Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati27

Bromergon- jak stosowac??

Polecane posty

Gość pati27

mam pytanie odniśnie tabletek na zasuszenie laktacji, bo jak narazie nie karmie piersia tylko caly czas odciagam mleko, i czy zazywajac te tabletki nadal mam odciagac mleko i podawac dziecku czy odciagac i wylewac?

Gość nie odciągaj a dawkę
bromergonu powinnaś z lekarzem była ustalić, jak piersi będa mocno dokuczać, to ściągnij minimalnie tak tylko żeby napięcie zeszło, ale nie ściągaj wszystkiego, bo to będzie masło maślane - bromergonem hamujesz, a ściąganiem pobudzasz laktację ;) jedno co Ci mogę przy bromergonie poradzić - zacznij przyjmować od połowy tabletki na noc, bo możesz mieć sensacje, do tego leku trzeba sie przyzwyczajać, bo ma sporo nieprzyjemnych efektów ubocznych

Gość pati27
rozumiem, wiec mam wziasc pol tabletki na noc a koleje pol na na stepny dzien? i tak jak dlugo musze je zazywac zeby sie zasuszylo?

Gość nie odciągaj a dawkę
bierz po pół tabletki załóżmy przez trzy dni, potem spróbuj zwiekszyć dawkę o kolejne pół rano do śniadania, , potem po kolejnych 2-3 dniach zwiększ dawkę o kolejną połowę, czyli rano pół, na noc cała, powinnaś na tej dawce wyraźnie zauważyć, że mleka jest mniej, a doczytaj na ulotce jaka dawka jest zalecana podczas hamowania laktacji - ja akurat leczę gruczolaka i przyjmuję półtora tabletki na dobę, ale swego czasu hamowałam laktację po karmieniu i chyba przyjmowałam wtedy po dwie tabletki na dobę przez jakies dwa tygodnie, pamiętaj, tylko nie ściągaj mleka :)