Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam opiłowane zeby

KTO MIAŁ PORCELANOWE KORONKI???

Polecane posty

Gość Mam opiłowane zeby

KTO MIAŁ PORCELANOWE KORONKI??? własnei mam opilowane zeby i owe cudo mam miec za 7 dni. I tuczytam ,że moze byc widac metal ?? To chyba jest nie mozliwe:( ' AAA płaciłam 350 od zeba

Gość Mam opiłowane zeby
halo????

Gość Mam opiłowane zeby
Nikt nie mial???

Gość Mam opiłowane zeby
.....................................

Gość ja mam taka
koronke:) ale metal?? hmmm jaki metal?;) ja nie mam zadnego metalu, po prostu kawalek cementu, taki kikucik cementowy i na to ta koronka...nic absolutnie nie widac:) wyglada jak naturalny zabek:) tylko, ze zaraz po zalozeniu (dokladniej wcisnieciu tego) bardzo bolalo:( przez kilka godzin:(

Gość ja mam taka
aha i ja placilam 400zl:O sporo przy tym lazenia do dentysty bylo, ale warto naprawde, bo teraz po kilku dniach juz nic nie boli, ani tez nic nie wystaje, nic nie widac, ze to sztuczny:D

Gość Mam opiłowane zeby
Dziekuje ja robie 8 takich punktow podobno efekt jest rewelacyjny . A jak dlugo masz te zeby??

Gość odświeżam temat
Jest tu ktoś z koronkami???? Można normalnie jeść?

Gość ładna dziewczynjkaaa
to dziwne bo ja byma u dentystki tylko trzy razy i zalozyla mi koronke w jeden dzień,.

Gość moon moon
To zalezy rodzaju i disign`u koronki, dentysta powinien omowic z toba szczegoly. Jezeli jest to cala koronka porcelanowa, pod porcelana nie ma zadnego matalu, jest to typowa koronka kosmetyczna, uzywa sie najczesciej na przedznich zeba, wada: nie jest zbyt wytrzymala na nacisk ale nie ma szans na widoczny metal. Jezeli jest to koronka porcelanowa na podbudowie metalu- najczesciej stosowana, jest mozliwosc widocznego metalu, hmmmm, zalezy jak dobry jest dentysta (zalezy jak dobrze opilowal zeba), od technikow dentystycznych i od dokladnego wygladu tej koronki, jaka jest dl ciebie najlepsz. Niektore, aby zmniejszyc ryzyko usmiercenia zeba (30% zebow umiera po opilowaniu), robi sie to w "specjalny sposob", dla zdrowia zeba cala koronka jest porcelanowa, na podbudowie matalicznej, ale tuz przy dziasle ok.0.5 milimetra widac troszke metalu. Praktykuje sie to tylko na tylnich zebach. Szczerze polecam, ale niestety malo detystow oferuje ta metode :( Z biegiem czasu twoje dziasla kurcza sie i widac punkt stykania koronki z zebem, albo metal.

Gość dzięki za odpowiedź
Ciekawe co jest lepsze: własne zęby, ale bardzo brzydkie czy piękne koronki?