Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worry

ciąża???

Polecane posty

Gość worry

Mam pytanie...w ostatnim cyklu kochałam sie ze swoim chłopakiem i skonczył \\\\\\\"w środku\\\\\\\" na drugi dzień poszłam do lekarza okazało sie że mam jajeczkowanie, wzięłam tzw.\\\\\\\"tabletke po\\\\\\\". Spoznial mi sie okres wiec zrobiłam test i wyszedł negatywnie..od razu po tym dostałam okres.. spozial sie 2 dni chyba ze stresu.. Ale jakies 5 dni temu znowu taka wpadka dzien po miesiaczce i 2 dni po, że stosunek kończyl sie w środku minelo tylko 2 dni od tego zdarzenia a ja czulam bole w podbrzuszu.. i dalej czuje a minele juz 4 albo 5 dni...musze tez wspomniec ze 2 dni po tym zdarzeniu wzielam dwie tabletki diane 35 i po 12 godzinach kolejne tak przeczytalam ze w awaryjnych sytuacjach mozna zrobic... Teraz juz nie wiem czy bole w podbrzuszu sa spowodowane burza hormonalna czy to pierwsze objawy ciazy... bardzo prosze o szybka odpowiedz..boje sie nie chce byc w ciazy!!! z gory dziekuje

Boże jak można być tak nieodpowiedzialną?:( Musisz kupić test, mam nadzieję,że nie jesteś w ciąży bo tak się faszerowac w krótki czasie.

Gość fszystkofiedząca
ciąża jak nic, też tak miałam

Gość worry
hmm no nie jestem pewna co do tego ze ciaza jak nic.. z tego co wiem po okresie sa dni nieplodne a do tego biore tabletki antykoncepcyjne... aha i mam swedzenie w pochwie moze moje bole sa wywolane jakas infekcja..a co do testu minelo 6 dni od konca okresu i tego zajscia wiec nie wiem czy moge juz robic.. doradzcie prosze..

jak ty bierzesz te tabletki? jeszcze co jak co ale diane???? chyba jaraja cie ekstremalne sytuacje... raz sie moze zdarzyc... ale miesiac po miesiacu??? dorosnij kobieto... mam nadzieje ze nie jestes w ciazy... bo odpowiedzialnosci to nie masz za grosz... pozdrawiam

Gość worry
chcialabym poznac czyjas opinie czy moge odczuwac 5-dniowa ciaze wiem ze nie bylam odpowiedzialna...zdarzylo mi sie to pierwszy raz ze tak sie zachowuje kiedys bralam tabletki przez 3 lata i bylo wszystko ok..chcialabym tylko wiedziec czy jest to mozliwe zebym byla w ciazy i na dodatek czula to po takim krotkim czasie gdy do stosunku doszlo w dni nieplodne no i biore te tabletki.. napiszcie mi normalnie wiem ze zle zrobilam...

Gość nie bardzo rozumiem
bierzesz tabletki antykoncepcyjne tak?????w jakim celu wzięlać dwie pod rząd? zapomniałaś o którejś? moim zdaniem to nie ciąża, 5-cio dniowej ciąży się nie odczwa, ale nie możesz organizmowi robić takiego bałaganu-nie można tak szaleć z hormonami!!

Gość fszystkofiedząca
TAK TAK TAK!! To absolutnie JEST możliwe, że JESTEŚ w ciąży. Jeśli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia, to chyba jasne jest, że nie można wykluczyć ciąży. bez znaczenia, czy masz objawy - mozesz ich wcale nie mieć i dowiedzieć się o ciąży w momencie, kiedy zacznie ci rosnąć brzuch...dni niepłodne? no nib tak, ale nafaszerowałaś się taka ilością hormonów, że nie zdziwiłabym się, gdyby twój organizm trochę się rozszalał. poczytaj topiki na ten temat, były ich setki, jeśli nie tysiące...

Gość ffffffffffff
ja nie wiem bierzesz tabl anty?? widac w pierdoleniu sie to jestes dobra, wex troche sie poucz, weź ksiazke i poczytaj, nie mozna po 5 dniach od zaplodnienia czu bole w podbrzuszu. Weź sie lepiej doucz a nie jebac sie zachcialo, nierozwazna nieodpowiedzialna!!! tym bardziej powinnas wiedziec kiedy masz jajeczkwanie i wtedy szczegolnie trzeba uwazac, nawet przy tabletkach

Gość worry
wiem ze nie mozna nie wiem juz o co mi chodzilo chyba sie przestraszylam..boje sie ciazy i tylko o tym mysle teraz.. kolezanka mowi mi ze to niemozliwe w dni nieplodne i z tabletkami ale w mojej psychice jest tylko to i do tego bole jajnikow i swedzenia.. juz nie wytrzymuje..nigdy wiecej takich sytuacji jesli sie okaze ze nie jestem(mam nadzieje) prosze piszcie jeszcze wasze opinie

Gość worry
nie zycze sobie takich wulgarnosci w moja strone...chyba nie po to wchodzicie na forum zeby sie powyzywac..i nie chodzi tu o sam sex jestem juz dlugo z chlopakiem i nigdy wczesniej nie mielismy takich sytuacji a osoba ktora w ten sposob pisze jest chora i nie bede sie juz wiecej z nia wdawac w dyskusje..a dziekuje tym ktorzy pisza "po ludzku" nawet jesli mnie krytykuja..sama wiem ze bylam nieodpowiedzialna!

Gość worry
widze ze niecenzurowana wypowiedz zostala usunieta.. piszcie jeszcze prosze..

Gość worry
a jednak niestety nie..pomylka

Gość sqopiu
WORRY o co ci chodzi przeciez jesli spuszcza sie w tobie w jajeczkowanie to logiczne ze bedziesz w ciazy. Wiec albo ponieś tego konsekwencje albo zabezpieczaj sie d u r n o t o.

Jest taki prosty sposób zeby sie przekonać czy jesteś w ciąży ... IDZ DO LEKARZA!

dziewczyno napisz jasno i wyraznie, bo przynajmniej ja nic nie rozumiem...piszesz ze mialas jajeczkowanie i ze bierzesz tabletki...no to ja sie pytam jakim cudem????????

worry - po co probujesz dojsc do prawdy tu na forum, czy metoda spekluacji. To tylko sprawia, ze jeszcze bardziej sie martwisz ,a moze zupelnie niepotrzebnie. Jak nie wiesz co ci jest ,jestes zaniepokojona, idz do lekarza. On bedzie lepiej wiedzial, niz my wszyscy tutaj. A ci wszystcy co tak na ciebie najezdzaja powinni wiedziec ,ze to tanga trzeba dwojga i facet tez powinien sie zabezpieczyc a poza tym wyczuc kiedy zbliza sie \"ten\" moment.

hej dziewczyny...wiem, że poruszam już milion razy przeanalizowany temat ale jeszcze troche a popadnę w paranoję!!mam cudownego chłopaka, którego bardzo kocham i uwielbiam z nim igraszki łóżkowe. Problem w tym, że tragicznie znoszę tabletki - tyję jak bąk, poza tym łapię depresje jakieś i żyć mi się nie chce. Używamy więc prezerwatyw, i dbamy o to, żeby niedy nie doszlo do tego, żeby nas poniosło i żebyśmy zrobili to bez. Zawsze była gumka! Poza tym jestem też pewna, że nigdy nie pękła...sprawdzamy!na różne sposoby...niemniej jednak po ostatnich wariacjach łóżkowych, coś dziwnego dzieje się z moim organizmem....zaczęliśmy się kochać podczas mego okresu i tak na było dobrze, że kochaliśmy się cały tydzien - oczywiście nie NON_STOP:) zawsze z gumką! okres mi się skończył, a my robiluśmy to dalej przez 4 dni....następnie minęły kolejne dwa i mnie zaczął boleć dół brzucha, bardzo mocno, poźniej prwawa strona, do tego stopnia, że musiałam brać nospę, źle się czułam i bylo mi inedobrze - momentami. Po trzech dniach przeszło mi. Mniej więcej od środy mam spokój! nie wiem czy to było takie bolsne jajeczkowanie, czy może jakies zapalenie, czy ciąża. Teraz niby wszystko jest ok, ale ja mam duży apetyt i tak jakby za dużo śliny w buzi..nie tak, że chodzę i pluję, ale jakoś mam tak dużo wody w organiźmie.... no i wpędzam się w paranoję....pocieszcie mnie:) ps. poza tym raz prbobowaliśmy gumki ze środkiem znieczulającym i to po tym razie zaczęły się rewolucje!

Gość jaberwooky
drogie dziewczyny!ciaza nie boli,to nie choroba.ciaza daje niepokojace obiawy jesli dochodzi do zaplodnienia pozamacicznego.prawidlowa ciaza moze powodowac gorsze samopoczucie okolo2miesiaca tzn.mdlosci,bol i pecznienie piersi itp.jezeli wybierzecie sie do lekarza w 5 czy 6 dniu po zaplodnieniu to zeby to byl najlepszy specjalista i tak ciazy nie stwierdzi.musicie miec troche wiecej wyobrazni.seks daje wiele przyjemnosci jesli nie jest okupiony stresem zwiazanym z niechciana ciaza czy choroba.pomyslcie o tym zawsze zanim ....

worry ja ci proponuję najpierw wyleczyć infekcję ( zapewne jest to grzybica albo coś innego, mam tylko nadzieję że z jednym partnerem tak szalejesz... :) ), następnie proponuję zacząć antykoncepcję od słabych hormonów jak Harmonet, później poczytać trochę o cyklu, dniach kiedy jesteś płodna a kiedy nie i dopiero wtedy zająć się przyjemnościami a nie na odwrót bo narobisz sobie krzywdy dziewczyno. Przede wszystkim idź do lekarza i nie jedz tabletek ( po wpadkach ) jak cukierków bo juz nie jedna taka mądra była...