Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaass

duphaston w ciazy

Polecane posty

Gość pytajacaaaaass

czy to normalne ze bola mnie jajniki po zazyciu tego leku?czy to normalne?

dlaczego myslisz ze bol jajnikow jest spowodowany duphastonem? byc moze Twoj organizm sie przyzwyczaja do malenstwa (o ile jest to poczatek) i przystosowuje sie nowego stanu. Ja tez biore duphaston, tez mnie bolaly jajniki w 3-4 pierwszych tygodniach, ale jakos nie kojarzylam tego bolu z lekiem.

Gość pytajacaaaaass
jestem w 4 miesiacu a bol pojawil sie dosc silny w nocy a pierwsza tabletke wzielam wieczorem, dlatego pytam czy to ma moze jakis zwiazek

Gość kiedy brałam duphaston
zrobiły mi się torbiele na jajnikach i to na 100% od tego leku. Nie byłam wtenczas w ciąży. Po odstawieniu leku zniknęły i lekarka powiedziała, że to od tego leku. Rzeczywiście jajniki w trakcie brania tego leku bolały mnie

to zupelnie inaczej niz ja - biore od poczatku. Moze sprobuj zadzwonic do lekarza, po co masz sie zamartwiac...

Ja biorę duphaston w sumie juz 4 lata nigdy nie miałam po nim bóli ani torbieli ( monitorowałam cykl na USG) teraz jestem w 17 t.c. , biorę 3 razy dziennie po tabletce od początku ciąży a ból miałam tylko na początku moze z 2 razy ale na pewno nie od tego leku bo w pierwszej ciąży nie brałam zadnych tabletek i tez mnie jajniki czasem zabolały i wtedy lekarz mówił że to w ciąży normalne ( więzadła się rozciągają)

Gość STONKA36
wziełam drugie opakownie duphastonu i nie dostałam jeszcze miesiaczki czy to normalne?raczej ciaza nie wchodzi w gre bo mam polipy na jajnikach i one nie pracują od 4 lat kocham sie z mężem bez zapezpieczen i ciąży nie było! 17 czerwca wziełam 1 tabletke 26 czerwca 10 tabletke i jeszcze nie dostałam miesiączki.pytam bo jestem ciekawa czy to normalne ze to już 7 dzien od ostatniej tabletki a ja nie mam ok. czy to mozliwe ciąża????