Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kimi80

sucha skóra niemowlęcia

Polecane posty

Gość kimi80

moja córeczka mimo oliwkowania po kąpieli ma suchą skórę na rączkach i udkach, znacie może dobre sposoby lub kosmetyki aby temu zapobiec

Gość zbytdobryzebygokochac
nasmaruj oliwą z pierwszego tłoczenia, wtedy wypieki zawsze są miękkie i smaczne

Gość już mama
Lepiej idz z mała do dermatologa.Na moje oko to alergia pokarmowa

Gość mojej też
sie robiła sucha skórka i przestałam używać mydełka. Najlepiej kupić jakiś płyn do kąpieli dla niemowląt (polecam nivea) i tylko pluskac dziecko w tej wodzie. Mojej odradzu przeszło. Pozdrawiam

Ja do kąpieli mojej córeczki używam oilatum. Po kąpieli niczym nie smaruję. Ale jak miała suchą skórę lub jakieś problemiki ze skórą to smarowałam niunię bepanthen ( rada położnej).

moim zdaniem to jest objaw alergii - może by pokarmowa, to jeden z objawów atopowego zapalenia skóry, idź z dzieckiem do dermatologa i stosuj do mycia mydła np oilatum lub z Iwonicza a do kąpieli płynyoilatum lub balneum hermal

Gość Przyłączam się i polecam
OILATUM, mimo, że drogie.Warto.

oilatum mimo że tani nie jest warto jego kupić(na długo wystarcza) .Dasz troszke do wanienki i po sprawie-tym płynem myjesz dziecko już bez żadnego mydła.Potem już nie dajesz żadnej olwiki gdyz można powiedizeć że ten preparat to 2w1 - oliwka i mydełko

czesc dziewczyny... ja slyszalam ze dokopieli ( przy suchej skorze) warto dodac luzeczke oliwy z oliwek.... oxczywiscie trzeba sie skonsultowac z lekazem przed zastosowaniem tego..... moze nie odrazu sie poparwi ale czas goi rany .. bedzie napewno lepiej ( i dla wlasnego zaspokojenia nerwow i w ogole lepiej idz do dermatologa- zawsze lepiej sprawdzic czy to nie alergia pokarmowa)

nie do kapieli,a po kapieli nasmaruj cialko oliwka z oliwek.moze nie pachnie tak ladnie jak kosmetyki,ale naprawde lepsza dla skorki. o ile coreczka nie ma jakiejs choroby czy alergii a tylko wrazliwa sucha skore,to powinno pomoc.

Też miałam ten problem, moja córka miała suchą skórę na nóżkach i brzuszku. Problem znikł po Oilatum. Później stosowałam Nivea Baby - płyn do kąpieli z oliwką - trochę tańszy niż Oilatum, też zadziałał. Przy zastosowaniu samego płynu (bez oliwki) mała znów ma suchą skórę, więc to już pewnie taka jej uroda.

Najlepszy będzie balsam do ciała emolium. Jest intensywnie nawilżający. Ponadto bardzo łatwo się go rozsmarowuje. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Ponadto bardzo zachęcam d zakupów na porównywarce cenowej CoZaCena ze względu na wygodę i szybkość.

Gość gość
Oliwka wcale nie nawilża skóry, odchodzi się juz od jej stosowania. O wiele lepszy będzie plłyn do kąpieli i emulsja po kąpieli z serii Latopic. Kosmetyki te głęboko nawilżają i delikatnie natłuszczają skórę dziecka, pozostawiając na niej filtr ochronny, który chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Skóra tak łatwo sie nie przesusza.