Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas Izka

co na obfite menstruacje i boelsne

Polecane posty

Gość jakas Izka

polecicie jakies ziolowe srodki aby zmniejszyc krwawienie i bol? ginekolog uciął ze ten typ tak ma.... poprosze o rady

Gość aniastyle
myśle że powinnaś zmienić lekarza

zmienilam ,to nie pierwszy ktory zlekcewazyl:) nawet kliniczny nie doszukal sie przyczyny innej od tej ze to natura:)

Gość blondi ania
Izka nie pierwszą osobą jesteś z takim problemem powiem ci tak, każda z nas jest inna i inna moze być przyczyna proponuję na początek zrobic badania hormonalne może one coś wyjaśnią w moim przypadku było tak, ze miałam zaburzenia hormonalne związane z prolaktyną, bardzo wiele dziewczyn mówi, że po dłuższym zastosowaniu tabletek antykoncepcyjnych bóle i krwawienie się zmniejsza-u mnie była poprawa, ale niewielka-prawdziwą ulgę poczułam dopiero po urodzeniu dziecka-w życiu nie czułam się lepiej, a wierz mi miesiączki miałam straszne-ketonal forte już w ruch wchodził, ale prawde mówiąc do tej pory nie poznałam dobrego sposobu na tę dolegliwość, a moja mama pomimo urodzenia 3 dzieci nadal ma bardzo bolesne miesiączki

mam juz 2 dzieci:) ginek nie widzi potrzeby wykonania badan hormonalnych:( dala mi duphaston od 19 do 28 dnia cyklu,mial zmniejszyc krwawienie...niestety,to samo:( myslalam ze moze jakimis ziolami zmnijesze i bol i ilosc:(

Gość endo amator 8
Ginekolodzy powinni was przebadać. długie, bolesne i obfite miesiaczki moga byc wskutek endometriozy!!!!!!! Pod tym kontem - do gina marsz!!

Gość kindor
Urodzenie dzieci faktycznie pomaga.Teraz gdy od czasu do czasu pojawiają się problemy bólowe mam wypróbowane sposobydomowe. 1przez kilka dni przed zbliżającą się menstruacją piję po kilka szklanek parzonej mięty, która działa rozkurczowo 2bezpośrednio przed2-3 dni staram się intensywnie angażować mięśnie np. pracując na działce .Ten wysiłek fizyczny bardzo pomaga.Zdarza się ,że okres rozpoczyna się niezauważony.

jesli chodzi o dzieci to slyszalam ze mialo pomoc,niestety,mam dwojke uroczysz szkrabow,4 i 2 letni a mies jakie byly ,takie i sa,chyba nawet gorsze:) bol jeszcze pokonam srodkami przeciwbol ale ta fontanna mnie przeraza,szczegolnie wtedy gdy musze siedziec na wykladach:)

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dziewczyny na zminiejszenie obfitości okresu wut k 10 mg przed u w trakcie okresu! na receptę, rodzinny moze wypisac! albo napar z krwawnika

Gość ale co moze przepisac
jak sie nazywa ten lek? napisz prosze:)

Gość ale co moze przepisac
wit k? tak?

Gość masz na mysli
vit K ????

Gość Nic innego
Moim zdaniem tylko piguły antykoncepcyjne. Nic innego nie pomaga...

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
witamina k, preparat nazywa sie vitacon, pigułki nic nie dadza, bo w czasie ich brania nie ma okresu, jest tylko krwawienie z odstawienia, przestaniesz brać, wszystko wróci, ja miałam nbardzo obfite, wszystko przeciekało, a teraz jest ok :)

Gość a rutinoscorbin
podobno tez zmniejsza krwawienie?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
rutinoscorbin uszczelnie naczynia krwionośne i wtedy zmniejsza krwawienia ale np z nosa-gdy problmeme jest kruchośc naczynek vit k działa szybciej i skuteczniej :)