Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twórcza

niepotrafisz rozczesać włosów po umyciu?!

Polecane posty

Gość twórcza

Znam bardzo skuteczny sposób aby twoje włosy były gładkie, lśniące i zdrowe !! Otórz gdy już umyjesz włosy szamponem spłukaj je dokładnie wodą, do litrowego garnka z 2 łyżkami octu nalej wodę. Spłucz wodą z octem włosy i gotowe ! :)

Gość a włosy nie cuchną
później octem?

Gość lornetka
to stary sposób naszych babć. chodzi o to że woda do włosów powinna mieć odczyn kwaśny. można użyć też cytryny. włosy są potem bardziej błyszczące ale wcale się lepiej nie rozczesują, przynajmniej moje

Gość twórcza
przez pierwsze godziny czuć ocet ale potem zapach ulatuje do lornetka - tak to dawny sposób naszych babć, moje są po tym super gładziutkie i nie mam problemów z rozczesaniem, a zdarza mi się ucinać włosy z powodów kołtunów :)

Gość ucinać włosy z powodu kołtunów
???????????????????????? to ty myjesz te włosy czy szarpiesz je? ja mam włosy do pasa i jakoś bez problemu rozczesuję je po umyciu (oczywiscie zawsze używam odżywki), ale może to dlatego, że obchodze się z nimi delikatnie i myję je delikatnie ugniatając, a nie szarpię do tego stopnia, że robią się kołtuny

Gość twórcza
nie gdy suszą się włosy to nie potrafiłam ich rozczesać i robiły się kołtuny, czasami dochodziło do tego że musiałam kosmyk ściąć bo nie było innej rady, może masz inne włosy, z moimi napewno byś sobie nie poradziła :)

Włosy tym gorzej się rozczesują, im gęstsza odżywka. A ocet faktycznie wygładza włosy i nadaje im blasku, ale nie zauważyłam, żeby sie po nim lepiej rozczesywały włosy.

Gość 2201855
a nie krecą się wam mocniej? bo z tego co wiem, ocet powoduje pękanie wiązań siarczkowych (czy jakoś ta,) we włosach i przez to bardziej się falują

Gość new
a czy ocet czasami nie wysusza włosów???????????

Gość 2201855
to pewnie tez ;D

Gość twórcza
hm moje stały się badziej proste ;) chyba różnie działa na włosy ten ocet, nie wysusza włosów, warto spróbować, od jednego razu nic się nie stanie a efekt może Was zaskoczyć!

Gość fdsafasfsd
a ocet nie rozjasnia???

Gość Tylko Prima
Ale ocet niszczy włosy! Ocet to przeciez trucizna

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Kurwa, jakie błędy ortograficzne w temacie topiku. Ręce opadają. Ludzie, co z wami?

Gość ty póstaku
jakie ty tam widzisz błedy ortograficzne?!!!!!!!!!!!

Ja nigdy nie rozczesuje włosów po umyciu(mokrych),gdyż wtedy bardziej się łamią. A zamiast octu używam cytrynę z rumiankiem-taka kombinacja rozjaśnia moje i dodaje blasku:)

Gość dziewka
"nie" z czasownikami piszemy osobno

Gość ghghgh
dziewka a od kiedy to jest błąd ortograficzny?

Gość ja poprpstu uzywam odzywki
do wlosow, poza tym kupilam sobie swietna szczotke, ktora nie lamie wlosow i nie czuje "ciagniecia" koltuny tez mi sie juz nie robia, bo wlosy rozczesuje przed i po myciu ;)

Gość dziewka
ktos wyżej pytał gdzie jest błąd to wskazałam..fakt ze nie jest to błąd ortograficzny

Gość Misia Pysiaaaa
Łatwiej kupić odżywke do włosów z Timotei z bambusem, trzymac ja na włosach po umyciu jakies 10 min, spłukać. Włosy po niej sie super rozczesują! Mi sie wogóle nie plączą ani nic :)