Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzalona

dodatek mieszkaniowy

Polecane posty

Gość rozzalona

Kto pobiera dodatek mieszkaniowy? U mnie wczoraj byli z urzędu tak z nienacka przeprowadzić wywiad środowiskowy, nie wiadomo co będzie dalej, mam mały dochod i mieszkanie 51m2 na 4 osoby, kwalifikuje sie, ale... mamy telewizor, mamy kompa i video.I co z tego? Kiedys było nam lepiej a te rzeczy są stare, teraz mamy się duzo gorzej i cięzko mi placic czynsz przy 2 dzieciach szkolnych, minimum dochodu to 743 zł na osobę i to decyduje o ewentualnym prawie do dodatku, a ja mam zaledwie 500 zł na osobe i to tylko czasami , zalezy ile mąż dostanie premii, na ogół 1800 zł na ręke a więc 450 zl/ osbę. Jestem rozzalona. Czy telewizor moze być przeszkodą, mam go sprzedać?

Nie wariuj. Od kiedy to telewizor jest luksusem ? Będą brali pod uwage Twój doichód na osobę z ostatnich 3 miesięcy (w porywach 6) i nie powinno ich interesowac nic więcej. Znam masę osób korzystających z dodatku, a mających telewizory, DVD, samochody ... to w dzisiajszych czasach normalna sprawa, nie żyjemy przecież w kraju 3 swiata (choć czasem się zastanawiam, czy aby napewno :-0 ) Całe szczęście, że Ci do lodówki nie patrzeli :-0 Bedzie dobrze, nie stresuj się.

o ile mi wiadomo to dodatek mieszkaniowy jest przelewany odrazu na konto spółdzielni, wspólnoty czy gdzie tam a nie do rączki(wiec cięzko by było wydac te pieniadze na wódeczkę) to po pierwsze, a moze autorko topiku pobierasz jeszcze jakies zasiłki i dodatki z pomocy społecznej, co? W innym wypadku wywiad srodowiskowy jest bez sensu, zwłaszcza ze pieniadze na dodatek to rzecz smieszna, wiem bo sama kiedys pobierałam, i dziwiłam sie jak to mozliwe ze przez 6 godzin stania w kolejce do okienka stałam po jakies 90zł dodatku, podczas gdy sam czynsz wynosił prawie 250zł, a mój dochód był wtedy 440zł netto:o:o:o

Gość szukam pomocy prosze o nia
a odkad oni po domach łążą? u mnie przez dłuższy okres byl pobierany dodatek, a ani razu nikt nie przyszedl! bzdura!!!

Gość rozzalona
Chodza po domach, wywiad środowiskowy jest przeprowadzany losowo, ja miałam chyba pecha bo do dziś 0 odpowiedzi, ani decyzji

Gość chodzą niestety
to prawda, ale tylko po to, by im jeszcze raz przedstawić kwity, i sprawdzić czy np. nie pracujesz, jesli podajesz że nie a rzeczy jakie posiadasz? co to kogo obchodzi

Gość nic juz nie wiem
ja mam 500zl na 3 osoby mieszkanie 45 m dostaje ok 350zl dodatku i place za czynsz 90zl

Gość i jeszcze ja tez
tez kiedyś miałam wywiad (2 razy) , od czego to zalezy, ze do jednych przychodza a do drugich nie, korzystam z dodatku bo nie ma przeszkod, ale z kazdym wnioskiem stwierdzaja : o! miała Pani wywiad! I tak juz będzie zawsze, jestem na czarnej liscie, to nie jest przyjemne komus sie tlumaczyć z biedy, miał tak ktoś?

Gość a kto moze dostac dodatek taki
mamy mieszkanie 69 m2 na 3 osoby, ja nie pracuje tylko maz zarabia okolo 1800na reke czynsz wynosi 400, mamy szanse?

Gość idź do MOPSU
i dowiesz się

Gość a kto moze dostac dodatek taki
chyba latwiej wyczytac w necie zanim pojde to mopsu, znajac zycie to sie nie nalezy chyba mamy za duze mieszkanie

Gość gość
O wywiadzie środowiskowym ale nie tylko, bo potrzebne informacje dla ubiegania się o świadczenie znajdziesz na stronie http://dodatekmieszkaniowy.pl/

Gość gość
Pierwsze słyszę o wywiadzie.

Gość Patigość
Czy pieniądze z Pcpr które dostaje na szkole sa wliczane do dochodów ? Staram sie o dodatek do mieszkania. Wcześniej w internecie przeczytałam ze świadczenia uczniu nie sa brane jako dochód. Miał ktos moze podobny przypadek . Zarabiam najnisza krajowa i za szkole mam 500 zł i pani z urzędu powiedziała mi sie dochód mi przekroczył.

Gość gość
Witam, mam pytanie. Prócz pensji dostaję dodatek mieszkaniowy z firmy. Jeśli trafi się, że zachoruje czy ten dodatek będzie zmniejszony? Mam trochę problemów ze zdrowiem ale boje się iść na L4 właśnie przez ten dodatek :/