Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinkaaa

guzki

Polecane posty

Gość tinkaaa

jakies 2 lata temu wykryłam u siebie guzka w piersi ,okazało sie ze to włókniak,dalej go mam i w zasadzie wg zalecen mam czekac co bedzie dalej .czy którejs z was przytrafiło sie cos takeigo???

Gość ja mam włókniaki w piersiach
raz na pół roku muszę odwiedzać onkologa i mam robione badania USG. już tak z osiem lat. moja kolezanka miała podobną sytuację, ale jej włókniak zaczął rosnąć, dlatego wyłuskano jej go.

Gość bilingTP
ja mam guzki w piersiach w jednej torbiel a w drugiej jak to lekarz ują na wyniku badania bo sam nie wie co to jest guzek dysoplastyczny, lub torbiel o gestej zawartości. Dodam ze mam 17 lat ...dostałam z tym skierowanie do chirurfa bo mozna by to było nakłuc albo coś zrobic,,,

Witam. Ja już jestem troche po przejściach, jeżeli chodzi o włókniaki. Obecnie mam ich 4 sztuki. Dwa w lewej piersi, dwa w prawej. Trzy razy miałam robioną operacje z ogólnym znieczuleniem, wszystko przeszłam dobrze. Konsultowłam się z wieloma onkologami i to co każdy powtarzał, że do 3cm włókniak ma postać łagodną. Powyżej istnieje możliwość zezłośliwienia. Każdy jeden mówił, że kuracja hormonalna nie ma wpływu na guzy i w znacznym stopiu ciąża może pomóc w ich \"rozsiewaniu\" (ale nie koniecznie- kwestia indywidualna). Teraz jestem pod obserwacją, ponieważ liczne operacje zasłaniaja obraz reszty tkanki w piersiach, dlatego tych 4 nie operuję.