Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drusia

brak krwawienia w przerwie

Polecane posty

Gość drusia

wzielam drugie opakowanie novynette i dzis jest 3 dzien przerwy a krwawienie nie wystapilo ,jest powod do zmartwien czy nie??poradzcie cos dziewczyny bo jzu sobie wyobrazasz jak chodze z brzuchem..straszne!!! czekam na odpowiedzi :)

na razie spokojnie ale jak nie wystapi do poniedzialku to biegiem do lekarza. mi tez raz sie zdarzylo ze mialam w 5 dniu przerw i tez juz niezle panikowalam. wiec glowa do gory .. ale jak nic sie nie wydarzy do poniedzialku to idz do gina

Gość drusia
a ha chcialam dodac ze bralam antybiotyk na zapalenie cewki moczowej nei wiem czy ma to jakis zwiazek ale moze.... i dzieki crumb za odpowiedz troche sie uspokoilam:)

Gość susi
ja biore novynette już ponad pol roku i zawsze dostaje okres w 4 lub 5 dniu przerwy :)

Gość ona_zdziwiona
wiesz Drusia rozumię Cie ze masz stracha tak na uboczu ile masz lat?? skoro żyjesz z chlopakiem i kochacie sie to raczej musicie dopuszczac do siebie taką myśl ze może sie stac inaczej jak by sie chciało... postaraj sie uspokoic i nie mysleć o tym im wiecej stresu tym dlużej sie może opuźniać ;) pozdrawiam

no tak - antybiotyk mogł troche namieszac ;) wiec teraz to juz tylko poczekaj - ja troche nie wierze ze moza=na zajsc w ciaze biorac tabletki... ale cuda sie zdarzaja ;) pozdrawiam

Gość abbad
Dziewczynki jak możecie uspokujcie ją troszke bo mi marudzi :P

Drusia--> mowisz, ze bralas antybiotyk...a wspolzylas w tym czasie wtedy?? Nie wiedzialas ze antybiotyki oslabiaja dzialanie tabletek?--> nie zartuje w tym momencie. Nie mowie, ze masz byc od razu w ciazy, ale skoro bierze sie jakies leki (pigulki w tym wypadku) to nalezy uprzedzic o tym innego lekarza do ktorego sie udajesz! To naprawde wazne! Jesli zazywasz antybiotyki i masz zamiar wspolzyc nalezy sie dodatkowo zabezpieczyc. Ja biore Mercilon juz prawie 3 lata i okres dostaje w 3-4 dniu przerwy. pozdrawiam.

noooo tak - Fanka Blunta ma racje - zabezpieczalas sie dodatkowo ???

Gość drusia
nie zabezpieczalam sie ale to wlasnie moj ginekolog zapisal mi antybiotyk i powiedzial by mi zebys sie zabezpieczala dodatkowo albo zebym uwazala tak mi sie wydaje...:|

eee teoretycznie tak - a teraz i tak nie pozostaje Ci nic innego jak poczekac na przyszlosc to pamietaj ze wiekszosc antybiotykow obniza skutecznosc tabsow. moj ginekolog powoedzial mi kiedys ze jakk w ulotce jest napisane ze obnizaja skutecznosc to lepiej sie zabezpieczac przez dwa cykle; jak nie jest napisane - to przez 1 moze to przesada - ale ja wole dmuchac na zimne ;) no ale czasem nie panikuj - w koncu nie tak latwo jest zaplodnic kobiete ... poczekaj spokojnie

Gość drusia
hahah dziewczyny jzu dostalam....i jzu po moim zmartwieniu hehe a ja panike sialam ::):)a i dzieki z apodtrzymanie na duchu:p