Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilka

antykoncepcja hormonalna

Polecane posty

Gość kilka

kurde nie stosowałam jeszcze zadnej antykoncepcji hormonalnej.. boje sie bo skoro komfort zycia spada tak drastyczneiie..? stosuje gumki i globulki, wydaje mi sie że to chyba lepsze od faszerowania sie jakimis hormonalnymi gównami, sorry. a wy co myślicie?

Gość Lorlana
a ja brałam tablety, teraz jestem na plastrach i gratuluję Ci mądrej wypowiedzi. Od przyszłego miesiąca odstawiam wszystko. Hormony są wstrętne:(

Gość kilka
no własnie.. pomyślcie.. jesłi facet nie chce miec z wami dziecka to co mu szkodzi te gume założyc..?! niech troche odpowiedzialnosci tez poczują.. a my kurna wszystko dla nich! ze by tylko przyjemnosc mieli wieksza..! wkurza mnie to!

Gość Lorlana
To też nie do końca tak. Wiesz, ja jednak też wolałam brać środki antykoncepcyjne. Dla mnie to też komfort głównie psychiczny. A poza tym nie znoszę prezerwatyw i lubię, kiedy mój mężczyzna nie martwi się, gdzie akurat kończy. Ale chyba nie warto aż tak się z tego powodu męczyć. Tym bardziej, że teraz to ja nawet chcę zajść w ciążę, a mój mężczyzna powiedział,że nie chce, żebym się truła.

hehe TABLETKI SĄ SUPER:):):) Ale trzeba je dobrze dobrać... zrobić badania i popróbować a nie tak hop siup:/ Komfort psychiczny całkowity i wygoda, lepsze doznania... Jeśli dumka pęknie i chłopak w Tobie skończy to nawet patentex nie pomoże bardzo często... Też kiedyś używaliśmy gumek ale pękły pare razy i dziękuję za taką zabawę... :( Dobrze dobrany hormony nie tylko zapewniaja bezpieczna ntykoncepcje ale równiez pomagają na skóre, bolesne i obfite miesiączki Na tabletkach wogóle zapominałam o tym że mam mieć okres:)

Gość kilka
jeszcze nam sie nie zdarzylo zeby gumka pekla.. od czego to zalezy..?

Gość Że ktoś
nie potrafi zakładać! tylko i wyłącznie! czasem dochodzi jeszcze to, że była źle przechowywana-i na to jedynie nie mamy wpływu!

Gość kilka
a co znaczy: źle założyć..? i czy faktycznie jak peknie to patentex nie da rady..? coś nie wierzę..

od szcześcia... pękały durexy, unimile a kiedys kupiliśmy kaskade za 1.50zł i nie pękły:D Zalezy ;) Mówi się że trzeba dobrze zakładac ale co z tego bo itak mogą pęknąć;)i wtedy jest problem... gonitwa nza postinorem... (60zł) Hormony to życie bez stresu;) Ale niestety nie wszystkie kobiety mogą je brać

Gość Że ktoś
nie zostawić powietrza i miejsca na czubku-przede wszystkim! bądź źle dobrać samą gumę! każdy kupuje standart, a nie kazdy ma takiego no wiadomo...;) a są przecież jeszcze pomniejszone i xl!

Gość kilka
no dobra. ale jesli jest jeszcze globulka, to naprawde nie pomoże..? poza tym _ czy pekanie nie zalezy od rozmiaru członka..? że pekaja tylko na duzych..?

Gość Że ktoś
*nie zostawia! ja używam od 4latach i nigdy jeszcze nie pękła ani nie zsuneła się! więc nie piszcie bzdur! żeby się usprawiedliwiać!

Gość Że ktoś
jesli jest dobrze dobrana guma-czyli XL nic nie ma prawa pęknąć! serio! trochę myślcie kobietki!

Gość kilka
Ze ktos.. bardzo mnie pocieszasz bo ja naprawde nie chce hormonów.. jesłi ty ufasz gumce, to dlaczego ja mam nie ufac..

Gość Że ktoś
Od 4lat nic się nie stało! a co do Postinoru, to zawsze warto go mieć! Ja brałam piguły przez 3lata i dzięki wielkie, mimo dobrania-testów hormonalnych do dziś się jeszcze po nich zbieram! niektóre osoby po prostu brać hormonów nie mogą!

hehe... dobra;) Wybacz ale nie mamy po 16 lat i nie używalismy gumek od przedwczoraj jak pękały... Możesz truć że jak się dobrze założy to nigdy nie pęknie:) Prosze bardzo... a co do patentexu... Skoro sam używany daje duże prawdopodobieństwo zajścia to dlaczego jeśli gumka by pękła i chłopak normalnie skończylby w Tobie nie miałoby do niego dojśc... Nikt nit poleca uzywania samego patentexu... Bo częęsto zawodzi... No ale myślę, że jeśli pęknie i sie zorientujecie to przynajmniej pozabija plemniczki z płynu przedejakulacyjnego:) A to juz plus;) Ja Ci tyylko daję dobra rady z mojego własnego dświadczenia... Jeśli nie chcesz to nie wierz... Poprostu dobrze dobrane hormony nie są złe:)

Gość kilka
ale co ..? postinor masz w domu..?!

hehe można mieć zwykłe tabletki anty np steril to jest metoda yuzpe . bierze się 4 na raz i po 12h znów 4 i działa yak jak postinor... Tylko kosztuje mniej niż 10zł a nie ponad 60zL Wiesz,...ja tez bałam się hormonów... że zgrudbe, będę się źle czuła itap... Okazało się że schudłam z 4 kilo, skóra mi się poprawiła i wcale nie czułam sie źle... Trzeba dobrze dobrać hormony... Nie niszczą orzecież organizmu, są wręcz lecznicze;) Ale skoro wolisz gumki to ok:) Każdy woli co innego...

Gość kilka
poza tym mam pytanie może głupie.. czy prezerwatywa może spasc łatwiej przy jekiejs wyszukanej pozycji..? albo pęknąc..?

Gość Że ktoś
tak i odkąd się pojawił w polsce mam go zawsze tak w razie czego. spoonmaster wielu ludzi dorosłych uprawiających seks od nastu lat nie potrafi dobrze zakładać gumy, więc wiem co pisze! i nie należy się oburzać! :) Co do patentexu to nie zaszkodzi!

Gość Że ktoś
Guma zsuwa się tylko i wyłącznie gdy jest za duża! a to, że w pozycji np na jeźdzca trzeba ją na koniec(po wytrysku) bardziej ostrożnie wyjmować to zrozumiałe!

Gość kilka
patentex to wileki e gówno tak na marginesie.. mam na niego uczulenie, wiec i tak stosuje tylko od przyapdku do przypadku,, zaufałam gumce i nie chce sie gorzko rozczarowac.. pocieszcie mnie..

Gość kilka
że kto.. widze że mam w tobie sensowna rozmówczynie.. pytanko: czy jam masz dni płodne to tez tylko gumka i nic wiecej..? jak w ogole sobie te dni płodne mniej wiecej obliczyc..? na ile dni przed okresem jestesmy bezpieczne?

Gość Że ktoś
Spoko ja też patentexu używać nie mogę, bo mam uczulenie, a ufam samej gumce od łacznie jak już pisałam lat 4. Tyle, że ja gdyby coś się stało mogę mieć dziecko, choć sama świadomie na nie chyba nigdy się nie zdecyduję. Swoją drogą z samymi gumami czuję sie bardziej pewnie niż podczas brania tabletek-może to irracjonalne ale tak jest. Poczytaj sobie trochę z partnerem na temat zakładania i doboru gumek!-może to sie wydac głupie, ale serio to jest ważne i nie wszyscy robią to prawidłowo-a to gwarancja powodzenia!

Gość kilka
partner jest spoko, widze ze ma doświadczenie, więc mu ufam.. gdybym miala dziecko to bylaby tragedia.. czy mam poprosic ginekologa ze by mi przepisał postinor tak na wszelki wypadek, zeby miec w domu..?

Gość Że ktoś
Zazwyczaj gdy mam dni płodne nie kochamy się, bo cięzko znoszę owulację-ból podbrzusza. A jeśli nawet się zdarza kochac w te dni, to seks w gumce, ale kończenie na zewnątrz. Na tej stronce możesz obliczyć sobie dni płodne, tyle, że jeśli masz nieregularny okres to ten czas się przesuwa! http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm

Gość kilka
a pytanie z innej beczki: nie masz czasem wyrzutów ze odbierasz mu częśc przyjemnosci..? wiadomo , bez gumy byłoby mu chyba przyjemniej..?

Gość Że ktoś
Ja tak robię, ewentualnie jeśli chodzisz prywatnie i wiesz, że rzadko robi sobie długie urlopy to możesz po prostu gdy zajdzie już taka potrzeba pójść wtedy odrazu po receptę!

Gość Że ktoś
Ja dla niego brałam tabletki i skończyło się to katastofą jak pisałam, ja nie musze tak mysleć, bo On nie daje mi do tego powodów! Mieszkamy ze sobą 5lat, więc zaufanie i uczucie ponad wszystko! Co do mniejszej przyjemności...rozmawiałam z wieloma osobami dojrzałymi emocjonalnie na ten temat i jedyna rzecz, której im brakuje przy prezerwatywach to brak ciepła i wilgoci tej drugiej strony, a o mniejszej doznaniach nie mówił nikt! ja się pod tym podpisuję:)

Gość Że ktoś
Muszę uciekać, w razie jeszcze jakiś pytań pisz-odpiszę później! Miłego dnia! i naprawdę nie ma powodów do niepokoju🌼