Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenka-a-a

ceny zywnosci w anglii

Polecane posty

Gość olenka-a-a

czy wie ktos moze ile mniej wiecej placi sie za jedzenie w anglii?? chodzi mi o zywnosc kupiona w sklepach, nie o restauracje....prosze bardzo o odpowiedz, bo nie mam pojecia w jaka ilosc pieniedzy sie zaopatrzyc...

Gość ja ja j a
wejdz sobie na strone tesco na przyklad o zobacz jakie sa ceny....

Gość khkfhdjkbfvkdsjfk
Najtanszy chleb ok 30 p Mleko 1 L 50 p Margaryna najtansza 80 p Szynka w plasterkach mala paczka ok 80 p pomidory ok 1 funta (plastikowe opakowanie jak od brzoskwin) ogorek ok 50p 1szt jak sie kupuje najtansze rzeczy to 20 funtow na tydz wystarczy

Gość kjkj
tylko ze tego chleba za 30 p to sie nie da przełknąć podobnie z margaryną jest ohydna , fuj, warzywa i owoce kupuj na targach , bardziej się opłaca , ja np całą średnia miskę pomidorow kupuje za 1 funta, tyle samo mandarynek, pudełko winogron, 3 ogorki, opłaca się też tam kupować mięso, mają pyszny bekon, jezeli chodzi o ten chleb to taki wmiare dobry kupisz juz za 90 p, w lidlu się opłaca kupować jogurty, słodycze, sery i serki cos na wzor almette, jeżeli jestes sama to powinnas wydać około 20 funtow tygodniowo,

Gość jkhdkjfhkhf
Oj juz nie badzmy tacy POSH jak sie wrzuci ten chleb do tostera to nie jest taki zły, a w polsce to takie frykasy jedliscie...owszem zadna rewelacja ale nie sadze zeby nie dalo sie przelknac.

Gość Astral
Jezeli chodzi o chleb tostowy, to nie widze zadnej roznicy pomiedzy tym za 30p, a tym za 90p, organiczny smakuje troche inaczej, ale osobiscie zadnego z nich nie moge przelknac jezeli nie jest stostowany. My z chlopakiem zywimy sie spokojnie za 30 funtow tygodniowo, i wcale nie kupujemy najgorszych produktow, tylko po prostu codziennie gotujemy, co wychodzi tanio i zdrowo.

Gość thema
trzeba szukac ofert. jest duzo promocji- wieksza paczka jogurtow- wiekszy rabat. no i duzo ofetr typu "buy one get one free". a wiec czasem warto kupic wiecej żeby zaoszczedzic. generalnie nie jest tak az duzo drozej niz u nas, gdy sie tylko dobrze pogania po sklepie. polecam Netto, Lidla, Tesco. w sumie nawet jak cos kosztuje wiecej niz u nas to i tak w porowaniu z zarobkami wychodzi nie az tak wiele. ps. owace, warzywa- zwykle funt za koszyk-taki jak np u nas koszyk z kiwi. chleb nawet i za 20 pensow mozna dostac- oczywiscie to chleb tostowy-ale tam akurat ciezko dostac inny, jak nasz. napoje podobnie jak u nas- jesli kupuje sie dwa-jeden zwykle wychodzi drogo. mieso takie świeże jest drogie. ale taniej wychodza wszelkie gotowe wynalazki-zamrażane czy tez puszki.

dzisiaj widzialem w sklepie kanapke za 85 funciakow. osiemdziesiat piec !!!

Gość kkkkkkkkkkk
Kanapka za 85 funtow cos Ci sie koles w glowce poprzewracalo.....

Gość ja ja ja
hhehehe chyba w Harrod'sie ale tez nie wierze.... moze bylo £0.85, aTy zobaczyles ze 85 funtow ahhahah

Gość o ja pierdziele
To z czym byla ta kanapka???

Gość bajgus
Podaje kilka cen z tego roku z Anglii, dokładnie z Londynu, może się przydadzą: Litr mleka 4,11zł, Bochenek chleba 5,50 zł, kg sera żółtego ok 28 zł, lód rożek 4,6zł, snickers 3,2 zł, dwulitrowa Coca Cola 6,2 zł, benzyna ok 6,03 zł za litr, pizza 40cm ok 60zł, Big Mac 7zł, ścięcie włosów mężczyzny ok 55zł Co do cen to ostatnio w sieci widziałem ciekawą stronkę odsyłam http://jakieceny.pl

Gość fdlkgjlgjlfgjlf
nie wiem po co wy przeliczacie na zl.??????????????i nie piszcie ze prownujecie z zyciemw polsce..bo sie tego prownac nie da. W uk zarcie jest najtansze, itak poszlo do gory. W polsce zarcie jest jednym slowem drogie!!!! nie tylko zarcie.Cale zycie, mieszkania,rachunki z jednej wyplaty ciezko zyc. W ukmasz wiecej mozliwosci do zycia!!!

Gość to zalezy co sie kupuje
My nie kupujemy chleba tostowego a taki w bochenkach,przykladowe ceny: -1 bochenek chleba zytniego lub innego ale z "lepszej polki" 400 g - 1.29 funta (co-op), wg mnie zdecydowanie smaczniejszy niz ten z pl sklepu - bulki - 4 za 1 funta (co-op)-smaczne i dobrze wypieczone -maslo niesolone- ok.1.20 funta za kostke (tesco) - szynka dobra - ok.1.49 funta za 150 g (aldi) -mleko pasteryzowane(bez zbieranego tluszczu)-95 pensow/1 litr (tesco) -jajka free range-1.30/6 szt. (miejscowy sklepik ze zdrowa zywnoscia) -truskawki - ok.150 funta/454 g pudelko (tesco) -banany-ok.1 funta za kg

Gość to zalezy co sie kupuje
kotlety schabowe - 6.95 funta/kg (miejscowy rzeznik) nogi z kurczaka -85 pensow/szt.(miejscowy rzeznik) mieso mielone z kawalka wybranego przeze mnie-ok.6 funtow/kg (miejscowy rzeznik) My wydajemy spokojnie 70 funtow/tyg. na 2 osoby dorosle i dziecko

tesco zakupy raz tygodniu-rodzina 2 dorosli i dziecko 6 latnie wydajemy ponad60f. do tego polski sklep 15-20. czasem sie dokopuje co sie skonczy..wedlinka ,mleko,chlebus. nie oszczedzam na jedzeniu, nie kupuje tez nigdy zarcia gotowego ani puszek.;) czasami sie wybieramy na pizze wieczorkiem lub do mc.donaldsa..ale to bardzo zadko.

Gość chce ubezpieczyc samochod
Ja kupuje chleb w polskim sklepie-place 1 funta. Mielone wieprzowe w tym sklepie kosztuje 1,60 za 400g. W Lidlu: -bulki, 9 szt. 99p, -duza Pepsi w promocji jak jest, kosztuje 2 funty za dwie butelki, -jajka, 10 szt. 99p, -szynka w plastrach 150g-1,30 -maslo Lurpak 2,79 -piersi z kurczaka prawie 3 funty (za 500g), -paluszki rybne, 12 szt-1,50 -olej 1,20, -platki z miodem i orzechami 99p. -soki 1,5 l ok. 1 funt, Papierosy, np. czerwone Pall Malle20 5,5 funta...

Gość do Ewelki ,chyba macie
po 2 doopy .....albo zywicie sie kawiorem i owocami morza!

Gość hjuytre
ja kupuje zywnosc w Aldi najtaniej,wejdz sobie na ich stronke ,tam jest taniej niz w tesco lub asda

Gość O ja pierdziuuu!
Najtanszy chleb ok 30 p Mleko 1 L 50 p Margaryna najtansza 80 p Szynka w plasterkach mala paczka ok 80 p pomidory ok 1 funta (plastikowe opakowanie ....... Naprawdę takie ceny były w 2006?????????? Wow

Gość gość
:D wieśniaki wyjeżdżają po to by pytać o ceny zywnosci :D jak cie nie stać to siedz w gnijącym PLnie cebulaku :D mnie stac