce, kąpię dziecko w płynie do kąpieli Bambino i na wieczór smaruję ciało i twarz dziecka kremem Bambino i to na razie tyle.

Ja od poczatku zaufalam kosmetykom NIVEA i jak do tej pory sie nie zawiodlam. Teraz uzywamy do kapieli kremowy plyn, wloski myjemy szamponem rumiankowym po kapaniu balsam oliwkowy czy oliwka o konsystencji balsamu do pupci sudokrem. Do twarzy uzywam wyjatkowo nie Nivea tylko taki fajny krem Ziajka kosztuje cos kolo 4 zl i jest super ale smaruje corcie tylko po kapieli i rano po umyciu a jak na dwor to Nivea dla dzieci ochronny na slonce z faktorem 30. W zimie natomiast uzywalam nivea na kazda pogode tez rewelacja. Wogole to mam straszny problem bo coreczka ma bardzo jasna karnacje jak tylko wyjdzie na slonce mimo ze smaruje ja kremem z faktorem 30 to zaraz ma czerwone pod oczami i nawet nasza pediatra rece rozklada i mowi ze taka jej uroda i zeby unikac slonca i my unikamy ale i tak nie pomaga. Dodatkowo myslalam ze moze miec jakas alergie na pylki ale mam nadzieje ze to tylko slonce. Drogie mamy jesli ktoras z Was ma tez taki problem to dajcie znac. Pozdrawiam

Ja od początku używam kosmetyków marki hipp. Nigdy mój synek się na nic nie uczulił. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Ponadto bardzo zachęcam d zakupów na porównywarce cenowej CoZaCena ze względu na wygodę i szybkość.

Gość gość
Dla noworodka używam płyn do kąpieli z hipp, oliwkę z bambino, do pupy krem pielęgnacyjny z bambino na zmianę z sudocremem - zależy czy są odparzenia. Potem kosmetyki z hipp zastąpię Babydream bo też mają dobry skład a do tego są bardzo tanie.

Gość gość
Z mojego doświadczenia wynika, że najlepsze - dla mojego dziecka - są kosmetyki z serii Latopic. Skóra po nich jest nawilżona, zdrowo wygląda, nie łuszczy się i nie swędzi. Przeznaczone równiez dla alergików i dopiero tutaj tak naprawde widac ich skuteczność, bo dolegliwości małych atopików są zdecydowanie mniejsze niż kiedy używaliśmy innych kosmetyków.