Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka1982

Jak długo można brać taletki anty bez przerwy?????

Polecane posty

Gość olka1982

Jak w temacie. Biorę tabsy od 4,5 roku i nie robiłam nigdy żadnych przerw, bo dobrze je toleruję, ale chciałabym wiedzieć jak długo można??????

Gość napisz szybko
ze oczywiscie robisz 7dniowe przerwy miedzy opakowaniami bo zaraz zaczna sie czepiac

Gość olka1982
Oczywiście, ze te 7 dniowe robię, ale nie robiłam nigdy przerw 3 miesięcznych czy dłuższych.

Gość siqo
Mnie lekarka kazała robić przerwy trzymiesięczne raz na 1-1,5 roku. W tej chwili mam drugą... i okres zniknął.Źle znoszę te przestoje, wszystko jest rozregulowane, okresy zyją własnym życiem, są bolesne, a ja cała w nerwach.. Mojej koleżance lekarz nie kazał robić wcale i nic jej nie dolega, także teraz chyba już długo nie odstawie..

Gość olka1982
Mnie lekarz powiedziała, że skoro dobrze toleruję tabletki to nie muszę robić przerw, ale bardziej interesuje mnie to ile lat można brać , po których już należy zrobić przerwę. Ja biorę 4,5 roku i pewnie jeszcze 1,5 roku będe brać więc dopiero po 6 latach odstawię i zrobię długą przerwę i moje pytanie brzmi czy tak można????????

Gość róbcie tak dalej
A potem będziecie płakać że okres rozregulowany, cykle bezowulacyjne i nie można zajść w ciążę

Gość deli24
mi ginekolog powiedział,ze te 7dni przerwy w zupełności wystarcza,uzywam plastrów od2lat.

Gość siqo
Dzieci nie planuje.Okres wole mieć regularny, niż czekać na bolesne niespodzianki, także straszenie potencjalnymi problemami nie robi na mnie wrażenia.Olka1982 - > moja znajoma przerw nie robi od 6 lat, wedle zaleceń lekarza.Wykonuje regularnie badania, chodzi na kontrole i stwierdziła, ze póki wszystko ok to nie zamierza przerywać.

Gość olka1982
więcej żadna z was nie ma nic do powiedzenia

Gość anja69
ja biore tabsy od 2,5 roku jedyna moja prezerw to miesiac bo zapomnialam recepty wykupic wczasie ale kiedy sie spytalam gienka o przerwe to powiedzial ze jesli cytologia wypadla ok to nie trzeba po to lekarz robi badania co pol roku rzeby zobaczyc reakcje i zmiany w organizmie u mnie wszystko ok i nie odstawiam ale moja kol ktora brala 5 lat lekarz kazal jej zrobic przerw ale tylko miesieczna zeby porobic badania profilaktyczne i zeby w organizmie nie bylo sladu tabsow badania wypadly super i dalej bierze :)

Gość olka1982
Dzięki za odzew :):):)