Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daraaaaaaaaaaaaaaaaaa

poród kleczczowy.....poród z próżnociągiem....miała któras taki

Polecane posty

Gość daraaaaaaaaaaaaaaaaaa

prosze was kobietki o wypowiedzi.... wiem ze to przykry temat ale chciałabym wiedziec dlaczego tak własnie sie on skonczył....co było przyczyna czy cała ciaza przebiegała prawidłowo, ale podczas porodu zaczeło sie cos dziac i niemogłyscie własnymi siłami urodzic.... CZY MOZNA odmówic takiego porodu i czy przed porodem podpisuje sie oswiadczenie:ze w razie niebezpieczenstwa przeprowadz poró kleszczowy czy próżniowy

Gość daraaaaaaaaaaaa
juz nikt nic nie napisze...prosze o opinie

Gość Inka11
Ja miałam poród z próżnociągiem bo mialam znieczulenie zewnątrzoponowe i nie bylam w stanie czuć skurczów ani przeć, miałam dość duża dawkę znieczulenia bo pierwsza nie zadzialała dlatego nie czułam kompletnie nic, nawet nogą nie mogłam ruszyć, a dziecko było juz zmęczone i zaczeło spadać tętno. Poszło szybko, jakieś 10min. od rozwarcia 10cm do urodzenia, nic nie czułam wiec dla mnie to bez różnicy czy to był prożnociąg czy nie. dziecko tez dobrze to zniosło, miało tylko mały, niegrozny siniak na głowce. Lepsze na pewno niz cesarka a znacznie pryspiesza porod, chociaz nie wiem jak to jest bez znieczulenia, slyszalam po kleszczach jest wiecej komplikacji niz po proznociagu ale to juz decyzja lekarza

Gość daraaa
Inka11 a naczym polega zabieg ....z tego co sie nie myle do główki dziecka przyczepiony jest przyrzad jak do przetykania rury w zlewie i sie dziecko ciągnie .....tak?

Jst tak jak piszesz dara Ale chyba teraz już naprawde rzadko stosuje się takie porody (tak mówił mi mój gin) kiedyś takie porody były normą.A teraz jak akcja nie idzie do przodu tobią cc

Gość daraaa
kangurek ale tez jak zdarzy sie lekarz uparty jak osioł to wymęczą ci jak akcja nie postepuje i tak ci kazą rodzic .......a cc nie wykonają...ile to juz razy słyszałam ze kobiety opowiadały ze akcja neie postepowała to same zostawały na sali a lekarz miałto głęboko w d.....wody zielone i dopiero jak sie cos zacznie złego dziac to z wiekiej łaski robią cc......najlepiej cc miec wczesniej uztalone zeby nie było zagrozenia i przykrych niespodzianek

Gość no cóż
dara z przykrością moge stiwerdzić że moja mam maiła poród z próznociągiem, rodziłą 20 godz, dziecko duże 5.600 przyduszone wymęczone, wody zielone, dzisiaj mam siosrtę która jest upośledzona w dużym stopniu , ma portworną wade wzroku, i spaprane życie mojej mamy :-( ale to było 33 lata temu teraz by zrobili jej cc i ja bym miała zdrową siostre a moja mam zdrowe dwie córki :-( koszmar :-( nie martw sie teraz sie chyba tego tak często nie stosuje Pozdrawiam

Gość ttttttttttttuuuuuuuuuuuu

Jak moja ciocia rodziła swoje pierwsze dziecko, to synek umarł, bo za późno zrobili cesarkę. Okazało się, że dziecko było bardzo duże (5.600), a przecież taka waga jest wskazaniem do cc. I oczywiście lekarz na USG tego nie zauważył? Mały udusił się w drogach rodnych, był zbyt duży i nie mógł się przecisnąć, a na dodatek to był pierwszy poród, więc drogi rodne jeszcze nie były \"wyrobione\".