Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chagalinka

Dlaczego po odlozeniu tabletek juz 6 miesiecy nie moge zajsc w ciaze??

Polecane posty

Gość chagalinka

Znowu test,znowu lzy...

Gość hytri
ludzie nie masz innych problemów tylko bzykac sie i czekac na ciażę? ile masz lat? nie masz innego zajęcia? żałosne są takie laski co uparcie chcą łazić z brzuchem. ja wiele bym dała zeby byc bezpłodna.

Gość chagalinka
mam 31 lat,meza,chce mie rodzine...

nie wiem czy wiesz ale dosc długie branie tabletek moze cie po zaprzestaniu ich brac \"zabepieczyc\" na nawet 5 lat o takim przypadku mówił mi ginekolog, ale przewaznie zachodzi sie dosc szybko....nie martw sie przeciez kazda kobieta jest inna i widocznie tobie potrzeba wicej czasu zeby zajsc w ciążę...... przetan o tym myslec i poddaj sie chwili ....wiem ze to łatwo powiedziec zeby nie myslec ale sprobuj a zobaczys ze sie uda

hytri raczej pomyliłas topiki.......zebys kiedys swoich słow nie ząłowała..... ze chciałabys byc bezpłodna nie ......ale na razie masz pstro w głowie wiec o czym tu gadac......

Gość chagalinka
dzieki Niki25!! ja tak sie zmwartwilam,bo lekarz mi powiedzial,ze najlatwiej jest zajsc zaraz po odstawieniu i dlatego jak ciagle nic- to przezywam....

ja bralam cilest chyba 7 lat, odstawilam gdy zdecydowalismy sie na dziecko i... od wrzesnia 2006 probowalismy, gdy po 2 m-ch nie bylo efektow poszlam do lekarza. Zalecil mi badania: morfologia, progesteron, prolaktyna i jeszcze jakies 2 hormony i okazalo sie ze jeden wynik byl troche za niski, drugi bliski gornej granicy, ale generalnie ok. Dostalam bromergon i clostylbegyt (bylo podejtrzenie ze mam cylke bezowulacyjne). I co? Po 2 miesiacach zaszlam w ciaze :) Musze Ci powiedziec, ze w zyciu nie przypuszczalam ze moge miec jakis problem, wydawalo mi sie ze wystarczy podjac decyzje o odstawieniu tabletek. Moge tylko doradzic, zebys poszla do lekarza i zrobila wszystkie badania - od tego chyba powinnas zaczac. I nie zamartwiaj sie... choc ja robilam dokladnie samo :) Powodzenia 🌻

kurde szczerze ja tez bym sie martwiła czemu nie zachodze ale jak pisałam kazdej kobiecie potrzeba wiecej czasu...poza tym organizm musi porrócic do dawnego funkcjonowania i twoje jajniki musz znów podjąc funkcje..... a masz okres .....ja biore tabl od 19 roku zycia teraz mam 25 lat = czyli ok 6 lat z przewami i zawsze po odstawieniu miałam okres w terminie,,,,, a jak jest u ciebie ...proponuje zrobic tak poczekaj jeszcze 2-3 cykle jak sie nie powiedzie idz na monitorowanie cyklu....jesli nie wiesz co to odsyłam http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3242751 ja tez nie wiedziałam po co sie to robi ale poczytałam i wiem....pozdrawiam cie i powodzenia.....PAMIETAJ UDA CI SIE

o własnie i badania jak pisze yogazone jesli po badaniach bedziesz miec jakis wynika za niski lekarz poda ci leki i sie umormuja i bedzie ok.....pamietaj jestes zdrowa i napewno cie sie uda ......

a moj lekarz powiedzial, ze nie ma reguly na to czy po odstawieniu tabletek zachodzi sie latwiej czy trudniej... to podobno kwestia zupelnie indywidualna.

jasne ze tak ,ze to kwestia indywidualna .......kazda kobieta ma inny organizm.......ale trzeba wierzyc ze sie UDA.....KURDE MOL

Gość chagalinka
Dziekuje Wam Kochane!!! Ja po odlozeniu tabletek (7 lat) odrazu w terminie dostalam okres,cykle mam z owulacja (sprawdzam) ,ale macie racje,ze jak jeszcze kilka miesiecy mi sie nie uda to pojde do lekarza:(

Gość zlosliwa malpz
wcale nie bedzie dobrze... wiele kobiet, ktore zarzywaly tabsy ma ogromne problemy z zajsciem w ciaze!!! Piguly to ingerencja w organizm... chcialas sie swobodnie bzykac, okey twoja sprawa... teraz chcesz miec dziecko no nie za dobrze by ci glupia babo bylo... musisz cierpiec to kara za grzechy... nie bedziesz miec dzieci!!!!!

zlosliwa malpz powiedz nam czemu jestes taka pusta jak stodoła bez siana a jaka mam gwarancje ze jak bym nie brała tebletek to bez problemu zaszłabym w ciążę.......mądra to ty nie jestes załóż sobie swoj topik proponowana nazwa \" pani pusta\"

Gość Wieża Obronna
Złosliwia małpiatko, a czy ty masz pojęcie, że niektóre kobiety biorą tabsy, nie dlatego, że chcą bzykać się do woli? Jesteś głupia skoro myslisz, że to jedyny powód. Są tez co najmniej dwa inne. Po pierwsze niektóre kobiety przechodzą przez leczenie w trakcie, którego nie mogą zajść w ciążę, nie dlatego, że nie chcą, a dlatego że dziecko może miec wady genetyczne z powodu stosowanej kuracji. Po drugie, niektóre kobiety biorą tabsy z powodu zaburzeń hormonalnych, przykładem są tabletki anty - diane35. One nie mają wyboru. Są przez jakiś czas na tabsy skazane. Zastanów się lepiej, czo wypisujesz, a jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, nie wtrącaj się.

Proponuje ignorować głupie, złośliwe komentarze. Ja brałam tabletki 3 lata po odstawieniu zaszłam w ciąże po 7 miesiącach ale różnie bywa moja koleżanka zaraz po 3 miesiącach bo tyle organizm potrzebuje aby na nowo się przystosować. Spokojnie myśle, ze wcześniej czy później zajdziesz w ciąże czego ogromnie Ci życze, ja też czekam na II kreski na teście bo chciałabym drugiego dzidziusia. Życzę Ci powodzenia i miłych staranek. Ignoruj wszystkich, którzy tu wypisują złośliwości bo nie warto barć ich na serio i sie denerwować.

Gość crova
ja zaszłam po 11 mies. od odstawienia Microgynonu

Gość crova
a brałam go 9 lat z 2 przerwami półrocznymi

brałam anty 8 miesięcy, przestałam po 3 miesiącach zaszłam w ciązę. Potem wróciłam do anty i brałam przez 3 lata, przestałam, poczekałam na normalny okres 2 miechy i 3 miesiące się starałam i zaszłam ponownie w ciazę bez problemu!!! ciazę przebiegały bez powikłań, dzieci duże, zdrowe.

aha co istotne pominęłam;) najwazniejsze jest nie mysleć ciagle o tym, żeby zajsć w ciązę, bo psychika robi swoje i na przekór. W ten miesiąc co postanowiłam nie czekać z natchnieniem na okres wymysliłam sobie malowanie mieszkania i ....zaszłam w ciażę, test pokazał 2 krechy,a malowanie było przełożone :D

Gość ale jest cos w tym
ze jak kobieta długo bierze tabsy to po odstawieniu nie moze zajsć w ciażę. tabsy to gówno-wiem to po swoim przykładzie, po odstawieniu tabsów po 2 latach zrobiła mi sie torbiel gigant co skończyło sie operacją:O nie bierzcie tego syfu!! gdybym mogła cofnać czas........

Gość chagalinka
Dziekuej Wam!!! Tabletki bralam dlugo,ze wzgledu na antykoncepcje,ale nie tylko.Mialam od zawsze bardzo silne miesiaczki,lekarz nazwal to krwawienia krwotoczne.Bylo to bardzo meczace,w ciagu tych dni musialam co najmniej raz na 1godz.isc do toalety,mialam zawsze potezne podpaski,do tego tampony super plus-nic nie gwarantowalo dobrego zabezpieczenia.Najgorszy moment byl po dlugim siedzeniu,jak wstalam to czulam normalnie jak leci ze mnie krew:O:( Nie zycze tego nikomu,jak chcecie poczytajcie sobie w necie o krwawieniach krwotocznych.Prawidlowo kobieta co miesiac traci okolo 100ml krwi,ja tracilam dduuuuzo wiecej.Zawsze mialam brak zelaza i innych witamin.Myslalam,ze mam endometrioze,ale jest dobrze.Taka byla moja ponoc natura,ginekolog przepisal mi TABSY i krwawienie sie zmniejszylo:) Tyle lat mialam normalnych jak kazda kobieta!!!:D Teraz jak odlozylam pigulki okres jest mocniejszy,ale juz nie tak jak kiedys,moge prowadzic normalny tryb zycia...:) Dlatego ktos mial racje,czasem pigulki i tez lecza...

Gość Zoiri
A staralas sie juz wczesniej o dzidzie?Ja przed ciaza nie bralam tabletek,staralismy sie prawie rok,to wcale nie takie proste zajsc w ciaze jak to sie wydaje.

Gość chagalinka
Wczesniej nigdy sie nie staralam...dopiero od 6 miesiecy...:O

Gość Zoiri
To wez sie w garsc i nie placz co miesiac.Zycze wytrwalosci na pewno sie uda.

Gość trzeba plakac bo powod jest

Może nie poprawnie określasz dni owulacji. Proponuję zrobić test owulacyjny. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Ponadto bardzo zachęcam d zakupów na porównywarce cenowej CoZaCena ze względu na wygodę i szybkość.