Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konkretne pytanie o diane

jakie mialyscie objawy po odstawieniu Diane?

Polecane posty

wiem ze bylo juz duzo topikow o diane, ale ten jest konkretny - prosze o opinie osoby, ktore braly diane i prosze aby napisaly jakie mialy objawy po odstawieniu. no i jak dlugo bralyscie. ja biore juz prawie 3 lata, chce odstawic, ale boje sie skutkow.

Gość zawroty glowy
wypadaja troche wlosy i gorsza cera-tak przez3 mieisace

Gość keelieen
czesc, Ja bralam diane przez 3 lata, z przerwami na wakacje (zeby moc sie opalac), no i nic zlego po odstawieniu sie nie dzialo. Chyba nie powinnas sie obawiac, im bardziej sie bedzies stresowac, tym gorzej. Najlepiej zapytaj lekarza, moze zmieni Ci tabletki na inne? Wydaje mi sie, ze po takim czasie, wszystko powinno sie uregulowac. pozdrawiam

ginekolog. na nadmierne owłosienie. wybacz, ale byłam owłosiona jak małpa, a endokrynolog zbagatelizował mój problem. ja życ normalnie nie mogłam, wiec mimo wszystkich skutkow ubocznych chcialam brac diane. przez te 2 lata zaoszczedzilam na depilacje laserowa i jedna czesc ciala juz wydepilowalam na stale. boje sie ze jak odstawie diane to wlosy wroca :(

Gość keelieen
Jesli sie obawiasz, skonsultuj sie z innmy lekarzem-niech sprawdza poziom hormonow etc. Na pewno sie da cos zrobic! 3mam kciuki, powodzenia! PS: lekarzami tak jest, sama sie przekonalalam, ze trzeba brac sprawy w swoje rece a nie liczyc na kogos, kto Cie ma gdzies. Po prostu pytaj, pytaj, wchodz im na glowe. Upewniaj sie. Zmieniaj, walcz o swoje...

Gość ***gwiazdeczka***
też brałam Diane i po odstawieniu żadnych objawów nie miałam, teraz zaczęłam brać Cilest!!!

Gość M***
jaki lekarz zapisal Wam diane na 2-3 lata?? to mozna brac gora pol roku rok!! ja bralam z 11 m-cy i przeszlam na jeanine...

Gość june
bralam diane okolo roku z powodu tradziku. Po odstawieniu bo juz dluzej nie wytrzymywalam, tradzik powrocil (i to chyba jeszcze gorszy) oraz wlosy zaczely wypadac. okres raczej regularny.

Gość Ilona-81
Diane-35 biorę już kilka lat. Stosuję go jako środek antykoncepcyjny ale powodem brania tego leku był trzdzik. Tak jak wiele z Was pisze po odstawieniu Diane-35 trądzik powraca, ale ja po kilku latach zrobiłam sobie 6 miesięczną przerwę (kolejną) i nic się z cerą nie dzieje. Polecam go z czystym sumieniem :)

Gość hehth
odstawiłam dwa miesiące temu czuję się tak samo, ani lepiej, ani gorzej więcej odczuwam w czasie seksu choć wysokie libido nie wróciło (jeszcze)

Gość ajććććć
ja bralam 9 miesiecy, po odstawieniu 2 okresy mialam nieregularne (ok. 50 dni cykl), teraz jest ok

Gość AnetaKn
Brałam kilka lat. Jak odstawiłam, natychmiast zatrzymał mi się okres, musiałam później go wywoływać, do tego przytyłam 5 kilo, byłam spuchnięta jak bania, dosłownie wszędzie, nawet policzki miałam jak balony, nie wspomnę o brzuchu. Dodatkowo rewolucje w przewodzie pokarmowym, cera totalnie tłusta i pryszczata, wypadające włosy no i odrost włosów po depilacji laserowej :-(( (diane brałam na nadmierne owłosienie i trądzik a odstawiłam bo chcę mieć dzidziusia) chyba juz wszystko. Organizm chyba przechodzł burzę hormonalną przez jakieś 3 miesiące. Teraz jest lepiej, ale czystejj cery nie mam no i nie mogę się prawie w nic zmieścić no i niestety biorę parlodel (na wysoką prolaktynę) (po bromergonie fatalnie się czułam), duphaston (bo luteina nie działała) ( na niski progesteron) i clo na jajeczkowanie, ale niestety nie działa!!! byłam ostatnio na usg i wynik jedynie potwierdzający PCO a owulacji nie, pęcherzyka dominującego brak!!! Powoli tracę siły!!! ale już nigdy nie wezmę DIANE!!!

Gość acdsca
Brałam Diane35 równe dwa lata (no i kiedyś przez trzy miesiące). Nie biorę już dwa miesiące. Nie zauważam żadnych zmian. Okres mam prawidłowy.

Gość acdsca
oj, teraz dopiero zauważyłam że już się tu wspisałam pod nickiem hehth