Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona.

Metoda YUZPE...Która z Was stosowała? Pomocy!

Polecane posty

Gość Zaniepokojona.

Witam... Mam mały problem... otóż kochałam się z chłopakiem w nocyi pękła nam prezerwatywa...poruszał się we mnie trochę ale spostrzegliśmy, że gumka jest pęknięta i przerwaliśmy...Nie skończył we mnie. Ostatni okres zaczął mi się 24.05... i niby 2 czy 3 dni temu miałam jeszcze lekkie krwawienie. Przez 8 miesięcy brałąm tabsy anty, zrobiłam przerwę i ten ostatni okres był trzecim od ostatniej przyjętej przeze mnie tabletki... Nadal utrzymuje się bardzo regularnie... Jednak jakieś prawdopodobieństwo ciąży jest więć zastanawiam się nad metodą YUZPE...z użyciem microgyon 21 Czy któraś z Was użyłą tej metody????? Co o tym myślicie???

Gość Zaniepokojona.
czyżby nikt nie stosował tańszego zamiennika postinoru??

Slyszałam sporo o tej metodzie..; Jedni mówią, że jest mniej skuteczna niż postinor a inni że tak samo;) Ale napewno jest TAŃSZA... Postinor ok 65zł:/ plus za receptę... Masakra... A steril 3zł;) Micro 8 zł:) Myślę, że w Twoim przypadku nawet jakby była to metoda mniej skuteczna niż postinor powinno wystarczyć bo itak nie ma wielkiego prawdopodobieństwa ciąży;)

Gość Dorotkaaaaa
microgynon nie jest zamiennikiem postinoru, postinor bierze sie w przypadku gdy jest niebezpieczenstwo ze sie zaszlo w ciaze (np pelnie prezerwatywa) a stediril czy microgynon to tabletki antykoncepcyjne. roznia sie od logestu i innych tym sie moga byc przyjmowane przez osoby ktore mialy skutki uboczne przy innych tabletkach...

Oj... Dorotka nie znasz się... Wiemy, że to tabletki antykoncepcyjne:) Sama przyjmowałam micro przez 2 miechy:) Na tym polega ta metoda moja droga... Bierze się 4 tabletki antykoncepcyjne na raz ( nie wszystkie oczywiście np. steril, micro) i po 12 h dolejne 4 ... Skutecznoiść jest prawie taka sama jak przy postinorze:) Taka metoda:) I duuuuużo tańsza...poleca ją wielu ginekologów

Gość fruziaa
Słuchajcie a czemu akurat microgyon, nie mogą byc inne tabletki anty np: Logest??